A héten kezdődik az új Silent Hill-mozi forgatása

A napokban bőven jutott alapanyag rendszertelen időközönként jelentkező Cooltúra rovatunkba, elvégre az új Resident Evil és Tomb Raider filmek után, most a második Silent Hill-film munkálatairól is van mit mesélnünk: egészen pontosan azt, hogy a héten kezdődik a forgatás, és év végén jön a film.

A Variety jelentése szerint a hét folyamán veszi kezdetét a Silent Hill: Revelation 3D forgatása, mégpedig a kanadai Torontóban, így ha minden jól megy, az év végén mozikba is kerül az új rész. Akkor jön majd egyébként a következő játék, a Silent Hill: Downpour is.

Míg az első részt a Farkasok szövetsége című mozi kapcsán ismert Christopher Gans rendezte, addig az új részt Michael J. Bassett (Solomon Kane) vállalta el, aki egyúttal a forgatókönyvért is felel. Az információkkal együtt az is kiderült, hogy Adelaide Clemens (X-Men kezdetek - Farkas és Mad Max: Fury Road), valamint Kit Harington (Game of Thrones) már biztosan szerepelni fognak a filmben, de hogy pontosan kit alakítanak, azt nem tudni. A produceri feladatokat Samuel Hadida és Don Carmody, a Resident Evil filmek producerei látják el.

A Revelation főszereplője egy tinédzserlány lesz, akinek a tizennyolcadik születésnapján fordul fel az élete. Édesapja eltűnik, ő pedig a megkeresésére indul: persze hová, ha nem Silent Hillbe?

13 komment - szólj hozzá!