10 millió eladott Kinect - új Guiness-rekord

  • Írta: InGen
  • 2011. március 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Azt mindenki sejtette, hogy a Kinect sikeres lesz, de azt valószínűleg még a Microsoft sem, hogy ekkora. Arról meg pláne csak álmondhattunk, hogy még egy új Guiness-rekordot is megdönt a készülék. Bizony, úgy néz ki, hogy még értelmes játék nélkül is ekkora siker a futurisztikus technika.

A Kinect durván tarol a novemberi megjelenése óta. A beszámolók szerint az első két hónapban a Microsoft egyedül az Egyesült Államokban napi több, mint 133 ezer darabot értékesített belőle. Ez alatt az időszak alatt a Microsoft összesen 8 millió Kinectet szállított le a boltokba, ami így a világ leggyorsabban fogyó szórakoztató elektronikai termékévé vált, s bekerült a Guiness-rekordok könyvébe.


Összességében a megjelenés óta 10 millió Kinectet adtak el, s érdekes módon ugyanennyi Kinect-kompatibilis játékra akadt vásárló. Mindez persze annak tekintetében különösen meglepő (vagy inkább nem meglepő), hogy ezt az eredményt mindenféle hardcore játék nélkül tudta elérni a Microsoft.

A piaci elemzők szerint az eladásoknak még egy hatalmas löketet adhat majd az első, igazán keményvonalas játékosoknak szánt anyag megjelenése. A pletykák szerint az első ilyen cím egy Kinect-kompatbilis Gears of War lesz, elvégre a Microsoft mindig is szorosan együttműködött az Epic Gamesszel.

29.
29.
Grabowsky30+
Nagyon örülök, hogy ennyit sikerült rásózni az emberekre (köztük rám is) jópár kinectet. Most már valami jó játék is kéne, mert ami eddig van az nagyon gyenge. Talán a táncolós a legjobban kivitelezett, ezen kívül még a kinect sporton belül a bowlingot tudnám mondani ami ér valamit a többi ha ideig óráig le is köt ettől függetlenül elég gyenge eresztés. Szerintem ha szeretnének még többet eladni és nem csak az újdonság varázsán lovagolni ami azért hamarosan lecseng, kellenének normális használható játékok is rá (szándékosan nem mondom hogy "hc" játékok, mert nem feltétlenül az kellene)
28.
28.
myrte
háhá szépen tarol :D
26.
26.
hakydakillah
17. már a múltkor megmondtam neked, ha nem ismered, ne nyilatkozz róla :-D Beállítom az arc és hang felismerést a Kinecten, és utána akár egy csorda is elmehet előttem mozizás közben, nem történik semmi, mert ÉN vagyok a főnök :-)
25.
25.
Berencsit
23.

ezen olyan a csávó, mint a forgalomirányító...... :D
http://kinecthacks.net/preemptive-attention-control-of-roomba-by-using-kinect/
23.
23.
bucsok
http://kinecthacks.net/

Itt azért éreztetik a hackerek az emberekkel hogy bőven nem csak játékra használható a Kinect!!
22.
22.
szentekevin
#6: de egy hacker már elkészítette és volt is az oldalon xD
19.
19.
Yami
A megjelenés előtt a sok világ-piac szakértő PS vérpiste megmondta, hogy tuti bukás lesz az egész, ahhoz képest szerintem egész jól fogy. :D
Persze erre ők úgyis azt fogják mondani, hogy csak a hype miatt...
13.
13.
Mortis
Ez jó hír. Ez ösztökélni fogja a MS-ot, hogy fejlesszen/megbízzon másokat a fejlesztésével. Pár év múlva forradalom lesz itt.
12.
12.
Berencsit
#11: *kinect

bocsi a helyesírási hiba miatt. :D
11.
11.
Berencsit
#1: jaja énis xD

de amúgy a inect tényleg marhajó dolog.... ha lessz pcre, akkor énis beszerzek egyet. ;)
10.
10.
bucsok
#5: Hülyék lettek volna már az elején Hc játékokat kiadni, hisz ahogy mondtad az újdonság varázsából beömlő pénzt nem hagyhatták ki. Ám nekem is van Kinect és ha társaság is van nálam marha nagy mókát tud okozni. Ráadásul hivatalosan is jön PC-re, és még talán lesznek HC játékok is. Szerintem akinek van x360 annak érdemes beruházni rá!
9.
9.
Bins
#6: #4 http://www.gamekapocs.hu/hir/22036/hwsw_hivatalos_kinect_driver_erkezik_pc_re

8.
8.
Wackor
#6: az ms bejelentette hogy a windows 8 kinectes lesz :D
7.
7.
Gorre
Ez legalább 8 millió casulat jelent
6.
6.
SSJ Gábriel
#4: Szerintem soha. (Sajnos)
5.
5.
daenath
#2: En se vagyok oda erte, jelenleg meg az ujdonsag varazsaval hat az emberekre, ezert is a nagy erdeklodes, de ha nem tesznek le az asztalra hc gamakat is nem biztos hogy marad ez a tendencia, persze ez csak szereny velemenyem.
4.
4.
oliver18
PC-re mikor készül Kinect
3.
3.
Ca$h
#2: Engem se... egyelőre...
2.
2.
Scoo
Örülök neki, hogy siker. Így remélhetőleg majd más is bátrabban fejleszt majd újszerű dolgokat. Az már más kérdés, hogy így, ebben a formában, játékosként egyelőre nem nagyon érdekel a dolog.
1.
1.
wildláma
a címen jót nevettem, mert hirtelen az ugrott be, hogy "ennyi Kinectet még soha nem adtak el" :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...