10 millió eladott Kinect - új Guiness-rekord

Azt mindenki sejtette, hogy a Kinect sikeres lesz, de azt valószínűleg még a Microsoft sem, hogy ekkora. Arról meg pláne csak álmondhattunk, hogy még egy új Guiness-rekordot is megdönt a készülék. Bizony, úgy néz ki, hogy még értelmes játék nélkül is ekkora siker a futurisztikus technika.

A Kinect durván tarol a novemberi megjelenése óta. A beszámolók szerint az első két hónapban a Microsoft egyedül az Egyesült Államokban napi több, mint 133 ezer darabot értékesített belőle. Ez alatt az időszak alatt a Microsoft összesen 8 millió Kinectet szállított le a boltokba, ami így a világ leggyorsabban fogyó szórakoztató elektronikai termékévé vált, s bekerült a Guiness-rekordok könyvébe.


Összességében a megjelenés óta 10 millió Kinectet adtak el, s érdekes módon ugyanennyi Kinect-kompatibilis játékra akadt vásárló. Mindez persze annak tekintetében különösen meglepő (vagy inkább nem meglepő), hogy ezt az eredményt mindenféle hardcore játék nélkül tudta elérni a Microsoft.

A piaci elemzők szerint az eladásoknak még egy hatalmas löketet adhat majd az első, igazán keményvonalas játékosoknak szánt anyag megjelenése. A pletykák szerint az első ilyen cím egy Kinect-kompatbilis Gears of War lesz, elvégre a Microsoft mindig is szorosan együttműködött az Epic Gamesszel.

29 komment - szólj hozzá!