Egy hónapot késik a Darkspore

Az előzetes tervekkel ellentétben csak április végén kerül boltokba a Maxis új játéka, a Darkspore. Pontos indokot nem hallottunk, de vélhetően a most véget ért bétateszt során ütötte fel valami komolyabb baki a fejét. A nyílt bétatesztelés szintén a jövő hónapban veszi kezdetét.

A Darkspore-ról viszonylag keveset hallunk, pedig nem másról van szó, mint a Maxis új akció-szerepjátékáról, amely a karakterek fejlesztésekor alaposan kihasználja majd a Spore-ban debütált lénykreáló rendszert. Az Electronic Arts tavaly novemberben kezdte el gyűjteni a jelentkezőket a bétatesztre, s a zárt körű bulival látszólag minden jól is ment...

Legalábbis erre utal, hogy két hónappal később a kiadó bejelentette, hogy a Darkspore március 29-én kerül majd boltokba, a minap azonban megerősítette a korábbi feltételezéseket, miszerint csúszással kell majd számolnunk: az EA a zárt béta lezárása után döntött úgy, hogy egy hónapot még várniuk kell majd a rajongóknak.

Jelen állás szerint a Darkspore április 26-án jelenik meg Amerikában, majd két nappal később, április 28-án mutatkozhat be Európában és az ázsiai térségben. Pontos indokot nem hallottunk, ezúttal is csak a szokásos rizsával szolgált a kiadó, miszerint ők a legjobb játékot akarják letenni az asztalra, ezért a játékosok visszajelzései szerint átalakítanak, kijavítanak ezt-azt a programban. Az EA egy nyílt bétatesztelést is tervez, ha minden jól megy, ez is áprilisban veheti kezdetét.

5 komment - szólj hozzá!