Molyneux: tisztán látom a Fable jövőjét

  • Írta: InGen
  • 2011. március 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A mindentudó Peter Molyneux sem volt maradéktalanul elégedett a Fable 3-mal, bár ezért nem a csapatot, pusztán saját magát okolja. Elmondása szerint már tisztán látja a sorozat jövőjét: bármit is csinálnak legközelebb, annak minden tekintetben felül kell múlnia az összes konkurenst.

Peter Molyneux a BAFTA-díjátadó után beszélt egy-két dologról a Fable 3-mal és a sorozat folytatásával kapcsolatban. Elmondása szerint a Fable 2 sikere után a harmadik rész iránt toronymagas elvárásai voltak, amihez a játék végül nem ért fel: "Teljes mértékben magamat okolom, nem a srácokat ott fenn, akik remek munkát végeztek. Újra kellett gondolnunk a munkafolyamatokat. Ránéztünk a Fable 3-ra, és rájöttünk, hogy nem igazán ér fel a legújabb, legmodernebb játékokhoz, úgyhogy előre kell lépnünk."


Ettől függetlenül az angol játékdesigner-legenda úgy gondolja, hogy a Fable még így is különös és egyedi pozícióban van, mert igazából nem hasonlít semelyik másik játékhoz sem: "Nincs semmi bajom az FPS-játékokkal, de azok, amik: a lényegük, hogy mit robbantasz fel. Nálunk a lényeg ebben a csodás, csábító, drámai világban van, ahol minden nap más vár a játékosra."

A végére pedig azért előkerült Molyneux szokásos szerénysége is. Elmondása alapján a következő Fable le fogja nyűgözni a játékosokat a minőségével: "Nem csak egy újabb Fable-t fogunk készíteni. Egy olyan játékot fogunk csinálni, ami teljes testhosszal a konkurencia előtt vezet majd. A legjobb, minden tekintetben: technológiában, drámában és történetmesélésben."

21.
21.
yakuza07
legyen igaza.relatív nem ismerem Öt-alaki igen?:)...-lehet mondott nagyokat,és lehet,söt saját tapasztalat alapján is a legujabb rész nem robbant akkorát mint elödei DE!!!!!!! én viszont szmély szerint köszönnék inkább neki-is- a Fable varázslatos eddigijeiért..
19.
19.
LtGlove
Majd eldöntöm, ha kipróbáltam.
18.
18.
Shadowsomi
Igen, egy difficult nem átana. A 3 tetszett ugyan, de hát az inkább casual játék. És nagyon hiányoltam belőle a Fable 2-ben megismert emóciós menüt ( vagy minek csúfolják). De pl a szakmák, azaz munkák a 3-ban sokkal tetszetősebbek voltak az A-B-Y használatával, na meg az ingatanoskodás is nagy ötlet volt. Legalábbis nekem ezek nagyon tetszettek. Remélem igazat mond a bácsi, és tényleg valami jóval nagyobbat fog alkotni :D
17.
17.
Raziel88
16.
16.
McDuff
a 2. rész nem játék,hanem már a művészetek közé kéne sorolni!én ezt a bravúrt várom megismétlődni,a 3 nekem nem jött be...
15.
15.
Tacskoexe
Imádom Mr. Molyneux-t. Olyan szép nagyokat tud mondani. ^^
14.
14.
Razielhu
#8: egyetértek, én is szeretnék egy kicsit több kihívást bele, és sztem sem volt nehéz a 2. rész. De sok olyan játékos volt, akik számára nehéznek bizonyult, és ezért változtatott rajta Molyneux. Szélsőségesen könnyűvé tette a játékot, de szerencsére a sztori és a hangulat ott volt (meg egy kis elfogultság számomra Fable-vel szemben), úgyh boldogan vittem végig :D
Harchoz még annyit, hogy az ellenség mintha gondolkodott volna :) Úgyértem a vérfarkasok és a sivatagi ellenfelek csoportban támadtak, körbevettek, kitértek stb...

Kellett volna bele egy Difficulty menü, és máris fél ponttal legalább többet kapott volna a teszteknél :)
13.
13.
Mortis
Csak ne kerüljünk a modern korba, mert falba verem a fejem. :D

Sokat várok a 4. epizódtól. Az első számomra hatalmas kedvenc, a többi az utánfutója. Remélem most tényleg valami nagyot dobbant a Lionhead.
11.
11.
adriano28
10.
10.
Dark_Temptation
molyneux már már össze vissza beszél...
9.
9.
Berencsit
#1: remélem jobb lessz mint a 3. rész... de a 2. egész jó volt, szerintem. ;)
8.
8.
K/G.
#6: De a második rész hol volt nehéz? Ha jól emlékszem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor haltam meg. Legalább olyan nehéznek, ha nem nehezebbnek kéne lennie. És egy kicsit, de tényleg csak kicsit, mert a Fable nem erről szól, de több keményvonalas rpg vonás is belekerülhetne.
6.
6.
Razielhu
#5: én elhiszem.
"Nagyotmondó Petikénk" kezéből eddig csak minőségi játékok kerültek. A Fable 3 sem volt rossz játék, csak kicsit gyengébb volt az elődjénél. Még a legjobbak is hibáznak. :)
És biztos vagyok benne, hogy a következő rész nehézsége vhol a Fable 2 és 3 között lesz, mert sokaknak túl könnyű volt a 3 és ez előbb utóbb eljut Petike fülébe. Épp ezért egyszerűsítette le a mostani részt, mert sírtak a kazuárok :D de a harmadik rész esetben a HC gamerek sírtak egy sort. Okos döntés lenne az arany középutat választani, és sztem ezt is fogja tenni a Mester :D
5.
5.
Inmediasress
Ezt még van aki elhiszi?
Moly papónak szednie kéne valami gyógyszert szerintem.
4.
4.
Folti90
"Nem csak egy újabb Fable-t fogunk készíteni. Egy olyan játékot fogunk csinálni, ami teljes testhosszal a konkurencia előtt lesz. A legjobb, minden tekintetben: technológiában, drámában és történetmesélésben." Ezt a mondatot többször olvashattuk már P.M.-től, főleg a 3. rész estén, és nem jött be!!!! Szó adjunk neki egy 4. életműdíjat!
3.
3.
Extol
2.
2.
wutangtt
Igen a 2. részt kellet volna tovább vinni. :S
1.
1.
vuliem
Na hát én is tisztán látom a Fable jövőjét, ha a következő résznél nem teszi oda magát Péterke...

Az első rész nem volt rossz, a második vitt mindent, amivel addig játszottam, a harmadikat viszont rommá butították és ledöntött mindent, amit felépített a második rész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...