Molyneux: tisztán látom a Fable jövőjét

A mindentudó Peter Molyneux sem volt maradéktalanul elégedett a Fable 3-mal, bár ezért nem a csapatot, pusztán saját magát okolja. Elmondása szerint már tisztán látja a sorozat jövőjét: bármit is csinálnak legközelebb, annak minden tekintetben felül kell múlnia az összes konkurenst.

Peter Molyneux a BAFTA-díjátadó után beszélt egy-két dologról a Fable 3-mal és a sorozat folytatásával kapcsolatban. Elmondása szerint a Fable 2 sikere után a harmadik rész iránt toronymagas elvárásai voltak, amihez a játék végül nem ért fel: "Teljes mértékben magamat okolom, nem a srácokat ott fenn, akik remek munkát végeztek. Újra kellett gondolnunk a munkafolyamatokat. Ránéztünk a Fable 3-ra, és rájöttünk, hogy nem igazán ér fel a legújabb, legmodernebb játékokhoz, úgyhogy előre kell lépnünk."


Ettől függetlenül az angol játékdesigner-legenda úgy gondolja, hogy a Fable még így is különös és egyedi pozícióban van, mert igazából nem hasonlít semelyik másik játékhoz sem: "Nincs semmi bajom az FPS-játékokkal, de azok, amik: a lényegük, hogy mit robbantasz fel. Nálunk a lényeg ebben a csodás, csábító, drámai világban van, ahol minden nap más vár a játékosra."

A végére pedig azért előkerült Molyneux szokásos szerénysége is. Elmondása alapján a következő Fable le fogja nyűgözni a játékosokat a minőségével: "Nem csak egy újabb Fable-t fogunk készíteni. Egy olyan játékot fogunk csinálni, ami teljes testhosszal a konkurencia előtt vezet majd. A legjobb, minden tekintetben: technológiában, drámában és történetmesélésben."

21 komment - szólj hozzá!