Multiplayer Silent Hill-játék készül XBLA-ra?

Elképzelhető, hogy a cseh Vatra Games egy többjátékos élményre koncentráló Silent Hill-epizódot is kihoz Xbox Live Arcade-re, mely független lesz a készülő Downpour folytatástól. A lehetőségekről a játék művészeti igazgatója, Radek Marek beszélt az olasz Xbox 360 Magazine-nak.

A horrorjátékok online kivetülése nem szokatlan trend monstanság, legutóbb a Dead Space 2 is tartalmazott mulitiplayer módot, s talán a Silent Hill-frencsájzt sem kerüli el az újító szellem. Az önnálló XBLA-s Silent Hill kimondottan azért jönne létre, mert a jelenleg fejlesztés alatt álló Downpourból ugyan kimarad a többjátékos móka, de a Konami nem zárkózik el attól, hogy külön fejezetet szenteljen egy teljes egészében online vérontásra koncentráló résznek.

A fejlesztést ugyanaz a cseh Vatra Games végezné, aki a Downpourt is hegeszti, s bár Radek Marek jelenleg semmilyen konkrét részletet nem közölt az XBLA-címről, azt azonban elmondta, hogy a játékosok feladata az lesz, hogy túléljék Silent Hill városát. Körvonalazódhat előttünk egy co-opra kihegyezett multiplayer játék, melyben bizony több potenciál van, mint az unalmas Deathmatch csatákban.

9 komment - szólj hozzá!