Az EA Sports is ejti a nyomtatott kézikönyveket

A környezettudatos gondolkodás a játékiparba is betörni készül, a Ubisoft után a sportjátékairól ismert EA Sports is bejelentette, hogy felhagy a nyomtatott kézikönyvek készítésével. Az intézkedéssel persze spórolni is tud a cég, arról nem is beszélve, hogy a bejelentés marketingeszköznek is elmegy.

Rob Semsey, az EA Sports szóvivője erősítette meg a korábbi feltételezéseket: igen, a kiadó felhagyott a nyomtatott kézikönyvek gyártásával. A döntés tulajdonképpen nem érhette váratlanul a közönséget, elvégre már a március 1-jén boltokba került Fight Night Championból is kimaradtak az útmutatók, utoljára az NBA Jam találhattunk ilyeneket.

A döntés a környezettudatos gondolkodást tükrözi, elvégre így nincs szükség papírhasználatra, azonban üzletileg is sokat jelent, hiszen a gyártó megspórolja a nyomtatással járó költségeket. Talán a játékpiacra ez kevésbé igaz, de az is bizonyított, hogy a vásárlók szívesebben vesznek olyan cuccot, melynek gyártója védi a környezetet.

Tavaly a Ubisoft jelentett be hasonló intézkedéseket: a franciák szerint a játékútmutatókhoz használt papírhoz tonnánként 13 fát kell kivágni, a feldolgozásuk révén pedig 6 ezer font szén-dioxid termelődik, és 15 ezer gallon vizet pazarolnak el. Uborkáék játékai egyébként azóta újrahasznosított műanyagból készült tokokban érkeznek.

21 komment - szólj hozzá!