Még sínen van a Dead Space-mozi

Már lassan annyi játék moziverziójáról hallunk, hogy mi sem tudjuk követni, melyik projekt hol tart. Elég csak belegondolni: jön az új Tomb Raider, a Dead Island, a Warcraft, a Kane & Lynch, és ez még csak annyi, ami hasraütésre eszembe jutott. A Dead Space is szerencsére még mindig halad a megfilmesítés útján.

Habár amikor azt írom, hogy halad, valójában úgy értem, hogy előbb-utóbb lesz belőle film, csak egyelőre úgy néz ki, hogy a készítők nem igazán tudnak mit kezdeni vele. A dologgal kapcsolatban a leendő reendező, D.J. Caruso beszélt, s elmondása alapján már 2009 óta dolgoznak a moziváltozaton, csak azóta éppen nem jutottak semmire.


Jelenleg éppen a sztorit próbálják belőni: "Először megpróbáltunk készíteni egy előzményt, de a történet nem igazán működött úgy, ahogy azt mi szerettük volna. A lényeg, hogy megpróbáljuk valahogy visszaadni azt a rettegést, amit játék közben éreztünk, mert az igazán fantasztikus. Nagyon mókás dolog lesz ezt filmre vinni" - mondta a rendező.

Egyelőre ennyi tehát. Nem sok, de legalább az állandó ördögnek számító előzményt úgy néz ki, hogy kilőtték a lehetőségek közül, tehát még az is lehet, hogy egy rendes Dead Space-filmet kapunk. Egyszer, valamikor.

20 komment - szólj hozzá!