Square Enix: nagyobb prioritásban a mobiljátékok

A japán kiadó tegnap bejelentette, hogy egy új stúdiót hozott létre Hippos Lab néven, amely a jövőben kizárólag a mobiltelefonos játékok fejlesztésére koncentrál majd. A Square Enix sem várt sokáig arra, hogy beszálljon az iparág egyik legjövedelmezőbb ágába, állítólag a munkálatok már gőzerővel zajlanak.

Miután a mai okostelefonok teljesítménye egyre erősebb lesz, így kiforrottabb és látványosabb játékfelhozatallal gazdagodhatnak az eltérő operációs rendszereket futtató alkalmazásboltok. Az iparág bevétele folyamatosan növekszik, ezáltal a játékiparban való térjogosultsága is elvitathatatlan. A Square Enix sem szeretne kimaradni a mókából, be is jelentette új stúdióját, a Hippos Labet, melynek fókuszában a mobiltelefonos játékok állnak.

Az Andriasang értesülései szerint a csapat már március 7-étől megkezdte a munkálatokat; egyelőre nem tudunk projektcímekkel szolgálni, ám vélhetőleg a vállalat jelentős frencsájzainak meghonosítását tűzték ki maguk elé ezen a platfromon. Szinte biztosra vehetünk egy Final Fantasy epizódot, és az Eidos címei is visszaköszönhetnek iPhone-on, Androidon és Windows Phone 7-en.

A kiadó nem elégszik meg ezzel, immáron a második kanadai stúdiót hozza létre, mely elsősorban a következő generációs otthoni konzolokra fejleszt - ez 2012-re legalább 100 munkatársat foglalkoztat majd a tervek szerint. E stúdió székhelye Torontóban, Montrealban, vagy Quebecben lesz majd.

Lábjegyzetként említenénk, hogy a DS-es Final Fantasy III átirata ma jelent meg iPhone-ra.

6 komment - szólj hozzá!