A Blizzard főnök védi az Activision főnököt

Nem mintha Bobby Kotick, az Activision legendás vezére védelemre szorulna, elvégre nem egy lánylelkű félénk kis liliomszál az úriember. Ettől függetlenül a Blizzard alapítója úgy véli, nagyon hibás kép alakult ki a közvéleményben Kotickról, és valójában egy teljesen normális, korrekt ember.

Mondhatjuk, hogy Bobby Kotick nem éppen a legnépszerűbb figura a játékosok között. Sokan őt vádolják különböző kedvenc stúdiók bezárásával, az Infinity Ward szétbomlasztásával és az alatta dolgozó kreatív fejlesztők lelkének megölésével. Röviden összefoglalva: ha bármi rossz történik az Activision háza taján, rögtön Kotick neve kerül elő.


Most azonban a társcég, a Blizzard alapítója és ügyvezető igazgatója, Mike Morhaime vette védelmébe az úriembert: "Előnyben vagyok valamennyire, mert én személyesen ismerem Bobby-t, és hosszú, mély beszélgetéseink szoktak lenni. Szóval az én nézőpontom nem csak az innen-onnan összeszedett, a környezetükből kiragadott nyilatkozataira épül."

Morhaime ezen kívül elmondta, hogy Kotick mindig is nagyon támogató volt a Blizzard irányában, és szerinte a közvéleményben kialakult kép az Activision vezéréről nem helyes.

A Blizzard vezére ezen kívül újra elmondta, hogy nem az Activision vásárolta fel a Blizzardot, hanem a Blizzard tulajdonosa, a Vivendi olvadt össze Activisionnel. A kiadó és a fejlesztő továbbra is gyakorlatilag független egymástól, és az egész folyamat egyáltalán nem befolyásolta, vagy fogja befolyásolni a Blizzard kreatív döntéseit. Üzletileg viszont - legalábbis Morhaime meggyőződése szerint - ez egy helyes lépés volt.

29 komment - szólj hozzá!