Lelőtték az Agency-t, leépít a Sony Online

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 1.
  • Gyászhír
Link másolása
A tegnapi pletykák beigazolódtak, a Sony Online Entertainmentnél óriási leépítések voltak, három stúdiójuk lehúzta a rolót, és a The Agency című PS3-as MMO-jukat is kukába dobták. A csapat az Everquest és a PlanetSide címekre koncentrál a jövőben, és a jelenleg futó projektjeiért sem kell aggódni.

A Sony Online Entertainmenttől 2009 júliusában 41 embert bocsátottak el, ami a teljes stáb 5 százalékát jelentette, majd tavaly nyáron a fennmaradó brigád újabb négy százalékát küldték el. (Találós kérdés: hányan dolgoztak a cégnél?) A minap újabb rossz hírekkel szolgált a cég, viszont ezúttal sokkal nagyobb átszervezésekről van szó.

Az újbóli leépítésekkel kapcsolatos információkat a 3D Realms elnöke, George Broussard szellőztette meg a Twitteren, később pedig a Kotaku is leközölt egy cikket a témában, belsős forrásokra hivatkozva természetesen. Ezek alapján már úgy tűnt, hogy a pletykák beigazolódhatnak, és tulajdonképpen az időzítés sem lett volna meglepő: a Sony Online éppen a héten indította el a Free Realms PS3-as változatát, januárban pedig a DC Universe Online is megjelent, így minden adott volt, hogy a cég szűkítsen egy picit az erőforrásain.

A híreket ma erősítette meg hivatalosan is a vállalat, a sajtóközlemény szerint a Sony Online Entertainment 205 alkalmazottjától válik meg, és bezárja a denveri, seattle-i és tucsoni stúdióját. Különösen rossz hír, hogy a csapat egyúttal lelőtte a 2007-ben bejelentett, kizárólag PS3-ra készülő The Agency című MMO-t, és a jövőben inkább az Everquest és a Planetside brandekre úsznak rá. A Sony Online megjegyezte: a jelenlegi portfóliójukat nem érintik a legutóbbi történések.

4.
4.
wildláma
ugyan az van mint itt magyarországon. A fejesek kihasználják az egyszerű népet, hogy nekik meglegyen a szokott bevétel, vagy több, ha nincs annyi ki kell rúgni valaki(ke)t.
3.
3.
Folti90
Nemrég európai studiókat zártak be, most meg ez. Mi van a Sonynál?
2.
2.
vergil14
há megnéztem volna de ahogy így elnézem 1 Ft-ot se ért volna na mindegy ! de kár érte hogy három studiójuk kinyifant :(
1.
1.
Neo1989
Pedig azt a gamet vártam , ááááááááááááááááááááááááááá :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...