15 éves a Resident Evil, videón az új játékok

Igazán stílusos keretek között ünnepli a Capcom a népszerű zombis sorozatuk 15 éves fennállását. Több régi kedvenc HD-felbontásra húzott verzióját teszi elérhetővé, de idén több új címet is megjelentet a japán vállalat - ezt mutatja be az ünneplés apropóján közzétett videó.

A Resident Evil első, mára már kultikussá vált része 1996-ban jelent meg, azóta megszámlálhatatlanul sok folytatást és mellékágat köszönthettünk, szinte minden létező platformon. A Capcom most egy videó formájában tette közzé, hogy a jubileumi évben mire is számíthatnak a rajongók.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor nem kevesebb, mint négy (esetleg öt) epizóddal bővülhet a repertoárunk. A Nintendo friss marokkonzoljára júniusban érkezik a Resident Evil: The Mercenaries 3D, valamivel később pedig a Resident Evil: Revelations, míg Xbox 360-on és PS3-on a HD-felbontásra tupírozott Resident Evil: Code Veronica X-et és a Resident Evil 4 HD-t üdvözölhetjük. Utóbbi kettő kizárólag letölthető formában lesz elérhető a Revival Selection csomagban.

Végül ugye lesz nekünk egy nagygépes mellékág is, a nemrég bejelentett Resident Evil: Operation Raccoon City, már ha tényleg napvilágot lát még az idén. Ennél bőkezűbb ajándékot el sem tudtunk volna képzelni - persze a csúszásokkal mindig számolnunk kell.

A hírért dante92-nek jár köszönet!

15 komment - szólj hozzá!