20 éves a Sonic, idén jön az új játék

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Sonic-sorozat is: a hiperaktív sündisznó főszereplésével készült széria betöltötte a huszadik életévét, amit természetesen a Sega is megünnepel, mégpedig valószínűleg egy új játékkal. A pletykák szerint Sonic Generations lesz új rész címe, a teaser trailer már megérkezett.

A Sonic idén tölti be a huszadik életévét, a sündisznó 1991-ben indult hódító útjára Mega Drive (Sega Genesis) platformon. Azóta a sorozat több tucatnyi résszel bővült, legutóbb a Wii-re és DS-re jelent meg a Sonic Colors című epizód, a kinectesek a Sonic Free Riderst üdvözölhették a kamera nyitócímei között, míg a digitális platformok hívei a Sonic the Hedgehog negyedik részének örülhettek.

A jeles alkalomból nyilván új játékkal is illene előrukkolni, legalábbis így gondoljuk - kérdés, hogy a Sega mire készül. Az biztos, hogy valami lesz: a játék hivatalos Facebook oldalán már feltűnt az új projekt teaser trailere, mely szerint idén érkezik majd valami nyalánkság PlayStation Networkre és Xbox Live-ra. Az előzetesben két érdekességre hívnánk fel a figyelmet: egyfelől csak a pálya egy része színes, ami a manapság divatos színezős játékmenetre utal, másrészt pedig az utolsó másodpercekben két Sonic, az eredeti és a legújabb alteregó fut egymás mellett.

A pletykák szerint az új projekt címe Sonic Generations lesz, ez valamennyire még passzolna is az új trailerhez - más kérdés, hogy ezzel a címmel amolyan szülinapi gyűjteményt is el lehetne adni. Mi azért jobban szorítunk egy új játékért.

Köszi xXgoronikahunXx!

9 komment - szólj hozzá!