Novemberben jön a Minecraft végleges változata

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 8.
  • Megjelenés
Link másolása
A Minecraft annyira népszerű, hogy valószínűleg fel sem tűnik sokaknak, hogy a játék még mindig bétaváltozatban leledzik, a végleges változatra pedig várni kell. A Mojang folyamatosan frissíti a programot, ezért a váltás nem lesz feltűnő az ígéretek szerint: éppen csak a "béta" felirat fog eltűnni.

A Mojang a minap bejelentette a Minecraft hivatalos megjelenési dátumát, ami nem más lesz, mint 2011. november 11. Ez a nap egyfelől azért jó, mert a sajtóközleményekbe csak egyeseket kell írni, másfelől pedig aznap érkezik az Elder Scrolls ötödik része, a Skyrim is - erre a játék készítője, Markus "Notch" Persson külön felhívta a figyelmet, elmondása szerint ezért is nagyon izgatott, hogy addigra elkészülhet a játék.

Persze más kérdés, hogy a Minecrafttel már most is rengetegen játszanak, valószínűleg többen azt sem tudják, hogy még mindig a bétaverziót tolják. Notch szerint ez nem véletlen, elvégre a játékot folyamatosan frissítik, ezért sem kizárt, hogy mikor megérkezik a végleges változat, a játékosok csak annyi különbséget tapasztalnak majd, hogy eltűnik a "béta" felirat.

A játék következő frissítése egyébként az 1.5-ös verziószámot viseli, ez az ígéretek szerint belső statisztikai rendszert és achievementeket is hozzáad a programhoz. Notch éppen a napokban árulta el, hogy eső és havazás is várható az új update-ben, és ezek természetesen a játékmenetre is kihatnak majd: a tűz kialszik miattuk, a termés növekedésnek indul, és a farkasok is eláznak majd.

Ha már frissítés, akkor muszáj megemlíteni derék olvasónk, kukac450 magyarítását is, aki a játékban található összes tárgy nevét és a menürendszert is lefordította a hazai játékosoknak. A magyarításról további részleteket, illusztráló képeket itt találsz, innen is tudod letölteni a cuccot. Ha pedig részt szeretnél venni a Mojang új játékának, a Scrollsnak az alfatesztjében, arra itt tudsz jelentkezni!

38.
38.
valti61
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
37.
37.
sasikaa
erre csak 1 et tudok mondadni:
http://www.gamekapocs.hu/tag/sasikaa/blog/5260/tekkitlite_sorozat
36.
36.
Kiralydari
#35: mert telljesz szabadságot ad szinte a kreativitáshoz
35.
35.
lolman598
#34: én meg tudod mit imádok?HOGY MÉG MINDIG NEM BÍRT SENKI 1 ÉPKÉZLÁB VÁLASZT ADNI,HOGY MIÉRT ANNYIRA JÓ!!!
34.
34.
johnnydick
Ha singleben játszotok , modok meg minden nélkül jó hogy nem tetszik... de ímádom mikor letöltitek és fikáztok 1 játékot...
33.
33.
Adamknight
Egyetértek lolman598 összes kommentjével. Én is kipróbáltam single-ben is meg haverokkal is, de egyszerűen nem nekem való. Ez az építkezés valahogy rohadtul nem tud lekötni. Egy garast se adnék érte... Inkább 1000-szer egy Dragon Age vagy egy Assassin's Creed, mint ez. Persze ez csak saját vélemény, de aki játszik vele az mondja már el hogy mi olyan jó benne azon kívül, hogy "ész is kell hozzá"
32.
32.
lolman598
#31: a tied se lehet sokkal magasabban,ha nem tudsz egy semmit válaszolni egy olyan egyszerű kérdésre h vajon mi jön be az embereknek annyira a minecraftban.cscsk minecraft
31.
31.
Skyer
#29: Minket nem érdekel, hogy neked tetszik-e a játék vagy sem. Ha tetszik akkor kellett volna csak a cikket elolvasni, és utána írogatni.
Ha nem tetszik, akkor a hírre se kell kattintani. Én pl. PC-s vagyok, ezért azokat a híreket, amiben xbox meg ps szerepel ki is hagyom. De, hogy idehánysz minden hülyeséget, szerintem az intelligencia hányadod megközelítőleg a béka nemesebbik fele alatt van.
30.
30.
johnnydick
#28: Például az ilyen hülye kis pöcsösök kiszűréséhez nem kell sok ész :)
29.
29.
lolman598
#27: vagy akkor azt mond már meg,hogy mér nem birod elviselni h én nem értem,mit vannak oda ettől a játéktól
28.
28.
lolman598
#27: mer akkor mond mármeg nekem hogy a minecraftban mihez kell ész?hogy összetudd kombinálni a sok szart amit kibányászol?
27.
27.
adye
#26: Ezzel is csak Skyert és engem igazolsz.
26.
26.
lolman598
#25: jó,eddig megpróbáltam kulturáltan kifejteni a véleményem a minecraftról és játékosairól,de akkor msot már kimondom:A minecraft ugy SZAR ahogy van,és olyan kockák lesztek tőle,mmint amilyenek a játékban vannak
25.
25.
adye
#24: Lövésed sincs róla miről beszélsz hülyegyerek.
24.
24.
lolman598
#22: szerintem a portalhoz is több ész kell,mint ehez
23.
23.
johnnydick
Jöhet crysis 2 , jöhet Dead Space 2 , jöhet Bivalybasznád : The Game ... akkor is a Minecraft volt , van , és lesz a LEGJOBB játék a VILÁGON!! !
22.
22.
Skyer
#20: Ehhez a játékhoz ész kell, na meg haverok, akikkel tudod tolni. Neked az előbbi nincs meg.
21.
21.
Mortis
Jó lesz, egy sárkány lenyomása után kipihenni a fáradalmakat. :) Teljes verzióra biztosan befizetek.
19.
19.
gergely6
#18: Egyetértek, ha steamen kapható volna, nem is gondolkodnék a vásárláson. Sokkal kényelmesebb ha egy helyen van az összes megvásárolt játékom. Főleg ha steamworks-ot is támogatná sokkal kényelmesebb volna haverokkal játszani, achievementeket meg statot követni stb...
18.
18.
Gurren
#15: különösebb oka nincs, csak szeretem, ha a játékaim egy helyen vannak. épp ezért nem veszek játékot gamesf for windows live-on sem, hiába vannak néha jó akcióik.

amúgy steamen könnyebb fizetni, mint paypal-en :3
16.
16.
Moldren
#12: Úgy érzed megéri? Nagyon gondolkozom rajta :/
15.
15.
kukac450
sajnos nem értitek a lényegét. Ez nem olyan játék, amit csak úgy el lehet felejteni. Ez a játék több az egyben. Azt csinálsz, amit akarsz, mert tízmilliónál is több lehetőséget kínál, csak ki kell ismerni.

#13: mi a fenének kellene Steamre? A PayPal-nál könnyebb fizetési módot nem igen lehet elképzelni.
14.
14.
lolman598
#6: már megbocsáss,de kipróbáltam lanpartyn a haverom gépén,és igen,sajnálom a 10 eurót rá,mer én akkor sem értem,miért olyan jó ez -.-
13.
13.
Gurren
azt várom már, hogy meg lehessen venni steamen. bár van egy olyan érzésem, hogy ez soha nem fog bekövetkezni :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...