Activision - nem változott az egyesülés óta

Legalábbis ezt állítja a cég egyik fejese, aki nem igazán érti, miért utálja mindenki a kiadót azóta, hogy egyesültek a Vivendi játékrészlegével, s így a világ legnagyobb kiadójává váltak. Szerinte ugyanis a cég gyakorlatilag változatlan maradt, pont olyan, mint előtte, így érthetetlen a negatív visszhang.

A szóbanforgó úriember nem más, mint Dan Winters, aki a fejlesztőkkel való kapcsolattartás vezetője, s a minap annak adott hangot, hogy az Activision gyakorlatilag változatlan maradt a Vivendi játékrészlegével (gyakorlatilag főként a Blizzarddal) történő egyesülés után. Ahogy azt sokan hangoztatták már, a két cég függetlenül működik egymástól, s habár az Activision Blizzard név alatt bejegyzett közös holding alatt a világ legnagyobb kiadója működik, maga az Activision szinte pontosan ugyanaz, mint előtte.


"Érdekes. Mielőtt egyesültünk a Blizzarddal, s a világ legnagyobb kiadójává váltunk, mindenki úgy gondolkodott az Activisonnel kapcsolatban, hogy mi voltunk az ölelni és szeretnivaló második" - mondja Winters, majd hozzátette, hogy az egyesülés után ez elkezdett megváltozni, a negatív irányba.

"Nagyon keményen dolgoztunk rajta, és fogunk is dolgozni, hogy az emberek belássák: mi ugyanazok maradtunk, ugyanazok az emberek dolgoznak a cégnél, s nem változott semmi az egyesülés óta. Ugyanaz a szervezet maradtunk" - folytatja az úriember, s nem győzi hangsúlyozni, hogy a kreatív tehetségek iránti tiszteletük mit sem változott az utóbbi évek alatt.

Érdekes, hogy pár hete pont a Blizzard alapítója, Mike Morhaime beszélt hasonló dolgokról. Morhaime akkor azt ecsetelte, hogy az Activision vezér Bobby Kotick egyáltalán nem érdemli meg azt a negatív visszhangot, amit a sajtótól és a játékosoktól kap.

Köszi, daenath!

11 komment - szólj hozzá!