Jade Empire 2 - sosem készült el

  • Írta: InGen
  • 2011. április 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Furcsa szerzetként díszeleg a BioWare játékainak sorában a Jade Empire. Nem kapott sem akkora hírverést, sem pedig olyan jó fogadtatást, mint a cég többi szerepjátéka; mégis, ez az egyedi hangulatú, különleges anyag a mai napig rengeteg rajongót tudhat magáének, s egy ideig még a folytatás is tervben volt.

Legalábbis ez derül ki Rafael Brown, egykori BioWare-alkalmazott frissített linkedInes önéletrajzából. Az úriember betette azokat a játékokat is a referenciái közé, melyek sosem készültek el, de dolgozott rajtuk, s bizony köztük van a Jade Empire 2 is.

 
Brown 2006 és 2007 között munkálkodott a játékon, ami még a Dragon Age és a Mass Effect megjelenése előttre esik, s egyben ez valószínűleg azt jelenti, hogy a BioWare átcsoportosította a Jade Empire 2-n dolgozó csapatokat erre a két projektre, melyek jóval nagyobb bevételi forrással kecsegtettek, mint a japán világban játszódó RPG folytatása - bár ez csak a mi tippünk.

Brown azóta egyébként projektvezető az id Software-nél, s nem csak a Jade Empire 2 az egyetlen olyan játék, amin dolgozott az elmúlt években, de nem jelent meg: említi még a True Crime 3-at és 4-et, a Thunder Rally-t és a Gun 2-t is.

Nektek bejött volna egy Jade Empire folytatás?

9.
9.
Quent1n
#8: +1 de tleg sokan keverik. :)

Én anno 1.990 Ft ért szereztem be és életem egyik legjobb PC játék vétele volt! Zseniális darab lett és bizony ilyen játék nincs még egy a piacon. Kár, hogy a világa miatt erősen réteg ezért anyagilag nem feltétlen egy aranybánya. Pedig egy ME szintű folytatás nagyot üthetne.
8.
8.
3NT3R
"japán világban játszódó RPG"
Konyorgom, nem japan, hanem kinai!!
7.
7.
Mortis
Marha jó játék volt. A BioWare egyik legjobbja. Nem is értettem, hogy miért nem folytatták. Talán azért, mert még akkor nem voltak tömeg-TPS!!! gyártó kisiparosok.
6.
6.
Raam989
Én naon szerettem a JE-t. Sajnálattal hallom, hogy nem lesz folytatása... :/
5.
5.
giga321
Természetesen örültem volna neki hisz az első részt is végigjátszottam és fantasztikus volt . De remélem hogy megváltozik majd a véleményük és majd csinálnak egy 2. részt majd a jövőben.
4.
4.
Giggsy
Csak egy kis pontosítás: a Jade Empire nem Japánban, hanem Kínában játszódott. Vagy legalábbis egy ahhoz hasonló világban. Egyébbként jó kis játék volt, én örültem volna a folytatásnak.
3.
3.
[Juraviel.Ihuan.Bedvin]
Természetesen bejött volna. Ritkaság volt a nyugati játékpiacon, illetve a nyugati fejlesztők körében is.

Ráadásul nem is volt rossz története.

És a Bioware szokásához híven itt is lehetett kőbunkó lenni. :D

Egyébként úgy gondolom, hogy részben a JE (és a KOTOR) alapozta meg az ME-t, itt most a Renegát/Példakép oldal elosztására gondolok.
2.
2.
thrillseeker
Viccelsz?! Arra vártam, hogy hátha bejelentik már valamikor.
Jobb lett volna ha nem is hallom, hogy tervben volt.
Hány csalódást okoz még a Bioware?
1.
1.
Gabesz.
Nekem tuti vétel volt, mikor megjelent! Kár érte:(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...