Jade Empire 2 - sosem készült el

Furcsa szerzetként díszeleg a BioWare játékainak sorában a Jade Empire. Nem kapott sem akkora hírverést, sem pedig olyan jó fogadtatást, mint a cég többi szerepjátéka; mégis, ez az egyedi hangulatú, különleges anyag a mai napig rengeteg rajongót tudhat magáének, s egy ideig még a folytatás is tervben volt.

Legalábbis ez derül ki Rafael Brown, egykori BioWare-alkalmazott frissített linkedInes önéletrajzából. Az úriember betette azokat a játékokat is a referenciái közé, melyek sosem készültek el, de dolgozott rajtuk, s bizony köztük van a Jade Empire 2 is.

 
Brown 2006 és 2007 között munkálkodott a játékon, ami még a Dragon Age és a Mass Effect megjelenése előttre esik, s egyben ez valószínűleg azt jelenti, hogy a BioWare átcsoportosította a Jade Empire 2-n dolgozó csapatokat erre a két projektre, melyek jóval nagyobb bevételi forrással kecsegtettek, mint a japán világban játszódó RPG folytatása - bár ez csak a mi tippünk.

Brown azóta egyébként projektvezető az id Software-nél, s nem csak a Jade Empire 2 az egyetlen olyan játék, amin dolgozott az elmúlt években, de nem jelent meg: említi még a True Crime 3-at és 4-et, a Thunder Rally-t és a Gun 2-t is.

Nektek bejött volna egy Jade Empire folytatás?

9 komment - szólj hozzá!