Komplett tatarozáson megy át a Resident Evil 6

A Capcom producere szerint a Resident Evil hatodik része teljes átalakításon megy majd keresztül, s bár bizonyos tekintetben figyelembe veszik majd az elődök által lefektetett alapokat, az új játék mégis teljesen más lesz. Nem, nem az Operation Raccoon City-ről van szó, hanem az igazi hatodik részről.

Bár a Resident Evil hatodik részéről a Capcom több munkatársa is nyilatkozott már, azt nem tudni, hogy ők tulajdonképpen mit értettek a bűvös "Resident Evil 6" munkacím alatt. A nemrég bejelentett Resident Evil: Operation Raccoon City ugyanis nem a Resident Evil 5 folytatása lesz, hanem afféle spin-off, amelyben akár meg is másíthatjuk a Resident Evil történetét, például Leon kivégzésével.

A Capcom producere, Masachika Kawata szerint a sorozat következő része - vagyis az igazi folytatás - komplett átalakításon esik majd át, de ennek ellenére nem hunynak szemet az előző játékok szerepe felett: "A sorozat teljes felújításon megy majd keresztül minden tekintetben, de nem feledkezhetünk meg az előző részekről, melyek rengeteg lehetőséget teremtettek a cím számára" - nyilatkozta az úriember a spanyol MarcaPlayer magazinnak.

Kawata csak annyit volt hajlandó elárulni az új résszel kapcsolatban, hogy teljesen más lesz, még afelől sem nyilatkozott, hogy a túlélő horror, vagy inkább a lövöldözős vonalat fogják-e erőltetni a jövőben.

A Resident Evil sorozat idén ünnepli a tizenötödik születésnapját, a jeles alkalomból több új játék is készül: PS3-ra és Xbox 360-ra jön a Resident Evil: Operation Raccoon City, illetve a Resident Evil Code: Veronica X és a Resident Evil 4 HD-verzióját tartalmazó Revival Selection, míg 3DS-re a The Mercenaries 3D és a Revelations fog megjelenni.

Köszi daenath!

28 komment - szólj hozzá!