Leépítések várhatók az Obsidiannál

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 27.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Obsidian az elmúlt egy évben három játékon dolgozott, most azonban látszólag pihenőre rendezkedik be: az elmúlt napokban több munkatársat is elbocsátottak a cégtől, ráadásul nem sejtet túl sok jót, hogy több olyan kolléga is akad közöttük, aki valamilyen magasabb pozíciót töltött be a csapatnál.

Az általunk sokszor csak folytatásgyárosként emlegetett Obsidian Entertainment júniusban küldi a boltok polcaira a Dungeon Siege harmadik részét, így az Alpha Protocolt és a Fallout: New Vegast is ideszámolva 12 hónapon belül három játékkal végeztek a srácok. Most viszont pihenőre rendezkednek be, s ahogy az lenni szokott, a fejlesztés nélküli időszakot kevesebb munkatárssal szeretnék átvészelni.

Az Obsidian ugyan még hivatalosan nem erősítette meg a híreket, de már több fejlesztő is beszámolt a történésekről a Twitter- vagy a LinkedIn-profilján keresztül. Akil Hooper dizájner így emlékezett meg az elmúlt éveiről: "11 év, majdnem egy tucat befejezett játék, dizájner, vezető, procuder. 1 törölt játék, 7 átvészelt leépítés, a nyolcadik viszont engem is utolért. Nem rossz arány."

A posztot később több másik fejlesztő, így Jason Fader producer, Ashley Betters teszter, Justin Reynard programozó, valamint Tess Treadwell, Joe Sanabria és Jessica Johnson bejegyzése követte, ami valóban arra utal, hogy nem egyedi esetről van szó. Bár a fejlesztések utáni leépítés szokványos az iparágban, az nem sejtet sok jót, hogy relatíve magas pozícióban lévő emberek is lapátra kerültek.

5.
5.
iNKARNATE
#4: Ezzel 100%-ban egyet tudok érteni. Habár a KOTOR1 szintjét a 2 nem hozta, de nálam NWN 2 jobb volt mint az első :)
4.
4.
Mortis
Mondjuk nem csoda. A NV semmit nem újított, az AP szimplán rossz lett és nekem ez a Dungeon Siege sem túl kóser...(mondjuk a KoTOR 2 és a NN 2 azért anno tetszettek)
3.
3.
AnimeWarlord
Fallout MMORPG-röl kiadhatnának valami kis morzsát. Mostanában nem túl sokat hallani a projektről.
2.
2.
gorevas
vááá -> mmint a hir címe meg a pipboy kép, kicsit erős.
Fallout New Vegas-t toltam és azt nagyon eltalálták srácok, több volt mint Fallout 3. [fallout 1-2 is megvolt anno :-]
1.
1.
LtGlove
Valamit csak nem jól csinálnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...