Két új Oddworld-játék jön a Just Add Watertől

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Miután megállapodott az Oddworld Inhabitants csapatával, a Just Add Water megígérte, hogy egy rakás Oddworld-játékkal fogja elkényeztetni a rajongókat. Az ígéret szép szó, a JAW pedig meg is tartotta a szavát; igaz, a most bejelentett játékok annyira nem is újak.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Oddworld: Stranger's Wrath felújított változatot fog kapni - üröm az örömben, hogy a játék PS3-as verziójának a héten kellett volna megjelennie, de a renoválást végző Just Add Water nyárra tolta el a premiert, mert a PC-s változaton még mindig dolgozni kell. De! 

A JAW bejelentette, hogy az Oddworld: Munch's Oddysee is remake-et fog kapni, s ahogy a Stranger's Wrath, úgy ez a játék is PS3-ra vándorol októberben annak ellenére, hogy az eredeti cím kizárólag Xboxra jelent meg. A fejlesztők továbbra is tárgyalnak a Microsofttal az esetleges xboxos verzióról, de ha az el is készül, csak egy hónappal a PS3-as változat után jelenhet meg.

A JAW egy másik projektet is feltámaszt, mégpedig a Command & Conquer-szerű stratégiának készült Oddworld: Hand of Odd személyében. A játékot 1998-ban jelentették be, egy évvel később pedig le is lőtték, és bár a készítők az eredeti tervek alapján dolgoznak, igyekeznek modernizálni a címet, és sokkal inkább a casual vonal felé terelik azt.

A JAW meglátása szerint a stratégiáknak nem megy túl jól manapság, s bár neki sem tetszik annyira az ötlet, de kénytelenek néhány ötletet a Farmville-től és más Facebook-játékoktól kölcsönözni. A játék ennek ellenére 3D-s lesz, PC-re, Macintoshra, iPadre, androidos tabletekre és Facebookra fog megjelenni.

Szintén említettük korábban, hogy az Abe's Oddysee is feldolgozásra kerülhet, de mint utóbb kiderült, ezt a menet még nincsen lejátszva: a JAW mindenképpen szeretne egy Abe főszereplésével készült HD remake-et, szeretné ha az megjelenne PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, de még nem tudja, hogy az Oddysee vagy az Abe's Exoddus kerüljön-e a műtőasztalra. Ha minden igaz, a nyáron eldől a kérdés, a fejlesztés pedig augusztusban kezdődhet el.

A JAW szerint legalább két évet kellene várni egy vadi új cím elkészítésére.

7.
7.
Extol
Nekem megvan a széria összes darabja. Szerintem ebből lehetne még igazi egész estés családi animációs film! Az átvezető rövid filmek aranyosak, számomra nagy élmény lenne a moziban egy Oddworld movie.
6.
6.
Motig
#4: hát ha lene pc-re is majd hd grafal azt meglesném(mondjuk a pc verzió nem csunya de kiváncsi vagyok mit hoznának össze)
4.
4.
crazymonkey
Jó kis játék volt a Stranger's Wrath én örülnék egy új verzának.
3.
3.
Sarkadi
Az a baj,hogy a jól megszokott hangulat már rég elveszett...
2.
2.
PcSanyko
Ez a játék elég furának néz ki... :D
1.
1.
Mortis
Mellébeszélés. Az alapok megvannak. Egy történet kellene, meg egy modernebb grafikus motor.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...