Beszáll a filmiparba a Ubisoft

Habár a tavalyi Prince of Persia film nem győzött meg minket egyöntetűen arról, hogy a játékból készült filmek többek egyszerű popcorn-moziknál, a francia kiadó mégis saját filmstúdiót hozott létre Ubisoft Motion Pictures néven. Feladata pedig nem lesz más, mint sztori-vezérelt frencsájzaiból filmeket készíteni.

Jake Gyllenhaal szépen kigyúrta magát a Prince of Persia filmben, mely minden bárgyúsága ellenére elég szépen tejelt, úgy látszik, a játék kiadója megirigyelte a hollywoodiak sikerét, és szerintük maguk is tető alá hozhatnának hasonló produkciókat sikeres játékaikból a jövőben. Az elhatározást tett követte a Variety magazin szerint. Ennek értelmében párizsi székhellyel létrejött a Ubisoft Motion Picture, melynek egyöntetű célja az, hogy filmadaptációkat készítsen a cég sikeres videojátékaiból.

A stúdió élén a korábbi Europacorp vezérigazgatója, Jean-Julien Baronne csücsül. Formálisan még egyetlen készülő filmet sem jelentettek be, de nem lennénk meglepve, ha egy újabb Prince of Persia mozi alapjait fektetnék le, esetleg házon belül folytatnák az Assassins Creed Lineage-et, sőt Sam Fisher karatere is adja magát egy akciódús kémfilm keretein belül. Reméljük, hogy a költségvetés is tükrözi majd a Ubisoft ambiciózus terveit.

25 komment - szólj hozzá!