Hivatalos: még a hónapban olcsóbb lesz a Wii

A Nintendo hivatalosan is megerősítette a korábbi pletykákat, május végén csökkenni fog a Nintendo Wii ára, ezzel együtt elindul a japánok új terméksorozata is, amely a korábbi slágercímeket fogja össze kisebb árcímke mellett. Az árcsökkentés hazai mértéke még nem ismert.

Ahogy az várható volt, a Nintendo megerősítette: májusban csökkenni fog a Wii ára. A konzolgyártó júniusban akarja bemutatni a konzol utódját, na meg ideje is volt már az árfaragásnak, elvégre a kiotói cég nem sűrűn élt eddig ezzel a lehetőséggel.

Az árcsökkentés Amerikában május 15-én, Európában, s így Magyarországon is május 20-án lép életbe. A nyugatiak ezentúl 150 dollárért juthatnak hozzá a Wii-hez, a hazai árcsökkentés mértéke még nem ismert: a Nintendo cuccok hazai forgalmazója szerint az üzletek határozzák meg a kiskereskedői árat, de az biztos, hogy olcsóbb lesz a konzol, mint eddig. Jelenleg körülbelül 60 ezer forintot kóstál az alapgép.

Az árcsökkentéssel egy időben a Nintendo egy új Wii-csomagot is piacra dob, ebben a fehér konzol és a Remote Plus kontroller mellé egy Wii Wheel kormány és a Mario Kart Wii egy példánya is ajándékba jár majd.

Még érdekesebb, hogy bár a Nintendonak eddig nem volt alacsony árkategóriás játéksorozata, a Nintendo Selects válogatás már ezt a szerepet is be fogja tölteni. Magyar árat megint nem ismerünk, de Amerikában mindössze 20 dollárt kóstál majd egy ilyen játék, ami azért árulkodó információ. Európában a Wii Sports, a WarioWare: Smooth Moves, a Mario Strikers Charged Football és az Animal Crossing: Let's Go to the City lesz elérhető kezdetben a Selects címke alatt, Amerikában WarioWare és Mario Football helyett a The Legend of Zelda: Twilight Princess és a Mario Super Sluggers kapható majd.

9 komment - szólj hozzá!