A Capcom először elutasította a Dead Risingot

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A japán kiadó egykori fejlesztési vezetője, Keiji Inafune, a Mega Man atyja elhintett pár érdekességet korábbi munkáltatója, a Capcom háza tájáról. Tőle tudjuk azt, hogy a cég korábban a csak a folytatásokra rendezkedett be, és meglehetősen szkeptikusan állt az új címek elé. Szerencse, hogy a Dead Rising megjelenhetett.

A kiotói Ritsumeikan Egyetem szemináriumán Inafune-szan elárulta a hallgatóknak, hogy a Capcom először elutasította a Dead Rising és a Lost Planet terveit és csupán a nagy szerencsének köszönhető, hogy végül igent mondtak. Ezzel két sikeres frencsájzt is tudhattak magukénak, s jó példát mutattak a többi kiadónak is, miszerint nem kötelező mindig csak a bejáratott címekre koncentrálni.

A Capcom vezetőségében a kockázatot szerették volna minimalizálni, felállítottak egy szabályt, amely szerint a kiadó játékfelhozatalának mintegy 70 százalékát a folytatások tették ki, míg a fennmaradó 20-30 százalék tartalmazta csupán az új címeket. A gyakorlatban ez úgy működött, hogy a cég fejesei majdnem minden tervet elutasítottak, amely egy új frencsájz alapjainak lefektetése lett volna.

Inafune fel volt készülve az elutasításra, így a Lost Planetet és a Dead Risingot mindaddig nem mutatták be a menedzsmentnek, míg biztosak nem voltak a dolgukban. Folyton halogatták a prezentációt, egészen a végsőkig.

Nem tett jót a Lost Planet renoméjának, hogy 400 százalékkal lépte túl a fejlesztés tervezett költségvetését, s csupán az úriember rátermettségét bizonyította, hogy meggyőzte a fejeseket a project jövőbeli sikeréről, és tudtak előrehaladni.

De ez a lépés és a két játéknak adott zöld út mentette meg a Capcomot, hogy évekre előre képesek voltak anyagi biztonságot teremteni maguknak, világszerte milliókat adtak el a két frencsájzból, és a cég részvényei stabil árfolyamot tudtak hosszú ideig felmutatni.

4.
4.
Mortis
Lost Planet 2...Brüüü. Talán annál nagyobbat nem is csalódtam egy játékban soha. A Dead Risingek elmennek...Jó volt a marketing.
3.
3.
NinjaNorb
#2: Az lesz a legnagyobb hiba de nagyon nem az első:) kár hogy már nem csinálnak olyan jó játékokat mint régen pl az onimusha
2.
2.
IceColdKillah
A Capcom tényleg nagyon jó cég, sok mindent letett már az asztalra, sőt már akkor is jelen volt amikor a mai cégek fele sem létezett. DE minden amit felépített kártyavárként fog összedőlni, ha tovább dolgozik az új DmC-n!
1.
1.
giga321
Mind 2-ő cím nagyon jó a Dead Rising 2őt 3x vittem végig míg a Lost Planet 1-2 azokat csak 1x . De az 1 jobban tetszett a Lost Planetbol . Viszont Dead Risingban Chuck Greene megunhatatlan:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...