Vasemberből szedte meg magát a Sega

Bár a Sega videojátékos részlege nem szerepelt túl jól a tavalyi pénzügyi évben, az Iron Man 2 játékváltozata még mindig sok zsetont hoz neki. A kiadó hivatalosan is megerősítette, hogy a Total War játékokat jegyző Creative Assembly Alien-címet fejleszt, továbbá kijelentette: egyelőre nem akar új AvP-t.

Bár a kereslet általában véve is gyenge, a játékosok nem akarnak vásárolni, és ezen még a márciusi katasztrófák sem segítettek, a Sega mégis vaskos nyereséggel zárt - igaz, erről nem a videojátékos részleg tehet. A vállalat 515 millió dolláros profittal zárta a 2011-es pénzügyi évet, a 105 százalékos növekedést főleg a Panchinko Slot gépeknek köszönheti. A videojátékos részleg már nem szerepelt ilyen jól: ott éves szinten 27 százalékkal csökkent a végeredmény.

A Sega legnépszerűbb játéka a Wii-re és DS-re megjelent Sonic Colors volt, ebből 2,18 millió példány talált gazdára. Őt az Iron Man 2 követi 1,54 millió eladott kópiával, majd jön a Vanquish 830 ezer, a Total War: Shogun 2 600 ezer és végül a Phantasy Star Portable 2 Infinity 370 ezer darabbal. A Sega legjobb piaca az európai volt tavaly, az amerikai most nem teljesített olyan fényesen.

A Sega az eredményeket azzal kommentálta, hogy kénytelen alkalmazkodni az új piaci trendekhez, és muszáj terjeszkednie a közösségi oldalak és a mobiltelefonok területe felé. Az idei pénzügyi év egyik legsikeresebb címe a Nintendo-val való együttműködésben készített Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games lehet - az eddigi két hasonló játékból összesen 19 millió példány fogyott világszerte.

A Sega megerősítette, hogy a Total War-sorozatot jegyző Creative Assembly Alien-játékon dolgozik: a csapat jelenleg 160 fővel üzemel, ezt egy éven belül 200 főig szeretnék duzzasztani. Ha minden igaz, a projekten egy különálló részleg dolgozik, és az alapvetően konzolos játék még nem lesz kint az idei E3-on. A Sega egyúttal kijelentette: nem akar még folytatást az Aliens vs. Predatornak, lévén a fent említett Alien címen kívül a Gearbox-féle Colonial Marinest is be kell fejezniük.

A Sega az idei év végén, illetve a jövő év elején fogja kiadni a Vintage Collection című sorozatának harmadik felvonását: a csomagba bekerül a Revenge of Shinobi, a Wonder Boy in Monster Land, a Wonder Boy in Monster World, a Wonder Boy in Monster World IV, az Alex Kidd in Miracle World és a Super Hang-On is. A gyűjtemény PSN-re és WiiWare-re érkezik, Xbox Live-os megjelenésről még nem esett szó.

11 komment - szólj hozzá!