E3 2011: Jönnek a hardcore Kinect-játékok?

A Eurogamer értesülései szerint a Microsoft az idei E3-on fogja bemutatni az első hardcore Kinect-címeket. Mindemellett a korábbi Kinect-játékok is folytatást kapnak, élesben is bemutatkozik a Star Wars Kinect, ráadásul egy nyitott világú Forza is készül egy brit stúdió jóvoltából. Pletykazuhatag következik.

Előre leszögezzük: a mostani információk nem hivatalosak, azokat a Eurogamer szerválta meg nem nevezett forrásokból. A Microsoft szokásához híven nem volt hajlandó kommentárt fűzni a hírekhez, de azért annyira nem túlzó infók ezek, hogy valami ne igazolódhasson be közülük. Lássuk őket!

Először is: a Microsoft régóta hajtogatja, hogy előbb-utóbb hardcore játékok is lesznek a Kinectre - ha minden igaz, ezeket a mostani E3-as konferenciájukon fogják bejelenteni. A cég az idei év végéig meg szeretné triplázni a Kinect-címek számát, és ebben legalább 10 olyan játék is szerepel, amelyik nem folytatás lesz, egy részük pedig a hardcore rétegnek szól majd.

Persze mindez nem azt jelenti, hogy a jól bevált címek nem folytatódnak majd: a Rare várhatóan be fogja mutatni a Kinect Sports karácsonykor megjelenő második részét, emellett egy másik Kinect-játékon is dolgozik, amelyről egyelőre annyit tudni, hogy nincs köze egyik közismert Rare-karakterhez - például Banjohoz - sem. A Eurogamer úgy tudja: a Harmonix is karácsonyra időzíti a Dance Central 2 bemutatkozását, és két másik Kinect-játék is várható egy olyan stúdiótól, akik már korábban is fejlesztettek a kamerára.

A Microsoft Londonban alapította meg a Soho Studio-t, ez egy fiatalabbaknak szánt Kinect-játékon dolgozik, és a redmondi bázishoz közel, egy szintén új, MGS Family nevű csapat is mozgásérzékelős projekten szorgoskodik. Ahogy arról korábban már beszámoltunk: a Microsoft vancouveri csapata AAA-s, hardcore lövöldét hegeszt a Kinect mellé.

A Eurogamer értesülései szerint nem csak a Forza Motorsport 4 lesz az egyedüli autós újdonság a Microsofttól: a korábban a Codemasters keze alá dolgozó Gavin Raeburn és a brit Playground Games Forza World címen készít nyitott világú autóversenyt. Természetesen a Forza 4 sem lesz elfelejtve: a konferencián vélhetően többet is megtudunk az ősszel boltokba kerülő, Kinect-támogatást élvező projektről.

Végül szintén az E3-ra várható a Halo első részének remake-je, a Reach engine-jével hajtott FPS-t a TimeShiftet is jegyző Sabre Interactive fejleszti, és novemberben jelenik meg, továbbá itt mutatkozhat be komolyabban a tavalyról már ismert Kinect Star Wars és a Codename: Kingdoms is - előbbit a Ghostbusters: The Video Game alkotói, utóbbit pedig a budapesti Crytek stúdió fejleszti.

23 komment - szólj hozzá!