Konzolokra is megjelenik a Darkspore?

A játékipari kémkedésekre szakosodott Superannuation Twitter-oldalán megjelent üzenet eléggé sokatmondó ahhoz, hogy kicsit körülírjuk a témát: a mérsékelt sikereket elért Maxis akció-RPG-je, a Darkspore minden bizonnyal megkapja a maga PS3-as és Xbox 360-as portját is.

A Naked Sky Entertaiment pályadesignere szerint a Maxis már javában dolgozik a Diablo-szériára hajazó Darkspore konzolos portjain. Tekintve, hogy a PC-s változat április megjelenése óta nem örvend túl nagy vásárló érdeklődésnek, a fejlesztők a jelek szerint bepróbálkoznak a konzolos platformok meghódításával.

Az érintettek közül senki nem kívánta kommentálni a felvetéseket - lehet, hogy várnak az EA hivatalos bejelentésével? Az ötlet adott volt, a koncepciót sem lehetetlen átültetni kontrollerekre, a cég számos játékát - köztük a The Sims 3-at is csak hónapok múltán alakították át Xbox 360-ra és PS3-ra, miért ne lenne ez lehetséges a Darkspore kapcsán is?

A Darkspore a Spore Engine-t használja, mely teret enged a bonyolult testreszabási lehetőségeknek, mely a játék lényegét adta, s mindezt az elődtől eltérően mászkálós, Diablo-szerű akció-RPG keretbe ágyazta a Maxis. Túl nagy volt a váltás, s beletört a bicskája? Tény, hogy az EA eddig kevés szót ejtett a konzolos változatokról, de nem zárjuk ki annak lehetőségét, hogy a jövőben ez változni fog.

13 komment - szólj hozzá!