Az Atari eladja a Champions Online fejlesztőit

A népszerű szuperhősös MMO fejlesztői "megszüntetik tevékenységüket", s így a Cryptic Studiost eladósorba taszítja az Atari - jelentette be tegnap a kiadó. A kereseti jelentés szerint a csapat már március 31-én lehúzta a rolót, és bizonytalanul néz jövőbeli sorsa felé. Állítólag nem a várt módon muzsikált a játék.

Az Atari jelentése szerint a Cryptic megszüntette önálló tevékenyéségét március utolsó napjával, de a kiadó továbbra is támogatja a fejlesztőcsapat égisze alatt született játékokat, valamint szeretné terjeszteni is a San Francisco-i bázisú studió jövőbeli termékeit.

A Champions Online további munkálatait az Atari Neverwinter Nights-játékaiért felelős csapat vállalta magára, legalábbis a tervek szerint a közeljövőben az ő feladatuk lesz az újabb tartalmak generálása.

Az Atari indoklása szerint tovább szeretnének terjeszkedni az alkalmi és a mobilos játékok felé, ám a korábbi stratégiák szerint cégük nem hozta azt a bevételt, mint amire számítottak. Megállapították, hogy a külső fejlesztések nagyobb rugalmasságot teremtenek a változó piacon, s erre szeretnének összpontosítani.

A Champions Online a közelmúltban vette fel a mikrotranzakciókra épülő ingyenes modellt, csupán az apróbb kiegészítésekért - mint az Adventure Pack - kell fizetniük a játékosoknak, de ezen felül számos tárgyat, kelléket lehet vásárolni szuperhőseinknek a Cryptic C-Store-jában.

Ha valakinek szüksége van egy rutinos MMO-fejlesztő csapatra, s jutányosan szeretne hozzájutni, jelentkezzen az Atarinál. Köszönjük!

5 komment - szólj hozzá!