Élen nyitott itthon a The Witcher 2

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 31.
  • Toplista
Link másolása
Nem meglepő, hogy a lengyel felebarátaink által fejlesztett The Witcher 2 szépen kezdett itthon: már az első rész is nagy népszerűségnek örvendett anno, sőt az a folytatás sikerére újból bekerült a PC-s toplistára. A felhozatal alaposan átalakult, több új cím is bekavart a szokásos slágerjátékoknak.

A The Witcher 2 még a World of Warcraft előfizetői kártya elé is benyomult, mind PC-n, mind az összesített listán az élen végzett. Ami azt illeti, ezúttal (is) a számítógépes játékok húzták a hazai eladásokat: a teljes rangsor első öt helyezettje megegyezik a PC-s listáéval, így a dobogó harmadik fokára a Fable III állhatott fel, azt pedig a FIFA 11 és a szintén újonc Brink követi.

Összesített:

1. The Witcher 2: Assassins of Kings
2. World of Warcraft (előfizetői kártya)
3. Fable III
4. FIFA 11
5. Brink
6. Assassin's Creed: Brotherhood
7. Crysis 2
8. LEGO Star Wars III: The Clone Wars
9. Call of Duty: Modern Warfare 2
10. Portal 2

PC:

1. The Witcher 2: Assassins of Kings
2. World of Warcraft (előfizetői kártya)
3. Fable III
4. FIFA 11
5. Brink
6. World of Warcraft: Cataclysm
7. Assassin's Creed: Brotherhood
8. Call of Duty: Black Ops
9. Call of Duty: Modern Warfare 2
10. The Witcher: Enchanced Edition

PlayStation 2:

1. X-Men Origins: Wolverine
2. Kung Fu Panda
3. Transformers: Revenge of the Fallen
4. Call of Duty: World at War
5. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures
6. Spider-Man: Web of Shadows
7. Madagascar: Escape 2 Africa
8. Tomb Raider: Legend
9. Bakugan Battle Brawlers
10. Guitar Hero: Greatest Hits (csak szoftver)

PlayStation 3:

1. Crysis 2
2. Portal 2
3. Sports Champions
4. Assassin's Creed: Brotherhood
5. Shift 2: Unleashed
6. Fight Night Champion
7. Killzone 3
8. Virtua Tennis 4
9. Call of Duty: Black Ops
10. F1 2010

PlayStation Portable:

1. God of War: Ghost of Sparta
2. LEGO Star Wars III: The Clone Wars
3. Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes
4. Transformers: Revenge of the Fallen
5. Star Wars: Battlefront - Renegade Squadron
6. Star Wars: The Force Unleashed
7. ATV Offroad Fury Pro
8. Gangs of London

Nintendo Wii:

1. Mario Kart Wii
2. Super Mario Galaxy 2
3. FlingSmash
4. Sonic Colors
5. Wii Sports Resort
6. Wii Party
7. Wii Fit Plus (balance boarddal)
8. LEGO Star Wars III: The Clone Wars
9. Star Wars: The Force Unleashed
10. The Sims 3

Nintendo DS:

1. Mario & Sonic at the Olympic Winter Games
2. Pokemon HeartGold Version
3. New Super Mario Bros.
4. Call of Duty: Modern Warfare 2
5. Mario Kart DS
6. Mario Party DS
7. Naruto Shippuden: Ninja Destiny 2
8. Art Academy
9. Bleach: The 3rd Phantom
10. Call of Duty: Black Ops

Xbox 360:

1. Kinect Sports
2. Shift 2: Unleashed
3. Alan Wake
4. Halo Wars
5. LEGO Star Wars III: The Clone Wars
6. Crysis 2
7. Forza Motorsport 3
8. Gears of War
9. Project Gotham Racing 4
10. Dance Central

41.
41.
hedzsooo
#38: Igen, mindenkinek mas az izlese, igaz ! ;-)

Nekem a Witcher 1 harcrendszere nem jott be igazan, nem is jatszottam meg vegig, pedig a sztori miatt is biztos erdemes lenne... Ez a masodik resz viszont nalam ott van a toppon. :-)
40.
40.
caleb007
Nyilván egy Elder Scrollstól annyira belemenős sztorit nem szabad várni, mint egy Witchertől, mivel az utóbbihoz a sztorit csak át kell ültetni egy jól megérett regénysorozatból. Biztos remek történetírók dolgoztak a Skyrimen is, de mivel nem adott a főhős karaktere, talán múltja sem lesz, nem lehet annyira személyre szóló történetet rittyenteni hozzá. Meg hát ugye más az, mikor "Csináljunk egy játékot, írj hozzá egy sztorit!" mint mikor évek alatt egy író tollából ered meg a tinta.
39.
39.
#38: szerintem az 1-ben nem volt jobb a harcrendszer bár valóigaz, hogy az első rész után kicsit fura meg szokatlan ez az AC szerű csapkodás dehát ezvan jóez is :D
38.
38.
Shadowkill
Nem tudom,nekem valahogy a Witcher 2 az év csalódása,nem csak hogy fele olyan hosszú mint az 1,a története is rosszabb,a harcrendszer is uncsibb,és hiányzik a hangulat is,a Witcher 2 egy pc-s játéknak álcázott konzoljáték,mindent lebutitottak benne,csak a grafikát nem.
Ez persze csak az én véleményem,nektek más,ez természetes,lécci ne irjatok vissza hogy pedig ez ilyen meg olyan jó.
Én is azt gondoltam,hogy a TW2 jobb lesz mint a Skyrim,de most ennek a totális ellenkezőjét gondolom.
36.
36.
hedzsooo
#34: O is azt irta, h "érti", azaz tudja, h miert veszik a Witcher 2-t, tehat szerinte is jo jatek....



Lordnekroseth: Igen, tenyleg nagyon gepigenyes jatek a Witcher 2. Valoszinu azonban, h meg iden erkezik PS3-ra es XboX360-ra is.
35.
35.
Lordnekroseth
Hát nekem a pc-m szétszedi a witcher 2. Ps re már megvettem volna. Amúgy még kb egy 10 game lesz amit úgy talán megveszek idén,ha a kedvem is engedi.
34.
34.
kebi90
27: Ez kicsit fájt, a Witcher 2 nagyon is jól sikerült játék. A Brink kissé suta. Mondjuk nem ez az első ilyen értelmes hozzászólásod az oldalon inkább nem vitázok. :D
33.
33.
hali74
Tök felesleges összehasonlitgatni a witchert az oblivionnal és ahogy nem lehet a fable-val sem szerintem inkább örüljünk hogy van jó sok rpg én mindegyiket szeretem ezért vagy azért,kivétel nálam a final fantasy szerü nagyobb a kardom mint én szép a sérom ázsiai rpg-k!
32.
32.
hedzsooo
#7: ...Nekem ez evben a Two Worlds 2, Gothic 3 FSG Enhanced Edition, Witcher 2 tetszik nagyon PC RPG-ben, vmint valoszinuleg a Two worlds 2 kalozos kieg, a RISEN 2, plussz a TES V: SKYRIM is ott lesz a toppon nalam 2011-ben, mind elso helyen ! XD ^^
( Elkezdtem a Dragon Age 2-t is, de nem igazan ragadott ugy magaval, mint az elso resz, de azert meg adok majd neki 1 eselyt meg. :-) )

Mindegyiknek meg lesz 1ebkent biztos a maga gyengeje es erossege is..., h vegul melyik is lesz a nagy-nagy kedvenc azt elore lehetetlen megmondani, attol fugg, h mit valositanak meg es hogyan, milyen szinten azokban az RPG-ekban, amiket meg varok. Mondjuk a Piranha Bytes jatekai eddig mind bejottek, ugyhogy miattuk nem aggodom ( OK, bug-ot tettek a Gothic-ba, foleg a 3ik reszbe, de mara mar nagyszeru az is, a lenyeg pedig, h van 1 fantasztikus, lebilincselo hangulata a Gothic 1-2-3-nak es a Risen 1-nek is. ), a Two Worlds 2 kieg is kellemesen emesztheto lesz biztosan, egyedul a SKYRIM miatt aggodom picit, leginkabb en is a jo karik es a jo sztori miatt. ;D
31.
31.
Jigsawwasright
Sracok hol az l.a. noire???????
30.
30.
turleysqt
#29: Micsoda?Elder Scroll 4 és 'nem jó szavak egy mondatban?ki hol,mi?
29.
29.
vytros
#26: Igen, a lineáris(osabb) és a teljesen szabad RPG-ket sem lenne szabad egy kalap alá venni. Én szerintem a Skyrim lesz az év játéka és RPG-je, persze csak az én véleményem :) Az Oblivion tényleg nem volt jó, múltkor megpróbáltam és egy negyed óra kellett ahhoz hogy vmi normálisan kinéző karit csináljak :P Ezzel szemben a Morrowind egy nagyon old school, és egy rendkívül jó, hosszú játék, és a történet elég eredeti, végül is nem tudod eldönteni, hogy igazak-e amiket rólad mondanak, vagy sem :)
27.
27.
Józsi_Doe
Azt értem hogy miért veszik a Witchert, de hogy a Brink-et? Elképzelni sem tudom.
26.
26.
The Lone Drow
#18: Igazából szerintem nem egy kategória a kettő. A szabadságot tekintve lehet, hogy jobb, de néha ez a hatalmas szabadság néha nem is jó mindig. Lásd Oblivion FŐ történeti szála, mivel a Dark Brotherhood odavágott :). Várom a Skyrim-et ez kétségtelen, mert amit nem kapok meg a Witcher-től azt megkapom attól (én személy szerint az assassin karaktert :) ). Viszont a Witchernek számomra olyan megragadó hangulata van, hogy semmi sem űbereli.
25.
25.
vuliem
24.
24.
Dcrysis02
Jézusom, ekkora flame wart indítottam? XD

Mentségemre szóljon, hogy megfeledkeztem a Skyrim-ről. :)
23.
23.
vuliem
#22: Mi azt nem mondtuk, hogy az Oblivion szar :D Csak arra akartunk rávilágítani, hogy sztoriban elmarad a Witcher mögött.
Mondjuk tény és való, hogy a Morrowindet nem ismerem, nem játszottam vele, ezért is csak az Obliviont hoztam fel - ami még a mai napig is leköt, csak a sztorit sajnálom :D

Bár mondjuk ha egy olyan kaliberű történetet össze tudnak rakni, mint a Shivering Isles, akkor sztem meg lehetünk elégedve, mert az nekem bejött.
22.
22.
adam222
15 ,16 direkt írtam úgy h Elder Scrolls gammát , tény h az oblivion nem a legjobb lett de nézd meg az elődeit... most lehet jönni azzal h az oblivion szar ,tényleg nem lett a legjobb de egy TES 3 még mindig jobban leköt mint egy witcher , a világ meg jó úgy ahogy van ! szép és nagy is ! itt egy map http://www.tamrielchronicles.com/html/maps.html Tamriel azért nem kicsi valljuk be :) ebben nem vagyok biztos de a Daggerfall (TES 2) 2x nagyobb volt a játékterülete mint anglia , és 700.000 npc lakott benne , ha tévedek javítsatok ki !
Ez egy igenis szépen felépített világ :)
21.
21.
johnnydick
Amikor kijött a Witcher 2 steamen , már akkor többen vették meg a "Terraria" (12MB) játékot mint a witcher 2-t ... és ha jól tudom még most is a többen veszik :)

Ez azért vicc :D
20.
20.
Vopesz
#4: Ezen a listán csak azok a játékok vannak, amiknek a kiadói rendelkeznek hazai képviselettel, szóval hivatalosan (nyilván ez most hülye kifejezés, de érted szerintem) terjesztik az országban. Ezért ezek a hivatalos listák mindig megtévesztőek. Mortal sincs pont ezért soha.
19.
19.
Mortis
#15: A Skyrim legerősebb része előreláthatólag a hangulat lesz( meg talán a grafika). Kevés az esélye, hogy olyan jó történetet írjanak, mint a régi részekben, hisz manapság sokkal nehezebb eredetinek lenni. :)
Ettől függetlenül nekem a bejelentése óta az év játéka várományosa, hisz az epikusságot nálam semmi sem tudja überelni. S a jelek szerint a TES V elég sok epikus pillanatot tartogat.
A The Witcher 2-höz még nem volt szerencsém ,de minden bizonnyal az új évezred egyik legjobb szerepjátéka.

A Brink nem fogja tartani magát. Ebben biztos vagyok...
18.
18.
Sheodon
#10, 12: Lehet, hogy a Witchernek jobb a története, de nem szabad elfeledni, hogy nagyon sok szempontból az egész játék lineáris (nagyon bő értelemben 2-3 szálú), míg egy TES játékban a karakter testreszabhatóság, a nyitott világ és a hírek szerint konzolokra is érkező modolhatóság miatt a játékmenet sokkal szabadabb, mint azt bármelyik RPG nyújtani tudja. Tény, hogy a TES-nek mindig is a történet volt a gyengéje, viszont ha erre rájönnek, és próbálnak ügyelni arra, hogy egy valóban kellően izgalmas történettel rukkoljanak elő, akkor nem kérdéses az első hely. Ha esetleg a sztori gyenge lesz, akkor már kétséges lesz, de bízom benne, hogy rájöttek ők, mi az egyetlen gyengesége a szériának.
17.
17.
vuliem
#15: (Y)
Amúgy a világ felépítésének szempontjából, álláspontom szerint, a Witcher legyalázza az Elder Scrolls világát... legalábbis saját tapasztalat alapján az Oblivionét mindenképpen. Csupán a különbség annyi, hogy a Witcher regény alapján készült,
16.
16.
vuliem
#13: Akkor legyél színes hasonlítsd össze a Witcher első részét és az Obliviont. Nem mondom, hogy az Oblivion rossz történetet mesélt el, de messze elmaradt a Witchertől. - legalábbis ez az én véleményem.
15.
15.
The Lone Drow
#13: Nézzük? Obliviont bármelyik rész alázza történeti szempontból :). A Skyrim is tele van szokásos klisékkel :).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...