E3 2011: Silent Hill - két bejelentés, egy késés

A Konami az éjszaka folyamán tartotta meg az E3 előtti konferenciáját, ahol idő előtt ellőtte az összes meglepetését a kiállításra. A Silent Hill kapcsán három érdekes infót kaptunk: érkezik egy HD-gyűjtemény, lesz NGP-s epizód, és késik egy keveset a Silent Hill: Downpour.

A Konami az E3 alatt szokott konferenciát tartani a többi kiadóhoz hasonlóan, ám idén a nagyobb figyelem érdekében a kiállítás előtt, az éjszaka folyamán rendezte meg a maga buliját. A kiadó több érdekes bejelentéssel is szolgált, ezek közül nem egy érinti a Silent Hill-sorozatot is.

Kezdjük a legrosszabbal: a Konami bejelentette, hogy a PS3-ra és Xbox 360-ra készülő Silent Hill: Downpour késik, igaz, nem túl sokat. A játék eredetileg ősszel került volna boltokba, ebből lett most tél - az már nem derült ki, hogy még idén számíthatunk-e a premierre, vagy még várnunk kell jövő januárig, esetleg februárig. A Downpour kapcsán új videónk is van.

Bár keveset mondtak róla, az egyik legérdekesebb bejelentés a Silent Hill: Book of Memories volt: a játék egy vadi új rész lesz, amely kizárólag a Sony új kézikonzolján, az NGP-n teszi majd tiszteletét. Tom Hulett, a sorozat producere szerint ha a játék megjelenik, olyan helyekre viszi majd el a címet, amikre korábban nem volt példa, s bár összesen ennyi infó áll a rendelkezésünkre, ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a játék koncepcióját még a Sonynak is jóvá kell hagynia.

Végül jöjjön még egy bejelentés: a Konami újabb Silent Hill Collection csomaggal rukkol elő, amely HD felbontású Silent Hill 2-vel és Silent Hill 3-mal várja a rajongókat. Az már sajnos nem derült ki, hogy mikor és milyen platformokra jelenik meg a gyűjtemény, de utóbbit illetően azért tudunk találgatni.

5 komment - szólj hozzá!