Előrukkolt a Steam riválisával az Electronic Arts

A Steam babérjaira törne az Electronic Arts. A PC-s játékok digitális terjesztésével foglalkozó szolgáltatások között a Valve rendszere gyakorlatilag egyeduralkodó, sokaknak tört már bele a bicskája a Steam elleni esetlen próbálkozásokban. Az EA-nek azonban van egy nagyon fontos fegyvere.

Ez pedig a saját játékportfoliója.

Először a Wall Street Journal leplezte le az Electronic Arts digitális disztribúciós szolgáltatását, az Origint, amely a Steamhez hasonlóan külön letölthető, közösségi funkciókkal felvértezett alkalmazást kap, így nem a böngészőből kell vásárolgatnunk.

Az Origin teljes mértékben átveszi majd az EA Store helyét, a rendszer állítólag 150 címmel nyitja meg kapuit - az első fecskéket látva találunk közöttük PC-s és konzolos címeket egyaránt. Az Origin éppen elindítás előtt áll, ezért fogalmunk sincs, hogy mi, magyarok tudunk-e kezdeni vele valamit, de az biztos, ha adódik rá lehetőség, érdemes lesz kihasználni, az EA ugyanis tetemes mennyiségű extrát kínál a szolgáltatás júzereinek.

Az Originről exkluzív kiadásban érhető majd el a Battlefield 3 és a FIFA 12, ezeken felül különféle kiegészítőket szerezhetünk majd be a Mass Effect 3-hoz, a Madden NFL 12-höz, az SSX-hez, a Need for Speed: The Runhoz, a Star Wars: The Old Republichoz, The Sims 3-hoz, valamint az új Alice-hoz és a Kingdoms of Amalurhoz is többek között.

Az Originen játékdemók és béták is hozzáférhetők lesznek, emellett a rendszer pozícióját erősítendő, digitális úton csak innen szerezhetjük majd a Star Wars: The Old Republicot, amely várhatóan még az idén meg fog jelenni. Az EA azt már nem árulta el, hogy más szolgáltatások kínálatából kiveszi-e a játékait.

Az Origin mobiltelefonos alkalmazást is kap, ezen keresztül érhetjük majd el az EA okostelefonos játékait is - igen, a Battlefield 3 is kap egy mobilos változatot. 

26 komment - szólj hozzá!