E3 2011: EA sajtókonferencia - LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 6.
  • Bejelentés
Link másolása
A nagyobb kiadók közül az Electronic Arts tart elsőként sajtókonferenciát, a cég ezúttal is tetemes mennyiségű játékkal készült a kiállításra. Bemutatkozott az Insomniac új játéka, dátumot kapott a Battlefield 3, lelepleződött a Need for Speed: The Run - egy helyen összefoglaltunk mindent.

20:46 - Még egy óra van hátra a tényleges kezdésig, lassan mi is felkészülünk lélekben. a Battlefield és a Need for Speed fanoknak köszönjük, hogy kihagyták a mai Barátok köztöt.
20:47 - Aktuális kérdés felvetve, hiszen ha már EA, akkor a tündibündi simek sem hiányozhatnak.
21:00 - Szép csillogó logo feszít a livestreamen, vajon korunk E3-as konferenciáihoz hozzátartoznak a rágógumi zenék? Még mindig jobb, mint ha Lady Gaga Judas-a menne.
21:07 - Még 24 perc, háttérben szól a TV: András megkérte Juli kezét a B. köztben. Sok boldogságot kívánunk.
21:17 - 15 perc, immáron hivatalos. "Ne üljetek a vészkijáratok elé, dohányzásra vannak kijelölt helyek."
21:19 - A Gamespot három újságírója latolgatja az esélyeket, egy indiai, egy ázsiai csóka és egy szemrevaló menyecske.
21:30 - Másodpercek kérdése és startol a show.
21:32 - Kezdődik!

 

 

21:32 - Filmhíradókból kölcsönvett stílusban láthatjuk, amint a földet támadás éri. Mass Effect 3 kedvcsinálóval indítunk.
21:33 - Casey Hudson a színpadon. A Mass Effect múltja és jövője. Ezúttal a reaperek a Földet vették célpontba, ez már egy galaktikus háború.
21:34 - Máris indul a demó, Shepard durva fegyverzettel indul. Kicsit ismerős az MS konferenciájáról. Ennek ellenére mindinkább filmszerű a körítés. A harc pergősebb. Egy hajó bombázza a brigádunkat bőszen.
21:36 - A Mass Effect 3 lövöldözős szegmensei már-már a Gears of War magasságában vannak. Éppen egy turretet használ Shepard, onnan osztja a lépegetőkre emlékeztető robotokat.
21:37 - A Föld forrong, füst marja a torkunkat, de a lépegető nem adja fel. Meggyőző felvételt láttunk.

 

 

21:38 - Hatalmas élmény lesz 2012 márciusában, máris láthatjuk a legfrissebb trailert. Ütős, bár már inkább akciójáték, mint RPG, hovatovább a szerepjáték elemekből semmit nem láttunk.
21:39 - Megjelenés 2012. március 6 - ez a pontos pirosbetűs ünnep.
21:39 - Riccitiello bácsi a színpadon. Kis színpad, a nagy játékoknak, mind mondja.
21:40 - Új szolgáltatásrendszer a Mass Effect kapcsán: Origin.com, közösségi funkciókkal.
21:41 - És itt a Need for Speed: The Run. San Francisco-tól New Yorkig tart a fékevesztett hajsza. A fejlesztő bácsi az Autolog rendszer múltjáról beszél, egyelőre csak screenshotok formájában. A motort a Frostbite 2 szolgáltatja. De lássuk a demót!
21:44 - Chicagoban indul a harc, a Mustang GT az élre tör. Városi pálya, a kanyaroknál iránymutató nyilakkal. A V8-as motor hangja meggyőző. Oldalba is kapott minket egy terepjáró, a sofőr pedig elinal a helyszínről. Háztetőn menekül, üldözi egy helikopter, úgy ugrál, mint Ezio. QTE-eventek sem hiányozhatnak, a párkányról való elrugaszkodás a reflexeinken múlik. Majd kiszabadulunk a rendőrjárőr karmaiból, s máris elszedjük az autóját.
21:45 - Időre kell elmenekülnünk, sehol sincsenek a rivális versenyzők, ez már a túlélésért zajlik. A kopter folyamatosan szórja az áldást. Úttorlaszokon törünk keresztül. Egy tankernek hála összetörjünk magunkat.

 

 

21:46 - Fejjel lefelé csüngünk a kocsiban, alig eszmélünk fel. Hirtelen belénk hasít a felismerés: egy közelgő vonat elől kell beszorult lábunkat kiszabadítani.
21:47 - Star Wars dallamok csendülnek fel. Greg Zeschuk a színpadon a Bioware-től. Tetszik neki a Dragon Age, jóhogy.
21:48 - Star Wars: The Old Republic - szorosan közreműködnek a Lucasfilmmel, meg akarják ragadni az egész univerzum hangulatát, a Bioware sok áldozatot hozott, hogy az ismerős bolygók a lehető legjobb fomában kerüljenek bele a játékba.
21:50 - Új The Old Republic trailer. Bámulatos akció-orgia, számos ismerős képkockával, szól a hang: "Meg kell mentenünk a Köztársaságot, rengetegen haltak már meg. Csak nem a tavalyi képsorok? Kiterjedt ütközetet prezentál a CGI-előzetes, sithek csapnak össze a jedik seregével. Válasszuk ki a nekünk tetsző oldalt. Szintén része az Origin-rendszerének. Kék ködbe burkolózott a színpad, havas hegyormok a képernyőn. SSX? Az bizony.

 

 

21:53 - Éles váltás, de jól összehozta az EA. Ketten siklanak le a helyről, Alaszkában. szédítő ugrásokra képes deszkásunk a Himalájában. Míg máskor Macre egy lavina zúdul, de egy bázisugrással kijön a csávából. Megjelenés 2012 január.
21:54 - Peter Moore zakót sem váltott, úgy tűnik. Regél egy kicsit az SSX és a nyílt játékvilág összekapcsolódásáról. Számos valósághű hegy került a játékba teljes egészében. Eddig három karaktert lepleztek le.
21:55 - Bejön a képbe a FIFA 12, mint az EA Sports legsikeresebb sportjátéka a viilágon. 1.3 milliárdot hozott a cucc. Hódít már okostelefonon és a Facebookon is, 4.2 millió felhasználó örömére.
21:57 - Billbey úr a színpadon, terítéken a FIFA 12 gameplay része: fontos az időzítés és az új védekező rendszer. A labdatartás, újabb lehetőségek az irányításban. Itt az Impact engine, mely a lehető legjobb fizikával áldja meg a címet. Főleg két játékos találkozásánál jönnek ki az erősségei, dulakodásnál mondjuk.

 

 

21:57 - Neves focisták és sztárok regélnek, mit jelent nekik a FIFA, a többségük mindig tolja a játékot. Milyen meglepő.
21:59 - Legyen akár NFL-játékos, vagy egy egyszerű gamer-suhanc, rapper, a Manchester edzője, esténként mindig kezükben a kontroller. Régen láttunk már ekkora önfényezést.
22:01 - A FIFA összehozza a fanok millióit. Új szolgáltatás rendszer dukál a játékhoz: EA Sports Football Club. A kulcs: a szocializálódás, a játékosok klubokat alapíthatnak, más platformok tulajdonosait hozza össze, legyen az iPad játékos, vagy facebookos csóka. Elsőként kiválasztjuk a kedvenc csapatunkat, láthatjuk, hogy a haveroknak ki jön be, ha ugyanaz, mint a te favoritod, máris alapíthattok klubbot.
22:02 - Hát így vagytok, igen - az elmaradhatatlan Madden NFL 12 következik.
22:04 - Látunk számos touchdownt, bravúros labdaelkapásokat, ütközéseket a győzelem felé. A videó alatt a Batman zenéjére hajazó zene. Valós NFL-játékosok a színpadon.
22:05 - Bocs, nem Batman, hanem Eredet. Szépen összeáll a bajnok csapat teljes harci díszben. A közönség is jót terül a furcsa pózerkedésen.

 

 

22:06 - Superbowl-kupagyőztes játékos lelkesen markolja a trófeát, a fekete társa szerint a védelmen múlik minden. Moore beléjük beszéli a sport szabályait, ő csak tudja.
22:09 - Riccitiello újra. Az EA nagy frencsájzokat épít, mint a The Sims. Az újabb trónkövetelő a The Sims Social. Facebookra, naná, hova máshova. Játszhatsz a barátaiddal, feleségeddel. Játék közben csetelhetsz a trendi cimbikkel, a grafika teljes egészében megegyezik a The Sims 1-el.
22:09 - Építkezés, kapcsolatépítés, közös bulizások online. Ez a The Sims: Social.
22:10 - Az EA Partners program keretében jön valami. Don Mattrick is a nézők között van, aki az xboxos bulit vezette.
22:12 - Kingdoms of Amalur: Reckoning terítéken. Remek pillanatképekkel, mágia, harc. Ken Rolston, a Bethesda fenegyereke működik közre a játékban, a sztoriért pedig minden idők egyik legjobb ponyva-fantasy írója, R. A. Salvatore.
22:13 - Az előzetes alapján a grafika nem egy nagy szám, mindenesetre a varázslással egybekötött harc kellemesnek ígérkezik és a moszták is jók.
22:14 - Insomniac fejese a színpadon, íme az új játékuk: Overstrike.

 

 

22:17 - A csapatmunkára épít, számos elit kommandós a főszereplői. A látvány döbbenetes, elsőként live-actionnek néztem. A szakállas főhős durva közelharci kunsztokra képes. A világ hamisítatlan sci-fi, a csaj társunk képes telekinézissel elvenni az ellenség fegyverét, amit aztán ellenük fordít. A másikuk inkább a durva erőszakban hisz, egyszerűen nem fog rajta a golyó. Droidokkal harcolunk, számos poénnal és végre nem csak PS3-on.
22:17 - Jövőre jön az Overstrike.
22:17 - Most pedig, amire mindenki várt: BATTLEFIELD 3!
22:19 - Troedsson a színpadon a DICE-től. Ez lesz a legdurvább BF eddig, rengetegen imádták az első videókat, a Frostbite 2 tényleg nextgen engine. Egy újabb bevágás prezentálja a technikai fícsöreit: az frappáns animációt, a rombolhatóságot, a tüzet, a filmesnek tűnő renderelést és a díjnyertes audio-rendszert.
22:21 - Valós háborús élmény single-ben és multiban, hatalmas pályák. Operation Metro pálya bemutató, Párizs szívében járunk, napfényes, mesés európai hangulat, zöldes parkokkal. Kár, hogy rohadt rövid volt.
22:22 - A ma már ismertetett Battlelog közösségi rendszerről mesél, amely teljesen ingyenes lesz. A multiplayer béta szeptemberben nyílik meg mindenki számára. Minden bizonnyal nyáron lesz a zárt.
22:23 - És akkor jöjjön a BF3 live demója. Egy bájos kabaladinót szorongatunk, miközben egy tank géppuskája mögött indulunk a kősivatagban a háborúba. A homok marja a torkunkat, a távolban terjedelmes füstfelhő tör a magasba, a nap az arcunkba süt.
22:26 - Bevágódunk a tank belsejébe, lövészként vizslatjuk a környezetet, egyelőre sehol az ellenség, csupán társaink pofáznak. Majd lövedék robban előttünk, az enemy páncélosai célba vettek bennünket, felocsúdunk, és viszonozzuk a tüzet. A látvány magáért beszél, kilőtt harckocsik mindenfelé, a füsttől semmi nem látunk, be is kapcsoljuk az hőlátót.
22:28 - Becsapódó szőnyegbombázás miatt állunk meg, majd egy bombázóhoz csatlakozunk, aki az égből lövi ki a minket megtorpanásra kényszerítő tüzérséget. Majd valós időben látjuk, amint újratöltik az ágyúinkat.

 

 

22:29 - Most már mehetünk előre, de még nincs lefutva a menet, a belénk vágódó lövedékektől a kép zavarossá válik. Adunk az arcuknak a tank géppuskájával is, beérünk a bázisra, lángokban áll minden, a sarkok mögül előbukkanó rossz-fiúkat intézzük el.
22:30 - Soha eddig hasonló háborús címekben nem láttunk még ennyire összeszedett tankcsatát. Le. Vagyunk. Döbbenve.
22:30 - Pontos megjelenés: október 25.
22:31 - Naná, hogy a BF 3 közösségi rendszerét is az Origin szolgáltatja.
22:35 - Szóval itt van az EA számára a jelenleg az egyik legjobb grafikus engine, tehetséges svéd fejlesztőgárda, mégis: a Battlefield 3 prezentációja amellett, hogy büntetős látvánnyal bírt, kicsit többet vártunk tőle. Egy E3-on nem egy adalék-játékszegmenst kellett volna erőltetni, hanem azt, amint bakánk vért izzadva szedegeti le az összeomló épületek között a gaz, faramuci turbánosokat.
22:38 - Ennyi volt az EA,mára, kedves egybegyűltek, csalódni nem csalódtunk, viszont kicsit többet vártunk volna Riccitiello bácsitól, aki feltűnően sokat bakizott - hiába, látszik rajta a kor. Az Overstrike mellett nem is láttunk új játékbejelentést (a facebookos The Simset inkább hagyjuk), úgy látszik, nem mert 19-re lapot húzni a valaha jobb napokat megélt kiadó. Szóval, kinek melyik játékbemutató tetszett a legjobban? Ennyit szerettem volna elmondani Vietnamról - by Forrest Gump.

97.
97.
Vopesz
Ricitiello bácsi egy az egyben az Illusive Man! :)
96.
96.
PeACeY
Hát azt hiszem aki megnézi a videókat, az látja, hogy ez mindent visz! COD ide COD oda :)
95.
95.
sundiszno
35:30 - nál (a Madden után) a zene címét tudja valaki?
94.
94.
vuliem
Hmmmm.... az ubisoft konferenciájáról az AC miatt nem kéne lemaradni.
93.
93.
wardprod
Hasonlítsa már bárki össze a cod-dal :D

L http://www.youtube.com/watch?v=0fUp4-kAQEE

Lever ez mindent, omfg, stb..
92.
92.
K2 The Highest
#88: THX:) Hát...Asszem nem fogom látni, de a FRAPS-ot benyomom és itthagyom arra a napra...

Egyébként a sorrendem:
ME3--->MW3--->BF3 :) MIndegyiket nehéz lesz kivárni...

Monday, June 6th

Microsoft Press Conference | 9:30am
Electronic Arts Press Conference | 12:30pm
Ubisoft Press Conference | 2:20pm
Sony Press Conference | 5:00pm
91.
91.
m1cZ
#55: úgy érzem hogy az sw:tor védelmére kell kelnem... ez a rendes új trailer nem tudom miért nem ezt játszották be: http://www.swtor.com/media/trailers/return
90.
90.
Hangya5
a sony konferencia mikor kezdődik ??
89.
89.
Netsu
A CoD megrekedt az MW2 szintjén... Ha nem tudom, hogy az MW3 bemutató volt, akkor simán elhittem volna akárkinek, hogy az egy MW2-es kiegészítőnek a trailere volt.. BF3 alázni fog.
88.
88.
Cuppak
A következő? Holnap 1:30 PM (Battlefield 3 videó) , magyar időben nem tom mennyi.
87.
87.
anonymus26
a cod szarság elbujhat mellette
86.
86.
falselight
#82: a multiból szerintem még 1-2 hónapig nem fogunk látni semmit. ez így szar.
85.
85.
K2 The Highest
84.
84.
RoBeSzBoY
Multiról sajna nemtudtunk meg sokat, max egy-két gyorsan bevágott jelenet.... nameg egy kis légi-lövöldét is megnéztem volna!!
De összességében ez a tankos rész is ütős volt, megteremti a hangulatot, a grafika azpedig....háát valami elképesztően gyönyörű!
83.
83.
Cuppak
De am , sokkal érdekesebb volt mint a micronál.
82.
82.
Cuppak
#79 Mivel singleplayert mutattak ezért gondolom direkt tankos jelenetet , a közelharcot majd multiban gondolom..
De amúgy a tank direkt nem halt meg ?
81.
81.
hakydakillah
Hát ez a BF... KELLLLLL :-) A legszebb FPS graf, amit valaha láttam.
80.
80.
Gilberto
Azt hiszem, hogy az MW3 mar most kezdheti asni a sirjat. Ez epic volt.
79.
79.
falselight
nem tudom kinek volt az ötlete a tankos küldetés bemutatása, de ezzel nem fognak túl sok cod-fanboyt elcsábítani. fail.
78.
78.
Cuppak
Kár hogy multi csak rövid volt , és összevágott , de a késelés milyen volt már...meg a rombolhatóság áh ... , a tankos rész se volt rossz , csak közel harcot is szerettem volna látni :D , na majd beta !
77.
77.
McDuff
ööö,ma már kézzel nem töltenek újra tanklöveget,ma már ez is automatikusan történik vagy tévedek?
76.
76.
vuliem
Nem szeretem a háborús játékokat, de ez tetszett.
75.
75.
steve 18
#73: óó nagyon hálás vagyok!! köszike
74.
74.
Cuppak
Úristen , ez mekkora lesz !!!!!!!!!!!!!!!!
73.
73.
K2 The Highest
#71: http://www.youtube.com/user/E3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...