E3 2011: Nintendo sajtókonferencia - LIVEBLOG

A Nintendo tartott utoljára sajtókonferenciát, és az biztos, hogy a Mario-fanok nem csalódtak ezúttal sem. A kiotói konzolgyártó bemutatta a Wii utódját, a rendkívül különleges kontrollert kapott Wii U-t, és láttunk új 3DS anyagokat is. Az eseményt élőben blogoltuk, hogy ne maradjon le senki.

17:28 - Legyetek üdvözölve Mario és a Luigi világában! A hercegnőt megint elrabolták a Gombakirályság gonosztevői, de ezen már kedvenc vízvezeték-szerelőnk is ásít egyet. Aztán rácsodálkozik az előtte elterülő mesés birodalomra, amely olyan részletgazdag, amitől terebélyes bajszát fülzsírjával megpödri. Ez már nem az a grafika mint régen.
17:30 - "Jéééééé, hova kell írni ez a sok poligonszámot? Ezeket a csodás effekteket, ilyet csak a zöldek birodalmában láttam. Azzal a mozdulattal ugrik egy nagyot a fényesre vasalt csizmájában. A Project Cafe istene végre felvarrta a Nintendo ráncait.
17:30 - Ez még nem a show, csupán egy frappáns kis prológus. Megközelítőleg fél óra múlva kezdünk. Gyülekező, gyülekező!
17:37 - Már van kép a gamespoton, gyülekeznek a népek.
17:41 - A kivetítőkön ötletes kvízjátékkal szórakoztatják a várakozó társaságot, ebből kiderül, hogy a Super Mario Bros: Luigi Islandra vevők lennének a nézők.
17:45 - Egészen friss pletyka: /hir/23739/e3_2011_a_wii_2_nyitocime_lehet_a_darksiders_ii
17:51 - Még 10 perc és belecsapunk az apokalipszis lovasai közé. (Bocs, ez a Darksiders 2 elég jónak ígérkezik).
17:58 - Lassan elstartolunk, cigit elnyomni, csipát kitörölni szemből. Ne fordítva!
18:00 - Szavazás lezárva: a GTA Cafe-ra tippeltetek legtöbben - hamarosan meglátjuk, hogy helyesen-e.
18:00 - Nálam már idő van, innen indul a késés.

 

 

18:05 - És indulunk, öveket becsatolni!
18:06 - Zelda képsorok, nagyzenekari kísérettel. A múlt és a jövő videón.
18:06 - Lassan eljutunk a máig, varázslatos ez a széria, de vajon mit tartogat a jövő?
18:08 - Hosszúra nyúlik a bevezető, a legemlékezetesebb zeldás jelenetekből csemegézhetnek a rajongók. A rezesbanda kitesz magáért, műértők előnyben.
18:09 - 25 éves a Zelda, szívből gratulálunk.
18:10 - Shigeru Miyamoto a színpadon, a Zelda atyja.
18:12 - A régi szép emlékek visszatérnek, de tolmácsra van szüksége. A játékmenet és grafika, beleértve a zenét, hosszú fejlődésen ment keresztül ez idő alatt. A muzsikára mindig nagy hangsúlyt fektettek, minden emlékezetes pillanatot még maradandóbbá tettek.
18:13 - Egy kis puzzle-lal teszik próbára Miyamoto és a nézők emlékezetét: zenei szegmenseket idéz a zenekar. Nekik kell kitalálni, hogy a Zelda mely jelenetéből vannak. Miyamoto utánozza Linket.
18:16 - A Zelda: Links Awakening volt a nyitócím Gameboy Colorra. Majd beléptek a 3D korába, emellett változott küldetés-mechanikai is: normál küldetések és master-küldetések.
18:18 - A Zelda: Four Swords ingyenesen letölthető lesz idén szeptemberben DSi-re. Emellett egyedi Wii-kontrollerrel készülnek az évfordulóra.
18:19 - Két zenei lemez jelenik meg hivatalos Zelda-soundtrackként idén, a Skyward Swords kapcsán.
18:21 - 200 ember dolgozik az Zelda: Skyward Swordson. A fejlesztés főbb vezetői lépnek a színpadra: producerek, designerek. Kiemelik a nehéz munkát, egy kis önfényezés kell azért.
18:21 - Szeptemberben megjelenés!

 

 

18:22 - Satoru Iwata nagyfőnök lép a szinpadra. Haja egy kicsit megnőtt.
18:24 - Ki játszik, hol játszunk? - ezek a legfőbb kérdések a Nintendo számára. Kiemeli a számos kezsüel játékost, de emellett minden játékos támogatni kell. Mélyebb játékok kellenek az új platformhoz. Vááááá!
18:25 - Az összes játékost meg akarják ragadni, megkapjuk az összes részletet az új Nintendo-ről, de Iwata kicsit borzolja még a kedélyeket. Nagyon fontos lépés az új konzol céljaik elérésében.
18:26 - Visszakanyarodik a 3DS-hez. Térhatást szimuláló képsorok a kivetitőn. Űrhajók repkednek ki a képből. Olyan mintha egy nagy 3DS kijelzőt néznénk.
18:27 - Feltűnik Icarus Kid is. Ötletes és látványos promo-videó a kézikonzolhoz.
18:29 - Reggie Fils-Aime a színpadon. Valami újat akar mutatni. Vajon mindenkinek megfelelő a 3DS? Nem igen. Kell egy új asztali konzol, de most a handheldről van szó.
18:30 - Az új Mario Kart trailerét nézhetjük meg, amely 3DS-re készül. A sorozat régi szellemisége visszatér, ám ezúttal gokartunk szárnyakat ereszt, és a víz alá is benéz. Testre szabhatjuk járműveinket, akár két hajtásmóddal.
18:31 - Az év végén jelenik meg a Mario Kart.

 

 

18:32 - Érkezik a Starfox 3D, szintén a kézikonzolra, mozgásérzékeléssel a markunk között. Barátaink legyőzésére hegyezik ki, a régi hagyományokat követve. Szintén szeptemberben, legalábbis az USÁ-ban.
18:34 - És a rajongók millióinak kedvence végre 3D-be költözött. Íme a Super Mario 3D. Bájos játékmenet, igazából a Galaxyra emlékeztet, külcsínben nem sokban tér el. Számos minijátékkal kiegészítve.
18:35 - Kid Icarus Uprising a következő kiszemelt. Új kedvcsináló elsőként.
18:36 - A játékmenet tavaly óta érezhető fejlődésen ment keresztül. Már-már shot'm up-i magasságokban repked. Maguk a karakterek jók, de a környezet kissé alultáplált. Angyalszárnyas hősünk kalandja mégis sugárzik a jó ötletektől. Játékkártya is jön hozzá.
18:37 - 3 a 3 ellen multival vértezték fel. Az év végén érkezik.

 

 

18:38 - Még egy új játék: Luigi's Mansion 2. Tündibündi settenkedős stuff egy kísértet járta kastélyban. Rengeteg felfedezni valóval, aztán ki tudja - lehet parázni is fogunk egy keveset.
18:38 - Nem egy folytatás, hanem egy teljesen új játék lesz.
18:39 - A külsős fejlesztőkkel való közreműködés is elsődleges, lássuk a résztvevőket.
18:40 - Szép lista a Capcom, az Ubisoft és a Namco háza tájáról. Resident Evil, Driver és a többi.
18:41 - A Nintendo eShopja is nyílik hamarosan,számos letölthető játékkal, illetve a Virtual Console szolgáltatás is indul 3DS-en.
18:43 - Excitebike bejelentés, majd Pokémon is ugrik egy dimenziót. Black és White kiadással.
18:45 - AR -markerek beolvasásával tolhatjuk, speciális AR pokémonokat vásárolhatunk hozzá. Pár éve szerettük a sorozatot, de ez a Pokédex 3D már tényleg túlzás. Rajongók millióinak talán nem. Rágyúrnak a szociális szolgáltatásra is persze.

 

 

18:46 - Wii U az új konzol neve. Végre!
18:48 - Teljesen tablet-beütéső kontrollerrel, analóg karokkal, touchpaddal, vezeték nélküli kommunikációval.
18:49 - Csak egy új kontroller a Wii-hez, vagy teljes értékű konzol? Válaszokat követelünk.
18:50 - A célzás egyszerűbb, a lehetőségek határtalanok, egy valódi élő szobává varázsolja a nappalidat a Wii U.
18:53 - Beépített kamerával - elől-hátul, mikrofonnal és érintésérzékeny kijelzővel, igencsak megreformálja a jövőben érkező játékokat.
18:55 - Csatlakozhatjuk HD-tévékhez, a játékokat két képernyőn játszhatjuk. baseballt, vagy golfot is akár. Természetesen csatlakozik az internetre is, bevonja a játékba a barátainkat is, videócsetet folytathatunk rajta.
18:56 - Miyamoto beszél egy bejátszásban a Wii U innovációjáról. Szerinte a külsős fejlesztők bevonásával frankó út ötletek valósulhatnak meg az új kontrollerrel.
18:58 - Régen, amikor a Kid Icarus fejlesztőivel diskurált Miyamoto az volt a cél, hogy összehozzák a 3DS-t és Wii U-t. A Nintendo külön platformként kezeli, de vélhetőleg kell hozzá a jó öreg Wii. Meglátjuk.

 

 

18:59 - Reggie vezeti be az új játékokat.
19:01 - Lássuk mire képes az új rendszer. Egy madárka repül távol-keleti környezetben, a fák rügybe borulnak, a tó csillog a napfénytől, tisztára mint egy techdemo, mivel az is.
19:01 - Új Super Mario is érkezik az új kontrollerre, naná, hogy nem maradhat ki.
19:02 - A multiplayerre mindennél nagyobb hangsúly terelődik. Az egész család nyomhatja egy-egy Wii U-val.
19:04 - Lego City Stories is érkezik a gépre, tisztára mint a GTA, nyitott világ, LEGO-kocsikkal, humorral, minitérképpel. Ezt tetszetős.
19:05 - Számos kiadó fejesei - köztük Peter Moore, Warren Spector és mások- regél arról, milyen csodálatos az új ketyere, miként növekszik az élmény. Batman, Assassins Creed, Ghost Recon is jön az új "kontrollerre", mégis csak ez lenne az új platform.
19:08 - És igen, igaznak bizonyult a délutáni pletyka: jön a Darksiders 2 is a THQ-tól az új eszközre, de lesz itt DiRT is, Aliens Colonial Marines, Ghost Recon Online, Metro Last Light (az új jelenetektől leteszük a hajunkat).

 

 

19:09 - Tekken, részletes karakterszerkesztővel, valamint a Ninja Gaiden új része. Eléggé markáns felhozatallal bír majd a Wii U.
19:10 - Mélyebb, harcore játékok felé nyit a Nintendo, EA-vel pacsizott össze. Riccitello CEO a helyszínen.
19:12 - Várhatóak az EA Sports játékai, a Madden NFL már tuti és az új kontrolerrel és a plusz kijelzővel még tovább durvulnak a lehetőségek. És igen, online funkciókkal a Battlefield 3, a Frostbite 2 engine-nel. Kapunk Harry Potter címet, szóval majdnem az Electronic Arts teljes felhozatalát.
19:12 - Felzárkózott a Nintendo az Xbox 360 és a PS3 mellé teljesítményben, efelől vitát nem nyitok.
19:14 - Amilyen párban volt a DS a Wii-vel, úgy lesz párban a 3DS és a Wii U. A mozgásérzékelés forradalom volt, ám a 3D megváltoztatott mindent a japánok szerint. A Wii U is szemüveg nélküli 3D-vel lesz felvértezve.

 

 

19:15 - A Nintendo Network is fejlődésen megy keresztül, olyan szolgáltató lesz, mint a Live vagy a PSN, trailerekkel, letölthető tartalmakkal és minden egyéb finomsággal.
19:16 - A legnevesebb kiadók is felzárkóztak mellé, így már egyetlen platformon játszhatunk a Battlefield 3-mal és Super Mario-val. Játéktörténelmi pillanat kedveskéim.
19:19 - Az IGN szerint megvan maga a konzol is, de mindent a kontrollerre tettek fel a Nintendo-nál, ami nagyon fura. Hamarosan részletes kivesézéssel jelentkezünk a Wii U kapcsán, maradjatok velünk.
19:22 - Egy minden eddiginél szokatlanabb showt zártak Iwatáék, hiába beszélünk asztali konzolról, kimondottan csak LCD-kijlezős, mozgásérzékelős, kamerás stb. kontrollert hype-olták, de nagyon. A játékfelhozatal viszont markánsnak ígérkezik, ha inkább hardcore címeket tolsz, de belekóstolnál a Mariókba is, ez lesz a Te géped! Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Mindjárt rendet teszünk a fejecskétekben!

83 komment - szólj hozzá!