E3 2011: Gőzerővel tolja a Kinectet a Microsoft

Eddig főleg a nagyobb címek kapcsán tettünk említést a Kinectről; tudjuk ugye, hogy többek között a Mass Effect 3 és a Ghost Recon: Future Soldier is támogatni fogja a kamerát. Azonban a Microsoft sokkal több kinectes bejelentéssel készült az E3-ra - lássuk, melyek voltak azok!

Átalakul az Xbox 360 dashboard - Jelentős frissítés vár az Xbox 360 dashboardjára, a kezelőfelületet a jövőben akár teljes egészében hangvezérléssel irányíthatjuk majd. Újdonság lesz a Bing és a YouTube implantálása, a bemutató szerint a keresés is tökéletesen működik a hangvezérléssel. A Microsoft ezek mellett ősszel Live TV szolgáltatást indít, igaz, feltehetőleg minket ez nem érint.

Négy EA Sports játék is támogatni fogja a Kinectet - A konferencián maga Peter Moore, az EA Sports fejese jelentette be, hogy négy játékuk is támogatni fogja a mogzásérzékelős kamerát. A tervek szerint egyelőre a FIFA, a Madden NFL és a Tiger Woods PGA Tour tudja majd kihasználni a kiegészítő képességeit, illetve bekerült a portfolióba egy olyan cím is, amelyet még nem jelentettek be. Az EA ráadásul itt még nem áll meg, ígéretei szerint más játékai - köztük a Hasbro Family Game Night 4 is - támogatni fogják a Kinectet.

Jön a Minecraft Kinectre - Az egyik legmeglepőbb bejelentés, s bár a részletek nem ismertek, az anyag a konzolokon exkluzív lesz, és még télen megérkezik. A Minecraftnek egyébként döbbenetes rajongótábora van PC-n.

Bemutatkozott a Disneyland Adventures - A Kinect Star Wars már százszor kivesézésre került, azonban a gyerekeknek szánt Disneyland Adventuresről alig tettünk említést, noha a Microsoft már tavaly is bejelentette, hogy szövetségre lépett a Disneyvel. Az idei év végén megjelenő játékban Disneyland került lemodellezésre, a játékosok szabadon lófrálhatnak a parkban, találkozhatnak a közkedvelt mesefigurákkal, és számtalan minijátékot próbálhatnak ki. Nem a mi műfajunk, de gyerekként a fél karunkat adtuk volna egy ilyen cuccért.

Jönnek a független Kinect fejlesztések - A Microsoft bemutatta a Kinect Fun Labs szolgáltatást, amely a különféle független fejlesztésű Kinect-alkalmazások gyűjtőhelye lesz. Az elmúlt hónapokban számtalan Kinect-moddal találkozhattunk, ezek után nem véletlen, hogy úgy döntöttek a redmondiak: ezeket bizony össze kell gyűjteni. A rendszerben a fejlesztők megoszthatják egymással az ötleteiket és versenyeken vehetnek részt, tippünk szerint a nagyobb fejlesztők is itt kutatnak majd ötletek után. Az első trükkök meglehetősen látványosak, íme:

Folytatódik a Kinect Sports és a Dance Central - Egyértelműen a legnépszerűbb kinectes címek közé sorolhatjuk a Kinect Sportsot és a Dance Centralt, ezek után nem meglepő, hogy a Microsoft mindkét cím folytatására leadta a rendelést. A Kinect Sports: Season Two hat új sportággal - síelés, baseball, golf, darts, tenisz és amerikai foci -, illetve hangvezérléssel várja a játékosokat, míg a Dance Central 2 új kampánnyal és egyidejű multiplayerrel csábít - a Harmonix azt is elárulta: a Dance Central első részének nótáit átemelhetjük a másodikba.

 

 

Mint mondtuk, a tényleges felhozatal bővebb, most csak a kisebb, esetleg casual bejelentéseket vettük sorra. A Microsoft konferenciáján még a következő kinectes játékok voltak láthatók: Mass Effect 3, Ghost Recon: Future Soldier (a jövőben minden Tom Clancy játék kinectes lesz), Ryse, Forza Motorsport 4, Fable: The Journey, Kinect Star Wars, Sesame Street: Once Upon a Monster.

14 komment - szólj hozzá!