E3 2011: Gőzerővel tolja a Kinectet a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Eddig főleg a nagyobb címek kapcsán tettünk említést a Kinectről; tudjuk ugye, hogy többek között a Mass Effect 3 és a Ghost Recon: Future Soldier is támogatni fogja a kamerát. Azonban a Microsoft sokkal több kinectes bejelentéssel készült az E3-ra - lássuk, melyek voltak azok!

Átalakul az Xbox 360 dashboard - Jelentős frissítés vár az Xbox 360 dashboardjára, a kezelőfelületet a jövőben akár teljes egészében hangvezérléssel irányíthatjuk majd. Újdonság lesz a Bing és a YouTube implantálása, a bemutató szerint a keresés is tökéletesen működik a hangvezérléssel. A Microsoft ezek mellett ősszel Live TV szolgáltatást indít, igaz, feltehetőleg minket ez nem érint.

Négy EA Sports játék is támogatni fogja a Kinectet - A konferencián maga Peter Moore, az EA Sports fejese jelentette be, hogy négy játékuk is támogatni fogja a mogzásérzékelős kamerát. A tervek szerint egyelőre a FIFA, a Madden NFL és a Tiger Woods PGA Tour tudja majd kihasználni a kiegészítő képességeit, illetve bekerült a portfolióba egy olyan cím is, amelyet még nem jelentettek be. Az EA ráadásul itt még nem áll meg, ígéretei szerint más játékai - köztük a Hasbro Family Game Night 4 is - támogatni fogják a Kinectet.

Jön a Minecraft Kinectre - Az egyik legmeglepőbb bejelentés, s bár a részletek nem ismertek, az anyag a konzolokon exkluzív lesz, és még télen megérkezik. A Minecraftnek egyébként döbbenetes rajongótábora van PC-n.

Bemutatkozott a Disneyland Adventures - A Kinect Star Wars már százszor kivesézésre került, azonban a gyerekeknek szánt Disneyland Adventuresről alig tettünk említést, noha a Microsoft már tavaly is bejelentette, hogy szövetségre lépett a Disneyvel. Az idei év végén megjelenő játékban Disneyland került lemodellezésre, a játékosok szabadon lófrálhatnak a parkban, találkozhatnak a közkedvelt mesefigurákkal, és számtalan minijátékot próbálhatnak ki. Nem a mi műfajunk, de gyerekként a fél karunkat adtuk volna egy ilyen cuccért.

Jönnek a független Kinect fejlesztések - A Microsoft bemutatta a Kinect Fun Labs szolgáltatást, amely a különféle független fejlesztésű Kinect-alkalmazások gyűjtőhelye lesz. Az elmúlt hónapokban számtalan Kinect-moddal találkozhattunk, ezek után nem véletlen, hogy úgy döntöttek a redmondiak: ezeket bizony össze kell gyűjteni. A rendszerben a fejlesztők megoszthatják egymással az ötleteiket és versenyeken vehetnek részt, tippünk szerint a nagyobb fejlesztők is itt kutatnak majd ötletek után. Az első trükkök meglehetősen látványosak, íme:

Folytatódik a Kinect Sports és a Dance Central - Egyértelműen a legnépszerűbb kinectes címek közé sorolhatjuk a Kinect Sportsot és a Dance Centralt, ezek után nem meglepő, hogy a Microsoft mindkét cím folytatására leadta a rendelést. A Kinect Sports: Season Two hat új sportággal - síelés, baseball, golf, darts, tenisz és amerikai foci -, illetve hangvezérléssel várja a játékosokat, míg a Dance Central 2 új kampánnyal és egyidejű multiplayerrel csábít - a Harmonix azt is elárulta: a Dance Central első részének nótáit átemelhetjük a másodikba.

 

 

Mint mondtuk, a tényleges felhozatal bővebb, most csak a kisebb, esetleg casual bejelentéseket vettük sorra. A Microsoft konferenciáján még a következő kinectes játékok voltak láthatók: Mass Effect 3, Ghost Recon: Future Soldier (a jövőben minden Tom Clancy játék kinectes lesz), Ryse, Forza Motorsport 4, Fable: The Journey, Kinect Star Wars, Sesame Street: Once Upon a Monster.

14.
14.
HorvathD
#2: "..." egy nagyon jó írói eszköz.Az olvasó közönségre bízod a mondat illetve a gondolat befejezését. De amikor túlzásba viszik az idegesítő,értelmetlen és egyben olvashatatlan. Tanuld meg befejezni a mondatot, vagy csak egyszer nyomd meg a "." gombot.
13.
13.
Inmediasress
Hát nem tudom most kinect támogatás ME3-hoz és mit támogat azt hogy beszélhetek bele nagyon jó ezt megteheted egy olcsó mikrofonnal is.
Néhány helyen már azt rebesgetik hogy azért van megőrülve a M$ a kinecttel mert a fejlesztése meg a sok promó majdnem annyiba fájt mint ha egy új konzolt nyomtak volna ki a seggükön.
Ami annyit tesz hogy most mindenáron el kell adni a népnek ha belegebednek is.
Holott ha az ember közelebbről megnézi akkor igen is a kinect a császár új ruhája a M$-tól neked.Másra nem jó csak ökörködésre de ahhoz meg kicsit drága móka illetve csak ideig óráig szórakoztató.
A kinectbe túl sok pénzt öltek és elfelejtették menetközbe hogy ez csak a egy kieg az xboxhoz és nem fogja mindenki megvenni.
12.
12.
gucho
szerintem jó irányba halad a Kinect és a Live
11.
11.
utahl2
Ez az Minecraft xbox-ra :D, a Fortesscraft elégé sz*r volt.
10.
10.
gynorbi
a legnagyobb gondom, hogy a Microsoft konferancia tul. képpen átment Kinect konferanciába
8.
8.
ilor14
komolyan kirázott a hideg minecraft kinectre? :)
kíváncsi vagyok majd milyen lesz!!!!!!!
7.
7.
Moldren
#2: "h nekem vége a játék-világban eltőltött hosszú évek itt érnek nekem vége"
először is: vége...nekem vége????
másodszor: hosszú évek? :) mennyi? 2 év? :) mert a nyelvezetedből nagyon úgy tűnik hogy még az általános iskola padját koptatod
6.
6.
Yami
#2: Honnan szöktél te? Az óvodából?
Ilyen összecsapott, bugyuta nyelvezetű hsz-t már rég láttam...

Az új dashboard nagyon jónak tűnik, végre kihasználja a Kinectet. A játékok közül a Kinect Star Wars nem volt valami meggyőző, az új Fable... hát határeset, talán jó lesz. Viszont ahol csak kiegészítőként használják a Kinectet (Mass Effect 3, Future Soldier) azok nagyon jónak tűnnek!
5.
5.
Slik
3.
3.
LINK 21
ez a sok táncolos ...ugrálos ....**cs rázós játék. ...Gusztustalan ....Tök ötletes az egész téll... és ennnyi ? ... erre futja ..miyamotoéknak is e :S ....mennyenek már ......mérges vok na :D
2.
2.
LINK 21
ha támogat vmit az jó hisz ez vjában egy kiegészítő -nek kellene lennie sztem ...nem h erre alapozni egy címet ..hát az a fable az vmmi főőőrtelem :S ....me hüéskedésre jó a kinect és amove meg a wii -s sussogtatás ...de amikor tökre arra mennek rá h te már pedig csak a pl.. :kinectel mehestz akk én erre aztmondom h nekem vége a játék-világban eltőltött hosszú évek itt érnek nekem véget ....nekekm ezt nem veszi be a belem !!!!!!! ostobaság ...bulikba jó pl a kinect adventure jót röhögtem még saját magamon is :D:D ..de ááá ...ez a fable de retek :D ....de ha ötletesen használják mint kiegészítő akk oké ...ahm jó cucc a kinect a wiis izé ..a fagyi is ..de a játékok amik jönnek ....borzalom ...Wii -n pl egy két jó game azt helló ! :S ..nem normális na ...marioba is amikor repkedni kell érzékelővel én azthittem kettéfejelem azt a távirányító formájú objektumot .. :S .. ötletes stb...de nem használják ...meg erölködésnek érzem ... Leakarják nyomni a torkunkon ...de ha nem kell ? ....3 d is erőltetik de ara még azt mondom h oké ...meg van film ami kihasználja nem csak ki van írva h még drágább legyen a kukoricás film :S ...:D ...nahh de nem akarok károgni .,...de nekem nem teszik az irány ..amit most egy idelye látok ..casual ....weeeee..
1.
1.
Slik
ideje is volt már szerintem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...