E3 2011: Szülinapi Zelda-meglepetések

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 8.
  • Bejelentés
Link másolása
Tavaly a Super Mario ünnepelte, idén pedig a The Legend of Zelda tartja meg a huszonötödik születésnapját. Ha lehet, a Nintendo még több meglepetéssel kedvesedik a sorozat rajongóinak, több régi-új címet is bejelentett, emellett különféle extrákat is ígér a következő hónapokra.

Huszonöt éves a Zelda, boldog születésnapot! A Nintendo a tegnapi sajtókonferenciáján árulta el, hogy milyen érdekességekkel készül a jeles alkalom apropójából, az ajándéközön pedig máris elkezdődött: a Nintendo 3DS tulajdonosoknak nincs más dolguk, mint belépni a frissen elrajtolt eShopba, ahonnan letölthetik a GameBoy Colorra bemutatkozott  The Legend of Zelda: Links Awakening című epizódot.

A buli jövő héten folytatódik, ugyanis akkor végre megjelenik a sorozat legjobbjának tartott Ocarina of Time 3D-s változata. E3-as trailer, nyami:

Szeptemberben megint a kézikonzolosok örülhetnek, akkor jelenik meg a DSiWare-en a Four Swords alcímet viselő, ingyenes kooperatív játék, amit akár négyen is játszhatunk, míg az év végén végre megjelenik a legújabb Wii-s epizód, a Skyward Swords. Lássunk néhány trailert és gameplay videót!

A Nintendo emellett spéci festésű, aranyozott Wiimote-ot dob majd piacra, kapunk két zenei CD-t (az egyik a játékot beregisztráló Ocarina of Time 3D tulajdonosoknak ingyenesen beszerezhető lesz), továbbá az első videóban játszó zenekar világszerte koncerteket fog tartani a Zelda zenei aláfestésével. A szintén frissen bejelentett Super Mario 3D-ben helyet kap majd egy Zelda-stílusú pálya felülnézettel és különféle puzzle-feladatokkal, ráadásul ez még csak a kezdet: a Nintendo folyamatosan jelenti majd be az újdonságokat, így többek között az sem kizárt, hogy a régi epizódokat is feldolgozza valamilyen formában - Miyamotót erről megkérdezték az E3-on, és azt mondta: sok címet szeretnének feleleveníteni, jelenleg a csapatokkal tárgyalnak a terveikről, de a Zelda határozottan foglalkoztatja a mestert.

Érdemes vetni egy pillantást a fenti videóra is: a techdemó azt prezentálja, hogyan nézne ki a Zelda az újonnan bejelentett Wii U-n. A japánok által csak Zelda HD Experience-nek becézett interaktív bemutató HD felbontásban, effektek tömkelege mellett mutatja be Linket, amint összecsap egy randa pókkal. Reméljük, lesz is belőle valami.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...