E3 2011: Nem sínjáték lesz a Fable: The Journey

Ezt maga Peter Molyneux, a Lionhead Studios alapítója jelentette ki azokra a vádakra reagálva, melyek a Fable új részét érték a bejelentés pillanatától kezdve. Nem kell tehát egyfajta kinectes House of the Deadre vagy Virtual Copra gondolni. Igenis lesz beleszólásunk a navigációba. Pont.

A Microsoft sajtótájékoztatóján debütált Fable: The Journey demójában látott korlátolt lehetőségek nem fedik teljesen a valóságot - fejezte ki csalódottságát Molyneux bácsi a szellemi termékét ért megrázkódtatások kapcsán.

Elmondása szerint könyörögtek a Microsoftnak, hogy egy nyolc perces műsorban mutassák be az új Fablet, de a redmondiak hajthatatlanok voltak, bele kellett férniük négy percbe - ennyi idő alatt pedig nagyon nehéz bemutatni, amit a játék valójában tud. Csak arra volt idejük, hogy bemutassák a navigációt és egy kis mágiát. Molyneux egy csomó levelet kapott arra nézve, hogy a rajongók szerint ez a sorozat megcsúfolása, egy rail-shooterré alacsonyodott a szerepjáték. A designer szerint erről nincs szó, a Fable továbbra is egyfajta szabadságot kínál a játékosnak, szabadon utazhatunk a hősökben szűkölködő Albionban, összesen 300 mérföld bejárható útszakasz van benne - hangsúlyozta - ösvényekkel, apró falvakkal és barlangokkal. Nem fogunk sínen haladni!

Hogy megmutassa, hogy miről beszél, jobbra húzta a gyeplőt az egyik E3-as prezentáción, melynek hatására a ló letért a szántóföldre mindaddig, míg újra vissza nem terelte az útra. A Fable: The Journey még mindig a felfedezésről szól, nem csupán egymást követő haci szekvenciákról.

Bár kissé szerencsétlen volt az első bemutató, igazából csak az újfajta, kinectes irányítást szerették volna hangsúlyozni. Majd azt is, hogy milyen nagy szerep hárul a hátasjószágokra. Hasonlóan a Red Dead Redemptionhoz, az Ocarina of Time-hoz vagy a Shadow of the Colossushoz rendívül sokat fáradoztak azon, hogy a lovaknak lelke legyen.

Molyneux egyenesen a legjobb Kinect-címet látja az új Fable-ben, szeretnék minél jobban kihasználni a mozgásérzékelést, ugyanakkor a régi rajongók kedvében is szeretnének járni. Hiszünk neki!

12 komment - szólj hozzá!