Hackertámadás érte az Epic Games oldalait is

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Oké, véletlenül jött ki így: alighogy kitettük a Codemasterst ért támadásról szóló cikket, máris jött a következő közlemény, amelyben Tim Sweeney, az Epic Games alapítótagja írja le, hogy támadás érte a cég weboldalait. A csapat már elhárította a problémákat, de jelszót mindenkinek cserélnie kell.

Most, hogy a Sony PlayStation Networkjét a földre küldték, jöhetnek a kisebb halak: az elmúlt hetekben feltörték a Square Enix, a Nintendo és a Codemasters weboldalait is, a legfrissebb áldozat pedig az Unreal motorért és a Gears of War sorozatért is felelős Epic Games volt.

Tim Sweeney, a cég alapítója az imént küldött körbe egy közleményt mindazoknak, akik regisztráltak a csapat valamelyik weboldalán vagy fórumán, ebben leírja, hogy külső támadás érte az oldalaikat, melyeket azután azonnal lekapcsoltak. Azóta minden helyreállt, a fórumok újra élnek, viszont miután a hackerek nem csak a felhasználók e-mail címeit, hanem titkosított formában a jelszavaikat is ellopták, ezért minden jelszót le kell cserélni. Sweeney leszögezte: az Unreal Developer Networkhöz nem fértek hozzá a támadók.

27.
27.
kopic
#6: Még az a szerencse!
24.
24.
kopic
Rohadt hackerek! Hát ez már több a soknál!
Biztos azért csinálják ezeket a dolgokat mert nem tudják hogy kínjukban mit csináljanak. Hát amit a Playstation Networkkel is csináltak az már egy büncselekmény volt, én az összesnek életfogytiglant adnék!
Az a gond hogy ez ellen nem tudnak semmit sem tenni.
23.
23.
Tacskoexe
Hát ez már komolyan mondom szánalmas... Ennyi nyomorult unatkozó barmot...
22.
22.
#20: Halálbüntetést nekik, mert a ps csicskák nem bírtak egy hónapig multizni! :D
21.
21.
Speper
#19: Nem fogja őket vissza semmi. Ha vérprofi a csapat le sem buknak... fenyegetőzni lehet akár 100 évvel is... tudják mit csinálnak.
20.
20.
Hubert Cumberdale
#19: Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Az majdnem életfogytiglan. És anyagilag KÖZVETLENÜL nem is károsítottak meg senkit, mert hogy nem ők állították le a psn-t se. Azt a sony csinálta. Jóhogy nem villamosszék :D
19.
19.
Extol
Szigorítani kell a szabályokon, alapos gyanú esetén kapásból 20 év az talán viszafogná a piszkokat.
18.
18.
Speper
#17: Amíg ilyen szar lesz a játékipar, addig fel...
17.
17.
PcSanyko
Istenem mostmár ez a jövő? .... Mindent fel kell törni?
16.
16.
galler3
Emberek eddig is voltak hacker támadások csak más weboldalak, cégek, userek ellen. Attól hogy most elég sok irányul a videójáték fejlesztők és kiadók ellen, semmi különös nem történt, csak többet hallunk róla.
15.
15.
kukac450
alleluja... kezdett unalmas lenni a gamervilág. Nem tudom, hogy én növök-e ki belőle, vagy csak így jön, de az ilyesfajta hírek jobban érdekelnek és feldobnak, mint pl. a Nintendo új konzolja. Egyszer véget ér a lázas ifjuság... O.o -.-
14.
14.
vuliem
Ez a hackerkedés úgy tűnik egyre nagyobb divat...
13.
13.
Folti90
A sok buzi, nem lehet már erre mit mondani csak azt, hogy kapják el a kis geciket, és kemény büntessék meg őket!!!!!!
12.
12.
Jinbobo
hihetetlen mik vannak...
10.
10.
Griewer
#8: Jogos semmiképpen. Az, hogy más emberek adatait ellopják, sosem lehet jogos. Jogos akkor lenne, ha a civileket (gamereket) nem sodornák bele azáltal, hogy az adataikat elveszik, ellopják. Lehet nem használják semmire, csak figyelmeztetés értékű a cselekedet, de akkor sincs joguk hozzá.
9.
9.
Hubert Cumberdale
#8: Én arra gondoltam még, hogy teljesen összeakarják omlasztani a konzolos hálózatot, mert ugye a multiplayer a fő bevételi forrás meg a multis játékok eladása. Csak az adatok ellopása meg ez az elmélet közt nem sok összefüggés van úgyhogy fenetudja. Lehet úgy gondolják egy hatalmas crach jó tenne a játék világnak. Tudjátok a nagyobb jó érdekében meg ilyenek.
8.
8.
Speper
"Forradalom" küszöbén állnánk? Volt egy kommentelő aki felvázolta miért is lehetnek ez a támadások... lehet elítélendő dolog, de egyben lehet jogos is. Majd meglátjuk mi lesz...Lehet több oldalt is feltörnek, folytatva ezt a kis támadássorozatot, vagy az az eset, ami inkább valószínű, hogy maguk a kiadók fognak bekeményíteni, és rajtunk fog csattani az ostor.
6.
6.
Hála Istennek, hogy az Unreal Developer Networköt nem bántották!
5.
5.
Teuton
#3: http://www.gamekapocs.hu/hir/23859/betortek_a_codemastershez_is

Hármas kommentelő említett egy eshetőséget.
4.
4.
Griewer
Alig várom, hogy leültessék őket. Mert kezd tele lenni a tudatom azzal, hogy egyeseknek nincs jobb szórakozásuk, mint a másik baszogatása.
3.
3.
Hubert Cumberdale
Most már egyre kíváncsibb vagyok mi lesz ennek a vége. Mármint nem arra, hogy mikor kapják el őket, mert az kb kimerni fél deci pisit az óceánból, hanem, hogy miért csinálják ezeket?
2.
2.
galler3
Nem a játékot bántják hanem a Usereket.
1.
1.
latyaa
Na ne ez már túlzás..... csak a Gow-t ne bántsák
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...