Mass Effect MMO lehetséges, de nincs tervben

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Ray Muzyka, a Bioware alapítója egyelőre csak legyint a rajongók kívánságaira, mivel jelen állás szerint nincs tervben egy Mass Effect-univerzumában játszódó online játék, bár ennek ellenére a koncepció működhetne. A gyakorlatban ez annyit tesz: vedd meg a The Old Republicot, és reménykedj!

A kanadai csapat alapítója a CVG-nek nyilatkozott az E3-on a Mass Effect jövőjét taglalva, és azt mondta, hogy a vállalat MMO-terveit jelenleg teljes mértékben lefedik a Star Wars: The Old Republic munkálatai, és azt a megjelenés után is évekig támogatni szeretnék. Bármilyen nagy stúdió a Bioware, egy Mass Effect világában játszódó hasonló kezdeményezés már kicsit sok lenne.

"Jó néhány nagyon jó dolog történik a virginiai stúdiónkban, a Bioware Mythicnél, ahol egy új típusú online játékkal kísérleteznek" - mondta Ray Muzyka. "Nagy dolgokat várunk az edmontoni stúdiónktól is. Természetesen figyelemmel kísérjük a Mass Effect és a Dragon Age epikus frencsájzaink jövőjét, több mindent tervezünk velük kapcsolatban is. A Mass Effect egy galaktikus háború kezdete, a jövő fényes."

Mass Effect MMO tehát jegelve egyelőre, a szerepjáték harmadik része jövő márciusban lát napvilágot, míg a The Old Republic remélhetőleg még ezévben.

12.
12.
#11: Számoljunk egy picit: A ME2- ből az első héten (!!!) elment 2 millió (igen 2'000'000) darab, de nem volt PS3-ra és kisebb volt a hírnév és a brand is, mint ma. A harmadik elméletileg egyszerre jön mindhárom platformra, mennyen el belőle csak 5 milla : az 250m dollár! Kapjon a Bioware csak $10-árt darabonként és legyen $40 a kiadóé, 24 hónapra, 50 munkás emberrel számolva havonta fejenként ~42ezer dollár (200 forintos dollár mellett az durván 8.5 millió forint.) Szerintem nem keres mindenki ilyen jól még ott sem, szóval marad bőven rezsire. Marketingre, hamburgerre, kólára nem költenek, mert pont azért szed le a kiadó olyan horribilis részt, mert "egy" ő előlegezi meg a pénzt, "kettő" mert ő állja a marketinget és az előállítás költségeit, na meg a fejlesztő szeszélyeit... Szóval ne aggódj, egy ilyen franchise-zal, nem maradnak szarban, ráadásul a DA2 is jóval millió felett van, szóval totális (anyagi) bukta nem lesz. Lehet, hogy buknak rajta, de bele nem fognak halni!

Igen olvastam én is olyan megnyilatkoztatásokat a Bioware-től, hogy 10 milliót kellett volna eladniuk a DA2-ből, de ez annyira irreális mennyiség, hogy ha az amúgy egy év alatt összedobott silány DA2 költségei ilyen magasak voltak, akkor viszont valamit nagyon csúnyán elbasztak és életképtelen a Bioware ebben a formában és tényleg nincs helyük a piacon. :((( Legfeljebb majd valaki megveszi és nyomják az olyan Bw franchise-okat amikből az első héten 2 milla megy el :)))
11.
11.
DzsungelCsirke
#8: Azt felejted el hogy egy-egy játék készítése évekbe kerül, és hiába keresnek dollármilliókat, ez egy befektetés. A havi fizetések (ugye nem gondolod hogy a fejlesztők 2-3 évig nem esznek semmit...), a reklámok, a rengeteg pénzt igénylő folyamat amiről lövésünk sincs bizony mind-mind utólag térül meg, vagy éppen nem. Szóval legyen csak jó ez az MMO, fizessenek elő rá, így legyen meg a tőke amivel még jobb játékokat készítenek.

UI: Unalmas ez a csúnyagonoszfejlesztőbácsik összeesküvés elmélet, ők is dolgoznak mint bárki más.
10.
10.
Lordnekroseth
Amágy akarhatják a pénzt....de egy két év és eljön az az idő amikor a játékosok azt mondják...hűűű mekkora név..jön az xy 4 edik része...DE nem veszem meg mert egy szar faszság. És a cégek kezdenek majd öszeomlani ha faszságokat csinálnak.
9.
9.
Lordnekroseth
PLZPLZPLZPLZPLZ NEEEEEEEE. Szar fps mmo lenne? Vagy kat és a hero elkezd lőni? Minek egy mmo-t csinálni abból ami miatt pont kilépsz egy mmoból hogy kicsit csak úgy szórakozz,vagy interaktivitásra vagy igazán aktív és magávalragadó storira. A ME pont az ami az MMO-nem. Ez teszi ilyen jóvá. Ez most egy akkora retardált faszság lenne hogy hihetetlen. Elhiszem megoldható és jó világa van,. Jó alany lenne. De eleve a harc rendszere a fegyverek, maga az egész atmoszféra nem.
8.
8.
#4: Önös érdekek, sajnálom, emberek vagyunk. >:] De gondolj bele: kijön, sikeres lesz és dől a pénz. Szerinted mi lesz a menetrend? naná, hogy DLC és MMO kiegészítőkre fognak ráfeküdni és olyan mértékben szarnak le minket single játékosokat, hogy olyat még nem láttál. Pénz beszél, a piac meg majd diktál...

#5: Dragon Age 2 ? Rémlik valami ? :) Aztán ott van a ME3 is ügye, ami akkora aranybánya, hogy ha az mellett elhasal üzletileg a Bioware és az EA, akkor mindkettő meg is érdemli ! De előre borítékolom neked: nem fog megtörténni és ehhez jósnak sem kell lennem és 06-90-es szám se kell hozzá ! :)

Az embereket önös érdekek, az üzletet meg a pénz vezérli. Aki mást állít az hülye, dezorientált, álszent, hazudik és csaló ! Nem kérek elnézést, ha nekem, mint mindenféle multit nélkülöző (egyszerűen nem szeretem és kész) single játékokat kedvelő gamernek az lenne az érdeke, hogy egy eredetileg single-story orientált cég maradjon meg annál amihez amúgy baromira ért. Sajnálni meg had ne kezdjem el őket, nem fognak csődbe menni, nem tudom hallottál-e a jövőre érkező Mass Effect3-ról. Az olyan bevételeket fog produkálni, hogy a kiadó és a fejlesztő is dollár milliókban fog úszkálni. Egy kis arcpirítás az mmo miatt meg se fog nekik kottyanni, nem, hogy csődbe menjek.
7.
7.
adam222
előbb fejezzék be az old republicot aztán azt csinálnak amit akarnak , nem érdekel csak old republicozni akarok már :D am mire jó ez a xp gyűjtés amit kommentek írása stb után kapsz? mert már mindjárt lvl 2 es kommentelő leszek és érdekelne, h ezen a szinten kapom majd meg a tűzlaba varázslatot vagy még várni kell rá ?
6.
6.
MaxiJets
egy mmo-hoz szerintem még túl fiatal ez a frencsájz. aki meg sci-fi mmo-t akar az tényleg fizessen majd inkább elő az Old Republic-ra. érdekes az is h a cikk azt írja h a rajongók szeretnék de itt a gamekapcs-on még egy pozitív hsz-t sem láttam ebben a témában. az meg megint más tészta h szvsz aki szimpatizál a játékkal az biztosan tenne vele egy próbát már csak a címe miatt is.:P
5.
5.
Kocsis92
#2: ha az SW bebukik, nem biztos hogy olyan sok játéka lesz még utána a Biowarenek
4.
4.
pepsus
#2: Bírom mikor valaki így kivanja a rosszat masnak, hogy menjen csődbe a projektje.
3.
3.
Game 0ver
Én se örülnék egy MMO Mass Effectnek, mert szerintem egy single sokkal izgalmasabb mint egy (számomra) unalmas MMO.
2.
2.
Nem-nem ! Szó nem lehet róla, koncentráljanak csak szépen a single játékokra. Remélem az sw.is csúnyán bebukik és azt a konzekvenciát vonják le, hogy wow mellett úgysem érdemes és csinálnak még sok-sok ME szerű single élményparkot ! :)
1.
1.
exonic
Szerintem a Star Wars: The Old Republic után egy ideig tényleg felesleges volna kiadni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...