EA: még több exkluzív cím az Originen

Az Electronic Arts megerősítette, hogy a jövőben még több digitális formában letölthető játék és kiegészítő érkezik a saját közösségi és disztribúciós rendszerére, az Originre. Ezekkel az egyedi tartalmakkal próbálnak a versenytársakra ráverni, holott játékaik a konkurenseknél is meg fognak jelenni.

Június közepe óta jelentős átalakuláson ment át az EA Store utódja, melyet immáron Originként ismerhet a nagyérdemű. Voltaképpen a Steamhez hasonló szolgáltatásról beszélünk, ahol a digitális játékvásárlás mellett közösségi életet is élhetnek a felhasználók. A legújabb híresztelések szerint a kiadó nem akar lemaradni exkluzív tartalmak terén, több játékot kizárólag ezen a platformon szerezhetünk be letölhető formában - elsőként pl. az Alice: Madness Returnst.

Ugyanakkor az EA nem szeretne szakítani az alternatív disztribúciós rendszerekkel sem, mint a Direct2Drive és az Impulse, mert szüksége van arra, hogy a játékaik szélesebb közönséghez érjenek el.

Frank Gibeau, az EA Games elnöke azt is kiemelte, hogy értekesítési partnereik közüt továbbra is szemmel tartják a digitális terjesztőket, viszont olyan platform exkluzívokhoz hasonló címek is fellelhetők lesznek majd az Originen, mint ami az Xbox 360-on a Halo, vagy PS3-on az Uncharted.

A Star Wars: The Old Republic lesz a másik játék, mely köré közösséget építenek, s egyben ez lehetőség számukra, hogy a felhasználók átláthatóbban kezeljék a letöltéseiket, bétatesztekre invitálhatják őket, s erre egy MMO tökéletes kiindulópont lehet.

Hosszabb távon megéri más kereskedőkkel is fenntartani a kapcsolatot, viszont exkluzív tartalmak és ötletek terén növelhetik majd saját közösségüket is. Gibeau a GI.biz-nek azt nyilatkozta, hogy az EA szeretne lenni a világ vezető digitális kereskedője. Nagy tervek, várjuk a fejleményeket!

8 komment - szólj hozzá!