EA: még több exkluzív cím az Originen

Az Electronic Arts megerősítette, hogy a jövőben még több digitális formában letölthető játék és kiegészítő érkezik a saját közösségi és disztribúciós rendszerére, az Originre. Ezekkel az egyedi tartalmakkal próbálnak a versenytársakra ráverni, holott játékaik a konkurenseknél is meg fognak jelenni.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#8
Törölt felhasználó
A konkurálást nem tartom valószínűleg. Az EA ki akar nagyobb szeletet harapni a digitális disztribúciós tortából (ez megérthető). Az exkluzivitást viszont biztosra veszem, az árak meg majd érdekesen fognak alakulni. Ezzel csak az a baj, hogy amit sporolnak rajta azt lenyelik kompenzációs céllal és végső soron én vásárló nem járok jobban :( de ezt meg ők szarják le :). Vicc: a mai napig az összes dobozos játékom drágább lenne steam-on még dollárban is, nem, hogy a hülye 1usd == 1eur átváltással... :/
#7
Az EA lépése nem meglepő, de én nem érzem még elég kiforrottnak az Origin-t. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e fasírt a Valve és az EA között, hiszen köztudottan jó viszonyban voltak kiadás terén. A főként az online EA eladásokért a Valve felelt, míg a dobozos Valve játékokat az EA adta ki.
#6
#5: gondolom cdkeyhouse és társai :D az illegális olcsó kódbeszerzés, ami a kiadók nagyon szeretnek letiltani :D de ha d2d-ről beszélsz akkor bocs a feltételezést :)
#5
az Origin-nél vannak jóval olcsóbb helyek, én is máshonnan szerzem be a kódokat
#4
Ne keverjük már bele a Steamet! Ez olyan, mintha az Audit meg a BMW-t hasonlítgatnánk. Igaz mindkettő digitális distributor, de a Steam független, az Origin viszont EA exclusive. Így az Origin jóval kisebb játékadatbázissal rendelkezik, mint a "riválisa". Már az előző "Előrukkolt a Steam riválisával az Electronic Arts" című cikken is mosolyogtam. Nekem kicsit szenzációhajhásznak tűnt:) Tudva, hogy maga az "újítás" eddig is létezett, igaz akkor még kevesebb játékkal EA Store néven. A digitális játékvásárlások világszerte folyamatosan növekedő száma miatt érthető, hogy a világ egyik vezető fejlesztő és kiadó cége, szeretné, hogy saját játékait rajta keresztül vegye meg a felhasználó. (Nyilván exclusive címek áraira ez kihatással lesz..). Attól függetlenül, hogy az EA ekkora cég kevésnek érzem, hogy a Steam mellett valódi riválisnak lehessen nevezni ezt a szolgáltatást, figyelembe véve a másik store felhasználónak és az ott található játékoknak a számát. Kötve, hiszem, hogy a vásárlók, emiatt ezentúl csakis EA játékokat vásárolnának és szakítanának a Steammel:) Így mivel a két cég erőforrása ekkora mértékben eltér, versenyeztetésük eléggé túlzó. Nyilván a másik fél eladása csökkenni fog, de ettől még nem lesznek riválisok. (Szerintem).
#3
Ha nem lesz olcsóbb, nem lesz jobb. Lásd $50 vs 50€ játékonként?! Eddig főleg leárazáskor vagy olyan esetben vettem a steam-ről, amikor tudni lehetett, a dobozos verzió nem steamworks-os. Amúgy boltban még mindig olcsóbb szokott lenni. (Pl. DNF 50€, boltban pedig 40€)
#2
A Valve távolította el a Crysis 2-t a Steam-ről, és nem az EA kérésére.

http://www.computerandvideogames.com/307454/news/crysis-2-steam-removal-not-eas-decision/
#1
Kétlem, hogy jobb lesz a Steamnél.