Online játék készül a Harry Potter alapján?

Annyi biztos: valamilyen Harry Potter-projekt készül Pottermore munkacím alatt, de egyelőre csak találgatni tudunk, hogy mi lehet az. A Warner Bros. már bejegyeztette az anyagot, ez alapján többen arra tippelnek, hogy valamilyen online játékot kapunk hamarosan, persze Harry Potter főszereplésével.

A könyvsorozat már véget ért, a filmek történetét pedig egy hónap múlva zárják majd le, azonban szinte biztos, hogy J.K. Rowling és a Warner Bros. nem hagyja kihűlni a címet. Egy új teaser weboldal szerint valami készül Pottermore címen - egyes feltételezések szerint nem másról van szó, mint egy Harry Potter MMO-ról.

A pottermore.com címen elérhető szájton egyelőre csak a "Coming soon" felirat és J.K. Rowling aláírása látható - az írónő YouTube-csatornáján egyébként egy visszaszámláló is helyet kapott, amely szerint június 23-án fogják leleplezni az új projektet. A weboldal hivatalos, a Massively jelentése szerint a Warner Bros. jegyeztette be, és bár több konkrétum nem ismert, arra a regisztráció részletezése alapján lehet kövekeztetni, hogy valamilyen közösségi cím van készülőben.

A bejegyeztetés szerint "globális, számítógépes információs hálózatról" van szó, amelyhez egyszerre többen is hozzáférhetnek: a felhasználók chatelhetnek, üzenőfalon üzenhetnek egymásnak és valós időben léphetnek interakcióba egymással. A Massively szerint árulkodó a cím is: a Pottermore kifejezésben lévő "-more" szócska annyit takarhat, hogy "multiplayer online role-playing experience".

Bár ez utóbbi elég vad feltételezés, a fentiek alapján nem kizárt, hogy egy PlayStation Home-hoz hasonló közösségi játékon dolgoznak a Warnernél. Az MMO-elméletét az is erősíti egyébként, hogy a Lord of the Rings Online-t jegyző Turbine néhány évvel ezelőtt 40 millió dollárt kapott a Warnertől egy Harry Potter MMO fejlesztésére. Kíváncsian várjuk a részleteket!

Na, de mi lesz az EA-vel? A Gyűrűk ura után ebből a buliból is kimarad a kiadó?

20 komment - szólj hozzá!