Indulhat Westék pere az Activision ellen

  • Írta: InGen
  • 2011. június 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár azt hihettük, hogy az Activision által kirúgott két egykori Infinity Ward vezető, Jason West és Vince Zampella már megbékélt a sorsával, úgy tűnik, nem ez a helyzet: a legfelsőbb bíróság szerint most gyűlt össze elég bizonyíték ahhoz, hogy a duó pere elindulhasson az Activison ellen.

Persze a dolog összetett, hiszen ezek mellett egy másik per is készül. A Los Angeles-i legfelsőbb bíróság ugyanis még márciusban közölte: az Activision számára elég bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy elindíthassák a pert az Electronic Arts ellen.

Bobby Kotick cége szerint ugyanis az EA titokban már régóta próbálta "ellopni" az Infinity Wardtól (és így az Activisiontől) a sikeres játékfejlesztő csapat két sztárját, Jason Westet és Vince Zampellát.


A másik oldalon pedig ott van ugyebár West és Zampella keresete az Activision ellen, akik azt állítják: Bobby Kotick brigádja direkt rúgta ki őket még az előtt, hogy ki kellett volna fizetniük a Modern Warfare 2 megjelenése után járó részesedési díjakat.

A Los Angeles-i legfelsőbb bíróság döntése szerint most áll elég bizonyíték rendelkezésre ahhoz, hogy West és Zampella pere elindulhasson az Activision ellen, de a tárgyalást csak valamikor az év vége felé fogják lezavarni.

19.
19.
bazsko
végre valami jó hír is :D
guitar herot se adtatok ki PC-re csak pár darabot... /a metallica még mindig fáj, de legalább jövőhéten lesz új procim és azzal wii emun már nm 20 fps-el fog menni a game :) / Cod is egyre rosszabb... most megfizetnek :D
18.
18.
Netsu
#16: Azért az EA rengeteget változott az évek során. Kicsit jobban odafigyelnek már a játékaikra, igyekeznek nem ugyanazt eladni, mint amit az előző évben. Jó példa erre az NFS, ami a Shift óta teljesen megváltozott. Gyakorlatilag azóta nem láttunk két egyforma NFS-t megjelenni, és a The Run ezt tovább erősíti. A Fifával ugyanez a helyzet, látszik rajta a folyamatos fejlesztés. Ezzel szemben az Activision semmit nem hajlandó változtatni a CoD szérián, sőt, azzal, hogy 5(amiből 2 [vagy 3? Nem emlékszem] csak remake) pályát adnak el 3 ezer forintért, csak tovább rontja a helyzetet. Aztán ott van a CoD Elite, ami megint csak egy értelmetlen lehúzás lesz..
16.
16.
Killerbee
Pár évvel ezelőtt még szemét EA, mostmár szemét Activison. Látom szerettek divatból utálni dolgokat. Kotickot mondjuk lehet, de persze ő is direkt polgárpukkasztásból mondja azokat amiket mond. Negatív reklám is reklám.
14.
14.
elite_hun
#10: Ha nem rugják ki Westet és Zampellat akkor talán minőségibb lenne a cod is
13.
13.
Józsi_Doe
Nagyon helyes, pereljék csak be a szemét activisiont!
12.
12.
mdr88
#10: Ha belegondolsz... ez is valamiféle marketing, hiszen az emberek beszélnek a cégről :)
10.
10.
Mortis
#7: Én meg azt utálom, hogy állandóan összepiszkít egy hírt valakinek a gyűlöletkommentárja, ami még a hírhez sem kapcsolódik.

Engem már nem érdekel az egész. Csináljanak egymással amit szeretnének, csak adjanak ki minőségibb játékokat. Unalmas, hogy egyre több ilyen kezdődik a nagyvilágban....
8.
8.
Hubert Cumberdale
#6: Nem a másik perre gondolok.
7.
7.
sowsminimal
Az utálom az ilyen Kotick féle emberekben, hogy van pénzük, de még így is kapzsik és fukarok a garassal. Menjenek a francba :D
6.
6.
Cuppak
#3 Nem tudom hogy hogy érted, de ha erre a perre gondolsz levan írva a cikkben .
"akik azt állítják: Bobby Kotick brigádja direkt rúgta ki őket még az előtt, hogy ki kellett volna fizetniük a Modern Warfare 2 megjelenése után járó részesedési díjakat."
3.
3.
Hubert Cumberdale
ööö én nem követtem eddig ezeket az eseményeket, de jól értem, hogy az aktivízsön azért pereli az EA-t, mert el akartak orozni két embert, akit amúgy kirúgtak?? És ezt még a legfelső bíróság komolyan is veszi?? Érdekes. De ugye pénz beszél...
1.
1.
Cuppak
Remélem activision bukik ;)!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...