Hackertámadás érte a Segát is

Folytatódnak a játékfejlesztőket, kiadókat és konzolgyártókat egyaránt érintő hacker-támadássorozatok. A legújabb célpont a Sega, melynek Sega Pass rendszerét sikerült szétkapniuk a támadóknak, aminek eredményeképp 1,3 millió felhasználó fiók biztonsága sérült.

Még pénteken hatoltak be feltételezhetően az utóbbi pár hónap támadásai mögött álló LulzSec hackerei a Sega szervereibe. Egészen konkrétan a Sega Pass szolgáltatást vették célpontba, melynek egyébként annyi a lényege, hogy a céggel kapcsolatos újdonságokról, friss megjelenésekről tájékoztassa a regisztrált felhasználókat.


Ezeknek a regisztrált felhasználóknak az adatait lopták el a hackerek. A Sega ma reggeli bejlentése szerint közel 1,3 millió fiókot érintett a támadás, de a szolgáltatás jellegéből adódóan a rendszer legalább nem tartalmazott semmilyen bankkártya-adatot vagy más, pénzügyi jellegű információt, így főleg csak felhasználói nevek, jelszavak és e-mail címek kerültek ki.

Az esetet követően a Sega azonnal lépéseket tett, elnézést kért a felhasználóktól, s a cég képviselői elmondták, hogy a jövőben még nagyobb prioritással kezelik a rendszereik biztonságát. Vajon ki lesz a következő?

Köszönjük, Speper!

25 komment - szólj hozzá!