Élen nyitott itthon a Duke Nukem Forever

Ahogy az várható volt, az új Duke Nukem fogta magát, és letarolta a hazai toplistákat is, noha a magyar közönséget legalább úgy megosztotta a lassan másfél évtizede készülő folytatás, mint bárhol máshol. A hét másik újonca az inFamous második része volt, ő is jól kezdett.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#31
Hát igen....ez a "NAGY" magyar eladási lista...konzolra vesznek ország szerte kb 100 gamet...pc re meg vagy 50 et......ja és 500 wow kártyát...jobb esetben,mert már mnidenki kártyával fizet...a pisiseket kivéve...
A cikk azt nem említi hogy mennyire kibebaszottul megbánta aki megvette? Vagy hogy a megvételezők fele anyi fizetést kap hogy akár darts táblának is vehette volna?
#30
Törölt felhasználó
Ezen nagyon meglepődtem, de aztán rájöttem !
A dnf-ből vettek 2 (AZAZ KETTŐ DARABOT) a többiből meg egyet :))))))))))))

Én nagyon szidtam anno a Crysis2-t mert nagyon nem azt kaptuk, mint amit ígértek, vagy az első után vártunk, de lenyugodtam, leülepedett a dolog és így utólag egész kellemes élmény volt vele játszani. Technikailag még így is élmezőny eleje, játékmenetileg szerintem teljesen korrekt, pláne nehezebb szinteken és nem bántam meg, hogy premierkor beszereztem és lehet, megint elő fogom venni !!! A dnf- meg nem, hogy ugyanazon a napon, de évtizedben sem nagyon illik említeni, az egy 2004 színvonalú, értékű, minőségű játék. Igen dnf-nek hívják, de ennyi az összes pozitívum amit el tudok mondani róla és 100x szívesebben játszok a HL2-vel, mint a dnf-el. Épp most kezdtem el a HL1-et és sokkal élvezetesebb. Hát ez van, dnf sucks és egy fillért nem adnék érte... :(
#29
#27: szerintem egy paraszt, ciki és rettenetesen unalmas játék lett. semmi nincs benne, ami megtudott volna fogni. kíváncsi lennék rá, hogy te milyen pozitívumokat láttál benne.
#28
Tényleg elég j kis játék lett a Duke!
#27
#25: Ezek szerint neked az egész Dukes dolog nem jön be. Nekem se lett a kedvencem, de amekkora szar darabnak beállítják egyesek, ahhoz képest egész korrekt játék lett.
#26
#24: A rossz értékelés is sokszor jó, mert már csak azért is kíváncsiak a játékra sokan, hogy megtudják tényleg olyan ócska e mint ahogy leírták. :)


Crysis2 vs DNF: Crysis 2 technikailag minden tekintetben egy jóval korszerűbb játék több lehetőséggel szerintem ebbe egyetérthetünk (és még olcsóbb is egy ezressel). DNF -et a hangulat és a régről visszaköszönő jópofa dolgok amik mentik, de azért nem egy szint a kettő. A DNF-el az a baj, hogy a nevet tiporták sárba. Ennyi év után igenis ki lehetett volna hozni egy ütős játékot. Erre kihoztak egy ilyen közepes lövöldét, hogy majd a hangulat, a név meg a hype eladja. És még be is jön nekik.
#25
#23: tök mindegy mikori "minőség", 10 évvel ezelőtt is jöttek ki nála sokkal jobb shooterek.
#24
#19: Igen, csak vannak akik ha megvesznek egy játékot, előtte megnézik az értékeléseket, videóteszteket néznek róla, és ez nagyban befolyásolja hogy megveszi-e vagy sem, igaz a lista engem cáfol meg. Mondjuk egy noname játéknál inkább lenne ez igaz mint egy DNF-nél.
#18: igen jobb.
#23
#21: Attól, hogy a DNF nem 2011-es minőség a Crysis 2 még nem lesz jobb egy közepes shooternél.
#22
#20: "Mivel a világon jobb helyeken nem teszik oda de nálunk persze igen, ezért mondjuk úgy, hogy kollektív butaság, lévén nem szoftver a lista meg szoftvereladási lista. Nincs egy tökös játékmagazin sem aki szembe menne ezzel a hülyeséggel (mert megmagyarázzák, hogy nem lehet bele nyúlni a listába mert akkor huhh mi lesz)"Ez igaz, annyi erővel a villanycsekket, vagy a netszámlákat is beleszámolhatnák.
#21
#18: szerinted a dnf sokkal jobb játék, igaz? megáll az ész.
#20
#6: Mivel a világon jobb helyeken nem teszik oda de nálunk persze igen, ezért mondjuk úgy, hogy kollektív butaság, lévén nem szoftver a lista meg szoftvereladási lista. Nincs egy tökös játékmagazin sem aki szembe menne ezzel a hülyeséggel (mert megmagyarázzák, hogy nem lehet bele nyúlni a listába mert akkor huhh mi lesz), a wownak meg jó reklám, hogy mindig ott van a listán mióta kijött. Kb. ennyit kell tudni róla.

Egyébként meg várható volt, hogy Duke jól kezd, külföldön is egész jól indult. Ennyit számít a név meg a jó trailerek. Meg azért nem olyan szörnyűségesen rossz játék mint sok helyen a szaksajtó beállította. Vagyis szakmailag nem nagy eresztés de ettől még el lehet vele játszogatni simán, mert az érzés azért megvan.

dareal: Azért én kíváncsi lennék a konkrét számadatokra. :)

Qbász: Így van. Konkrét számadatom nincs de PC-ből bizonyosan több van mint konzolból a háztartásokban.
#19
hakydakillahModerátor
17. én csak mondtam neki pár példát... Engem nem nagyon érdekel, hogy egy játék mennyire tetszik a kritikusnak, hogy egy amerikai pöcs mennyi pontot adott rá... Nekem kell, hogy bejöjjön, számomra legyen élvezetes :-) Van úgy, hogy egy 10 pontos játéktól hányok, és egy 5-6 pontot kapott játék számomra sokkal többet ér.
#18
#17: Crysis 2 őt kipróbáltam havernál nem tetszett egy fing. Csak a neve miatt kapott annyit. :(
#17
#11: A Crysis 2 csak a neve miatt kapott annyit. A Medal of Honor egy vicc, a Bulletstorm eladásai inkább megfelelőek, mint jók.
#16
#12: miért, nem az? ráadásul szar is, és ez tény. szerinted csak azért lett lehúzva, mert nem bf vagy cod néven jelent meg?
#15
Újabb bizonyítéka ez annak, hogy egy jó név és egy jó marketing hatására még a leggagyibb szart is veszik az emberek.
#14
hakydakillahModerátor
12. talán vak vagyok, de itt nem írtad, hogy ne legyen folytatás a listában:

"Tudsz olyan FPS-t mondani az elmúlt 2 évből, ami min. 80%-ot kapott átlagban és az eladásai is jók lettek?"

És a DNF-eseknek igazuk is lesz :-D
#13
azt, hogy az előfizetői kártya nem játék az biztos... szóval ezt énse fogom megérteni sose. :) de hogyhogy még mindig ennyien veszik a Cod4-et? mármint hogy a listán szerepel. azt tudom, hogy sokan szeretik, de aki igen, azok már rég megvették.(legalábbis a legtöbben, idejük volt rá...) :) vagy minden hónapban újra megveszik? :D
#12
#11: A Bulletstorm kivételével mindegyik folytatás. A MoH-t-t is lehúzta a sajtó (72% átlagban)
Most várom azokat az embereket, akik ezt írják: A DNF is folytatás, csaka 15 évet kellett rá várni