Ingyenessé válik a City of Heroes is

A free-to-play játékok korát éljük, ma már fizetős MMORPG-t csinálni nem annyira jó biznisz, mint annak idején. A City of Heroes viszonylag sokáig húzta a nem túl barátságos havidíjas mezőnyben, az év végén azonban átalakul a cím, és egy részét teljesen ingyen játszhatjuk majd.

Akár tetszik az összehasonlítás, akár nem, de tény, hogy fizetős MMO-t azért nehéz futtatni manapság, mert a piac jó részét a World of Warcraft uralja. Sebaj, az ingyenes játékokban több potenciál van, mint gondolnánk: a Gyűrűk Ura Online például kiválóan muzsikál az üzleti modellváltás óta, ezért nem véletlen, hogy egyre többen menekülnek a free-to-play mezőnybe a biztos bukás elől.

A City of Heroes mindenesetre jó sokáig húzta, a játék hét éve - a World of Warcraft előtt - rajtolt el, és azóta töretlenül üzemelt. Most azonban az NCsoft is bejelentette, hogy a játék az év végén City of Heroes Freedom címmel indul újra, ám akkor már az ingyenes modellt fogja erősíteni. Mindez annyit takar, hogy a játékosok díjmentesen játszhatnak a program egy részével, bizonyos cuccokért azonban fizetni kell, sőt akár havidíjat is csengethetünk a készítőknek, cserébe pedig VIP tagságot kapunk.

Az ingyenes játékosok két karaktert csinálhatnak legfeljebb, nyolc kaszt közül választhatnak, és maximum az ötvenedik szintig fejlődhetnek. Hogy mire számíthattok a díjmentes szuperhősös MMO-tól, arról az alábbi összehasonlító oldalon olvashattok!

11 komment - szólj hozzá!