Ötmillió darabot szállítottak le a Yakuza-játékokból

A Yakuza-sorozat nincs könnyű helyzetben, ugyanis témaválasztásánál fogva elsősorban a japánokat érdekli, azonban a legutóbbi számadatok szerint világviszonylatban is szépen helytáll a széria. Az eddigi Yakuza-játékokból ötmillió példányt szállítottak le világszerte, pedig az új rész még ki sem jött nyugaton.

Kis sarkítással a Yakuza olyan, mintha a japán Grand Theft Auto, persze ennél tovább felesleges menni az összehasonlításban, a Sega sorozata ugyanis bőven tud egyedi dolgokat és újat mutatni. A PlayStation-exluzív szériából eddig több mint 5 millió példányt szállítottak le világszerte, az eddig kizárólag Japánban megjelent Yakuza: Of the Endből pedig 400 ezer kópia landolt az üzletekben.

A legújabb rész eredetileg március közepén került volna a szigetország boltjaiba, azonban a Japánt ért, tavaszi katasztrófák miatt a kiadó úgy döntött, hogy június 9-re halasztja a premiert. A játék jelenleg vezeti a Media Create toplistáját 298,717 eladott példánnyal, arról azonban még mindig nincsen hír, hogy mikor jelenik meg Európában és Amerikában a Yakuza világát zombiapokalipszis martalékává tevő epizód.

A Yakuza eddig négy számozott résszel rendelkezik, emellett létezik egy PSP-s rész, és a fent említett Of the Enden kívül egy másik spin-off is bemutatkozott, amely a feudeális Japánba kalauzolta el a játékosokat. A Yakuza-sorozat jövőjéről egyelőre nem sokat tudni, az biztos, hogy a Sega nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a cím a PlayStation Vitán is bemutatkozzon.

5 komment - szólj hozzá!