GC 2011: Befutott a Konami felhozatala

  • Írta: InGen
  • 2011. június 30.
  • Hír
Link másolása
Habár még másfél hónap van hátra a GamesCom elindulásáig, az E3-hoz hasonlóan szépen elkezdenek befutni a biztos résztvevők biztosan megjelenő játékai. Idén az E3 nem volt valami ütős; talán Európa ebben az évben végre megmutatja, hogy tudunk mi ennél jobbat,

A nagy kiadók közül elsőként a Konami hozta nyilvánosságra felhozatalát, mely egyelőre a következő játékokból áll:

  • Metal Gear Solid 3D: Snake Eater
  • Silent Hill: Downpour
  • Pro Evolution Soccer 2012



Igen, egyelőre nem sok, de a Konami ígérete szerint ezek csak a biztos résztvevők, ezek mellett még becsúszhatnak meglepetések is. A kiadó európai főnöke, Martin Schneider egyébként megjegyezte, hogy a Konami továbbra is megtiszteltetésnek veszi, hogy megjelenhetnek a kölni kiállításon, mely egyedi hangulatával a média, a piac és a játékosok előnyére is válik.

A GamesCom 2011-et augusztus 17-21. között rendezik meg.

30.
30.
myrte
#18: ha ennyire fáj, menny el moderátornak....elég időigényes munka

A Metal Gear Solid Risinggal mi van? Most tényleg lefújták? Tavaly olyan nagy lelkesedéssel mutatták a dinnyevágást.
29.
29.
p3ti
#26: Hát az a másik... azokról nem is beszélve amik 2 vagy több platformra jönnek .. Oblivion , bf3 , dead island , cod , batman .. mass effect 3 uncharted 3 , AC revalations plusz amit még írtam . És ha ezeket durván számolva 10 Rongyba számolod az nem kevés pénz.. szal lesz itt bőven cím év végére közi év elejére... :)
28.
28.
DON GONDOCS
bízok benne hogy a Silent Hill: Downpour jön pcre, mindegy hogy milyen körítéssel :D
27.
27.
batonai87
A hírt elolvasta valaki egyáltalán???
Én mindhárom játékot várom, de azért örülnék valami meglepetésnek is.
26.
26.
hakydakillah
23. Már inkább userekről beszéltem, akik rendszeresen ezzel jönnek. Ezért bocsánatot kérek tőled.

24. az a klán blog már nagyon határeset, de kevés magyar klán van, szervezkedjenek, és csak 1 bejegyzés :-)

25. Gears-ről tudtam, Forza dettó, Halo-t meg sejteni lehetett. Ez volt a helyzet PS3-nál is. Jó játékokat láthattunk, de hiányzott a "meglepi" :-D

Bár az is igaz, hogy annyi jó játék jön, hogy a bankszámlám már előre sír :-)
25.
25.
p3ti
#12: Gears of war 3 , forza 4 , halo 4 ... nem mutatott sokat ? hát sztem ezek azért eléggé ütős címek , út közben meg úgyis jelennek még meg gammák . Én csak azért voltam 1 picit csalódott hogy nem volt hír egy esetleges next gen konzolnak :\ **Xbox és Ps-re gondoltam .
24.
24.
Sheodon
#22: Akkor jó. Amíg nincs hiszti, addig én is szívesen folytatom ezt a beszélgetést. Elég hallgatnom azt a nagyitól, hogy mi történt éppen az aznapi Seherezádéban, nem kell több gagyi. :D

Ezekkel nagyjából egyet is tudok érteni. Ettől függetlenül azonban néha (ismétlem, néha) van 1-2 értelmetlen blogbejegyzés, mint pl. az, hogy most ki, hogy, merre alapít klánt, meg keresnek embereket warra, ez szerintem nem blogbejegyzésekhez való.

A híreknél meg valóban fennáll ez az esély, de olyan is van, hogy tényleg elfelejtik, vagy éppenséggel 1-2 szót felcserélnek, saját hírként közlik, aztán odaírják a végére, hogy kösz, XY, mikor gyakorlatilag az egész iromány is hozzá tartozik. Legalábbis hallottam ilyenekről, velem ez nem esett meg.
23.
23.
Kumite
#13: Továbbra sem mondtam senkire, hogy 360 fanboy. Ennyit mondtam:
"Persze ha 360 a kedvenc platformod, akkor megértem, de egyébként elég erős volt ez szerintem."
Fogalmam sincs, hogy a cikkírónak melyik gép a kedvence, én ezzel csak annyit mondtam, hogy játékok szempontjából a Microsoft prezi csalódás, tény.
De a Vita, 3DS és a Wii U és jópár játék erőssé tette az E3-at. Egy olyan esemény, ahol egy új Nintendo konzolt mutatnak be, sosem lehet kicsi esemény.
22.
22.
hakydakillah
18. balhéról szó nincs, nem vagyok az a típus :-D Inkább örülök, hogy veled normális szinten lehet kommunikálni :-)

Válaszolnék is:

- blog - a múltban nagyon hanyagolva volt, és tele volt szeméttel. Ezek után kértem, hogy mi moderátorok tudjunk blogokat is törölni. Szerintem azóta nagyobb a rend, én napi jelleggel törlök 2-3 értelmetlen bejegyzést. Megjegyzem, nekem is van állásom, családom, hobbiból vagyok itt, mindent én se láthatok :-) Ahogy mamgu is írta, ő 2 napja volt a hunyó. Ilyenkor megy PÜ + infó. Hogy értetted, hogy a normális bejegyzéseknek nincs esélye? Hisz azokat nem töröljük. Ha az aktuális listát nézem, akkor teszteket, filmkritikákat, és egy forgatásról is olvashatok. Szerintem ezek nem baromságok..

- a hírek - ez más tészta. Én moderátorként ehhez nagyon nem értek. De persze van a témában tapasztalatom + véleményem. Sok általam beküldött hír jelent meg, de még több ment a kukába. Volt, hogy megírtam nekik, miért nem az én verzióm jelent meg, vagy egy kössz jól esett volna. Szóval összesítve a tőlük kapott válaszokat, ezek szoktak történni:
- vagy 30 ember beküldi ugyanazt a hírt, képtelenség mindig-mindenkinek hálálkodni a hírnél
- aki elsőnek küldi be, az ő neve jelenik meg
- ha valaki ír mellé egy tartalmas jellemzést, leírást, akkor ezt értékelik, és az ő neve jelenik meg
- elfelejtik.

A minap jártam így, mikor beküldtem egy Saint Row 3 hírt, és 5 percre rá felkerült az oldalra. Rögtön tudtam, hogy erről lekéstem.
21.
21.
mamgu
#18: Ezt cáfolnom kell mert az én slendrihán "blog" bejegyzésemet is törölték, amúgy jogosan .
20.
20.
daenath
#18: Ámen atyám, sokszor elfelejtik odabigyeszteni ki küldte be a hirt (jártam igy én is nem egyszer) de kit érdekel, pedig nem rossz ötlet a hirbeküldés, igy nem kell órákig keresgélniük a hireket (és sokszor elsiklanak érdekes hirek felett) és természetes hogy a hir beküldő szeretné látni a nevét minimum a hir alatt, szóval értem mit szeretnél mondani.
19.
19.
daenath
E3-mon tényleg nem sok minden volt, max a Nintendo masinája, de ezt is tudtuk, meg a 3DS amirre amugy is folzyamatosan jöttek a hirrek-trailerek a játékokról.
Remánykedjünk hogy a GC-én azért lesz pár meglepetés vagy ujjdonság.
18.
18.
Sheodon
#17: Jólvan, nem kell itt a műbalhé meg a hiszti. De ha már itt tartunk, akkor reflektálhatnék ezekre is, hogy a blog mennyire nincsen moderálva, és a sok igénytelen vacak csak úgy árad, míg az igényes blogoknak nincsen esélye; vagy arról, hogy néhány user hiába is küldött be hírt, a ti nevetek alatt futott be a dolog, gyakran úgy, hogy meg sem lett köszönve a felhasználónak az információ (ismétlem, néhány user szerint - ami engem illett, én küldtem is be hírt, és meg is jelentettétek a nevem, szóval nekem erre nincs panaszom, de másnak van), néha "megcsúszik" a szerkesztők keze is, és napvilágra kerül 1-2 cikk, ami újságíráshoz méltatlan (ha más nem, akkor blogon keresztül adják ki ezeket, ami nem baj, csak a szegénységi bizonyítványt azt azért kiállítják magukról), szóval ez sem tökéletes.
17.
17.
hakydakillah
A másik dolog:
rengeteget dolgozik a staff az oldalon, van itt minden:
- GK tali
- nyeremények - ezen belül játékok, bögre, póló, konzolok, elektronika stb.
- GK rádió
- fórum
- Blog lehetősége
- rendszeres tesztek
- állandó, friss hírek
- lehetőség, hogy ti is küldjetek be hírt - ugye milyen jó érzés, ha egy-egy írásotok felkerül az oldalra, és ott a ti nevetek szerzőként (engem mindig pozitívan érint)
- stb stb stb

Szóval rengeteg meló van, és a lelkünket kitesszük értetek, és egy kis tisztelet, megbecsülés helyett, csak kiszúrtok egy tesztet, ahol kedvenc konzolotok egyik exkluzív címéről valaki egy pici rosszat mer mondani, onnantól kezdve ez az oldal teljes vezetősége ilyen-olyan konzol fanboy. Mert igen, vannak állandó userek, akik PS buziznak minket, és van konkrét réteg (ennél a hírnél is), akiknek xbox buzik vagyunk. Uncharted 2-re ment a 10 pont, MGS4-re ment a 11 pont, ami egyedi pontszám, akkor PS fanboy volt az oldal, Uncharted 2-nél meg xbox fanboy... De tudtommal, csak a fanboynak fáj, ha valami rosszat mondanak szeretett masinájuk egyik játékáról. Akkor kérdem én: Ha azt mondjátok, hogy nem vagytok fanboyok, akkor nektek miért fáj ez? Miért kell sértegetni másokat ezért? Főleg a staffot?
16.
16.
Sheodon
#13: Én nem azon vagyok kiakadva, hogy szidtok ezt, vagy azt. Hanem azon, hogy már a véleményt sem lehet elmondani. Az, hogy xbox-"buzi" a staff, az eddig sem volt kérdéses, és itt, ebben az esetben nem a szexuális irányultságukra céloztam. Ha csak simán mondtam volna rájuk, hogy buzi, megértem, de így érhetetlen a felháborodás.

A hozzászólásom nem is erre vonatkozott, hanem arra, amit Kumite írt, hogy szerinte nagyon elfogultak az Xbox-szal kapcsolatban, és lehet, ezért nem tetszett a szerkesztőségnek az E3, és az elfogultságot én megerősítettem. Abban egyetértek teljesen, hogy az E3-mon keveset mutattak. Rengeteg címet vártam én is, jónéhány bejelentés, ami érdekelt volna, elmaradt, illetve rengeteg trailerrel is adósak maradtak, úgyhogy nekem is csalódás volt, ehhez kétség sem fér.
15.
15.
JacoB
14.
14.
Mortician
#8: Tekken az Namco játék, nem Konami.
13.
13.
hakydakillah
11. preferálni, és buzizni, az ég és a föld...

11, 12 - ti vagytok leakadva az xbox-nál, de a staffot kritizáljátok (hogy mi xbox buzik, csak azt bírjuk, csak azt szeressük), és sértegetitek. Olvastátok amit írtam? Az összes játékról írtam. A teljes E3-on alig mutattak valami újat. A játékok 90%-ról már tudtunk, és az emberek többsége ilyenkor új játékok bejelentésére szomjazik. Csakis ebből az okból érezik sokan azt, hogy csalódás volt. Örültem persze, hogy új jeleneteket látok olyanokból, mint Battlefield, Uncharted, GOW, de hiányoztak a bejelentések.
12.
12.
Kumite
#10: A Microsoft nagyon keveset mutatott, alig adott valami jó dolgot a fanoknak.
A Sony durvára árazta be az új konzolt és mutatott is rá pár játékot, plusz PS3-ra is villantott.

A Nintendo elvitte a showt: új konzol leleplezés, 3DS-re nagy húzócímek, sok meglepetés.

11.
11.
Sheodon
Szólásszabadság FTW. Azt miért kellett kimoderálni, hogy a szerkesztőség preferálja az Xboxokat? Ez így van, ahogy az is, hogy emiatt nem tetszett a szerkesztőségnek az E3. Pont. (Úgyis ki lesz ez is moderálva, szóval mindegy.)
10.
10.
hakydakillah
2. Nem érted. Kivételesen igaza van... Egy igazi E3 óriási bejelentésekről, leleplezésekről szokott szólni. Ez most ebben az évben elmaradt. Alig mutattak be pár játékot, amiről még nem tudtunk.

8.
8.
JacoB
7.
7.
Robben84
#3: Remélem hogy nem én már nagyon várom. :D
6.
6.
Sheodon
#5: Csak a paranoid skizofrének félnek attól, hogy ellopják az adataikat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...