THQ: vissza kell térni a gyökerekhez

  • Írta: InGen
  • 2011. július 13.
  • Érdekesség
Link másolása
Nyilván ezt nem úgy érti a THQ igazgatója, hogy újra 20 évvel ezelőtti játékokat kell fejleszteniük, hanem úgy, hogy a hatalmas cégekké nőtt játékfejlesztőknek és kiadóknak újra úgy kell gondolkodniuk, mint egy most induló, kicsi vállalatnak, különben nem fogják túlélni a következő időszakot.

Brian Farrell egy San Francisco-i konferencián beszélt arról, hogy vissza kell térniük a gyökerekhez, és újra úgy kell viselkedniük, mint egy most indult, apró cégnek: gyorsan kell tudniuk alkalmazkodni, különben nem fogják túlélni a következő éveket. S persze ezzel kapcsolatban nem a saját cégére utalt, hanem úgy komplettan, a játékipar nagykutyáira.


Mindennek persze a hihetetlenül alacsony árú, sőt, sokszor ingyenes mobiljátékok az okai: "A kifejezetten játékra tervezett kézikonzoloknak továbbra is meglesz a maga piaca, ami viszont már nem olyan széles, hiiszen konkurenciát kapott más operációs rendszerektől."

Farrel éppen ezért úgy gondolja, hogy a piac egyértelműen azt diktálja számukra, hogy a játékosok gyorsan fogyasztható, és nem feltétlenül mély tartalommal bíró játékokat szeretnének mobilra. Persze a THQ-nak nem feltétlenül kell hinni, ha üzleti modellekről van szó: a legutóbbi MX vs. ATV-nél például kitalálták, hogy ugyan olcsóbban adják a játékot, de cserébe semmi nincs benne, s mindent DLC-ként kell megvenni később.

18.
18.
Miseew
"Vissza kell térni a GYÖKEREKHEZ" elsőre elég viccesen hangzott ...:'D
17.
17.
Mortis
Hehh, most mit lehet írni? A túlélésért küzd, szinte mindenki. Az pedig drasztikus lépéseket szül .:)
16.
16.
X-Master
Stalker sorozat? elég ütős volt szerintem
15.
15.
hedzsooo
#14: ...Ja a METRO 2033, meg aztan pl. a Titan Quest is tetszett nekem, az is THQ, nem ? :-)
14.
14.
Cuppak
#7 Warhammer.... Company of Heroes, Metro, MotoGP, Mortyr :D... rengeteg jó játéka van THQ-nak!
13.
13.
Quent1n
Amennyi játékot kiadnak természetes, hogy előfordulnak gyengébb darabok is.

A DLC ről pedig általánosságban nehéz véleményt mondani. Van amelyik életképes és jó DLC modell de van ami meg nagyon irritáló és hosszú távon úgysem működőképes.

Amúgy igaza van, a kézi konzolok piaca elégé beszűkült mostanság, és valóban a nagyobb cégeknek kicsit szemléletet kell váltani, hogy ott maradhassanak az elitben. De van ott elég pénz meg ember erre, csak nem cseszik el. :)
12.
12.
strike19
THQ már nem olyan mint régen volt szerintem kár volt eladni a MotoGp címet a Capcom-nak.
11.
11.
adamsfamily
#7: Többnyire igen,de azért néha piacra dobnak egy-egy gyöngyszemet.A Metro 2033 is az ő kezük alól került ki és a Witcher 2 konzolos változata is tőlük fog,szóval néha piacképes játékokat is kiadnak.
10.
10.
wildláma
#9: valaki végre rájött hogy a Relic is a THQ kezében van ... ja és szidjátok itt a THQ-t ami gyakorlatilag a közepes és a jó játékok vagy azon felülieket dob piacra, ami nektek "hardcore" játékosoknak nem elég.
9.
9.
#7: Szerintem ez nem igaz, a Dawn of War széria az egyik legkomolyabb stratégiai játék. Ráadásul jön a Space Marine is ami végre nem csak RTS formában adja majd az univerzumot.
8.
8.
DON GONDOCS
Nemtudom, én a RF Armageddon és HONEFRONTAL-al megvagyok elégedve. Épp annyi tartalommal bír amennyi kell, persze nem tökéletes.
7.
7.
Slik
THQ csak gyenge játékokat produkál, sajnos...
6.
6.
elite_hun
#4: És mire megveszed az összes DLC-t elköltöttél vagy 30 lepedőt.....
Érdekes hogy a jó játékokhoz nem kell DLC, az csak egy plusz tartalom. Sztem baromság ez a DLC-zés.
5.
5.
DON GONDOCS
#2: Nem akarnak többet letenni az asztalra, mint amennyit ér.
4.
4.
Lordnekroseth
Noss a THQ eddig játék téren nem igazán okozott csalódást. Ha baj volt a játékaival az talán az volt hogy vagy rövid volt, vagy kevés dologvolt benne. Sosem az hogy elégedetlen vagyok magával a játékkal. Ami szerintem a legjobb. Mert jó szájízt hagy maga után.
A dlc-s szarakodás elég elgondolkoztató, nekem tetszik is, merg nem is.
1,Szar mert manapság megveszel 10en x ezerér egy játékot és akkora mint kb egy 10 en x pályás demó. Aztán még 10 dlc után kezd csak alakulni egy olyan játékká amikkel régen játszottunk.....
2,Viszont nagyon jó PONT azért mert manapság a játékok teljes árúak és KRUVA rövidek kevés tartalommal, legalább ha van hozzá SOK dlc akkor megkaphatod a kedvenc játékaidhoz azt a + tartalmat ami amúgy is hiányzik belőle.
Én pl most a dragon age 2 dlc jén lepődtem meg. Igazán igéretesnek hanzik. És ez mégcsak nem is egy kieg. Szerintem pont ez hiányzott a játéknak.

Erről jut eszembe hogy igazából ez mmorpg-kben is kijöhetne. Egyáltalán nem hülyeség. wow ingyenes,de ha Zg-zni akarsz fizess 2000 et aztán utánna mehetsz. És akkor nemkell mnident megvenned...csak amit csinálni akarsz...Amivel mellesleg motiválnák a fejlesztőket hogy SOK JÓ dolgot tegyenek a játékba....mert a szart ugysem fogja senki venni.
3.
3.
ATi0021
Egyetértek velük. Abban hogy nem fogják túlélni. Legutóbb a Saints Row 2 és Juiced 2, és persze Red Faction: Guerrilla -t próbáltam. És ezek közül nem volt olyan ami jó lett volna. SR2 tetszett, de az X360 kontroller miatt az irányítás elszállt, plusz akadt, miközben a GTA4 szinte fullon megy szépen. A másik kettő meg egyszerűen gagyi volt. Talán még a J2 tuningja ami tetszett. Szóval ha ilyen gyengén muzsikálnak, nem hiszem hogy hosszú életű lesz a THQ.
2.
2.
elite_hun
#1: Arra gondolsz hogy olcsó játék sok drága dlc-vel?
1.
1.
DON GONDOCS
Tetszik a hozzáállásuk, jól látják a helyzetet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...