Több angol együttműködést vár a Codemasters

  • Írta: InGen
  • 2011. július 13.
  • Érdekesség
Link másolása
Sajnos manapság a brit székhelyű stúdiók már közel sem bírnak akkora erővel, mint régen: az amerikai játékipar virágzik, Kanadában pedig hatalmas adókedvezményekkel csábítják az ilyen tevékenységeket folytató cégeket. Az angoloknak tehát össze kell fogniuk a világ ellen.

Legalábbis így gondolja Ian Johnson, a Codemasters guildfordi stúdiójának vezére: "Úgy gondolom, ha egy csoportként gondolkodnánk, és lenne elég önbizalmunk ahhoz, hogy megosszuk egymással az erőforrásainkat, nem pedig belekapaszkodnánk minden apróságba, mintha egy aranytojás lenne, az ideálisan hatna a dolgokra. Ez a nemzet érdeke is, de persze rengeteg akadályt kell leküzdeni, mire eljutunk odáig."


Johnson úgy véli, az olyan külföldi előnyökkel szemben, mint például a kanadai adókedvezmények, csak úgy tudnak versenyezni, ha a britek hatékonyan működnek. A Guildfordban székelő stúdiók között egyébként már most is működik egyfajta megosztási rendszer, támasztja alá Stuart Whyte, a Lionhead kiadásért felelős ügyvezetője: "Ez lehetőséget ad arra, hogy az emberek mozogjanak a stúdiók között, és ezen a központon belül tudjanak állást változtatni, ha szükséges."

Whyte még hozzátette, hogy egy olyan ökoszisztéma kialakítása, ahol kölcsönösen tudják támogatni egymást, nem csak azért fontos, hogy átvészeljék az esetleges nehezebb időszakokat, hanem azért is, hogy a különböző stúdiók emberei tudjanak tanulni egymástól, s így a különböző cégek között terjeszteni a tapasztalatokat.

3.
3.
Józsi_Doe
inkább örüljenek hogy még működik náluk ez az ipar.
2.
2.
Mortis
Életképes stratégiának hangzik...
1.
1.
fnonika
Az eredményen nem nagyon látszik az hogy megosztanák a gondolatokat egymás között :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...