F1 2011 - jönnek a klasszikus versenyek és pilóták?

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 13.
  • Érdekesség
Link másolása
Minden jel arra utal, hogy a Codemasters igen serényen szorgoskodik azon, hogy legalább egy DLC formájában visszahozza a történelmi versenyeket és pilótákat a Formula 1-et feldolgozó játékukban. Akinek a modern szezon nem lenne elég ütős, az visszatérhet Senna, Mansell és Prost korába.

Steve Hood, a GamerZinesnek adott interjújában azt boncolgatta, hogy milyen jót tenne az F1 2011-nek, ha az tartalmazna néhány remek, "történelmi dolgot", hiszen egy ilyen funkció tényleg jól jönne a sorozatnak még akkor is, ha csak egy DLC formájában kapnánk meg az emlékezetes versenyeket. A vezető designer szerint a csapat tényleg szeretné ezeket a funkciókat, bár még semmi konkrét bejelentés nem érkezett.

"Azt szeretném, ha versenyezhetnénk a 92-es, emlékezetes monacói futamon Senna és Mansell csatájában, mint egy választható opció esetében - tényleg elég félelmetes lenne" - merengett Hood. "Azt hiszem, az az elsődleges, hogy az egyes autók és történelmi fejezetek köré építenénk a forgatókönyvet, mintsem egy teljes szezont állítsunk mögéjük. Nem hiszem, hogy önálló játék lenne, kevésbé valószínű, hogy a piac erre fel lenne készítve. Én azonban úgy gondolom, hogy ez egy jó dolog, és egy DLC formájában beépülhetne a játékba. Hiszem, hogy a Codemasters pénzt kapna ezért, és a játékosok is értékelnék."

Nem titok: az F1 2011-hez számos DLC-t kapunk majd, ezek közül az egyik legvalószínűbb a legendás versenyeket elérhetővé tevő csomag is, ha pedig a Codies megtartja a széria jogait 2013-ra is, határozottan fejlődhet a sorozat is.

Végül tekintsünk meg egy igazi esős versenyt az idei epizódból:

13.
13.
Józsi_Doe
egy ilyen móüddal talán nem lenne olyan dögunalmas a játék. Sennáék korában még volt autóverseny volt a pályán nem pontszámolgatás.
12.
12.
Quent1n
#8: Ez azért így nem igaz. :) Van olyan játék amin érezni, hogy kivágtak belőle részeket de azért korántsem mind ilyen. A DLC-nek nem az a jelentése, hogy játékból kivágott letölthető tartalom. :)

Amúgy én nem hiszem, hogy lesz ilyen. Klasszikus versenyekhez sok minden kell. Klasszikus kocsik: vezethetőség, fizika, teljesítmény, gumik
Klasszikus pályák
Klasszikus szabályrendszer

Akárhogy is nézem ez nem kis munka egy DLC-hez képest. Egyébként meg nekem is tetszene a dolog DE csak miután egy minden tekintetben rendbe szedett F1-et raknak le az asztalra. Utána ráérnek ilyesmin agyalni meg dolgozni.
11.
11.
Cooper911
Ez felfogás kérdése. Félig üres a pohár vagy félig teli. Ha tetszik egy MK karakter megveszem, ha nem nem. Jobb lenne ha minden karakter benne lenne elsőre és 1 évvel késöbb jelenne meg a játék és kétszer ennyibe kerülne? Szerintem nem.
Én sem rajongok a DLC-kért, de ha jól csinálják akkor jó is tud lenni.
Régen ugyanezt modnták a kiegészitő lemezre, hogy az csak lehúzás mert az alapjátékban is benne lehetett volna. Benne, csak akkor plusz fejlesztési idő meg pénz. Ha igazán pénzre gyúrnának akkor előfizetős MMO-t gyártanának abban sokkal nagyobb lóvé van mint a DLC-ben.
10.
10.
KIM666
Ez egy jó ötlet de én nem bánnám a teljes szezont főleg coopban is lehetne,teljes versenyállománnyal meg régebbi pályacsíkokkal.
9.
9.
batonai87
Jó móka lesz, de ezt már vagy 5 évvel ezelőtt megcsinálták az EA-féle NASCAR játékban.
8.
8.
bsg09
#4: A DLC-ket kivágják a játékból, és plusz pénzt kérnek érte. Tehát igazából lehúzás, nem pedig ingyenmunka.
7.
7.
hakydakillah
3. értettem a cikket(nem kell az okoskodás), de ezek még csak találgatások. És én inkább abban hiszek, hogy külön-külön lesznek elérhetők(ők akkor jobban járnak), nem egyetlen DLC-ben. Vedd példának a mostani MK játékot, folyamatosan jönnek a karakter DLC-k.
6.
6.
#4: Csak egy utánam szóló de ezek szerint klasszikussal tudok reagálni:

"Elolvasni, megérteni, felfogni." :)))
4.
4.
Cooper911
#1: Aha, persze, ingyen lesz. Nyilván te is (vagy a szüleid) is dolgoznak néha ingyen, csak úgy jópofiságból....
3.
3.
Cooper911
"minden egyes csomagban talán kapunk egy-egy ilyen híres emlékezetes versenyt :-("

Elolvasni, megérteni, felfogni.

"Nem titok: az F1 2011-hez számos DLC-t kapunk majd, ezek közül az EGYIK legvalószínűbb a legendás versenyeket elérhetővé tevő csomag is"

Tehát az egyikben lesz ez a legendás móka, a többiben más lesz.
2.
2.
hakydakillah
Azt hittem, hogy az esős időjáráson már csiszolni nem lehet, de tévedtem… Gyönyörű, ahogy a vízen minden visszatükröződik :-)

Ezek a híres versenyek már SBK egyik részében voltak, és nagyon tetszettek. Ezek olyan challenge küldetések voltak, mint például:

- XY 2010-ben megcsinálta azt, hogy az utolsó helyről rajtolva a 3. lett. Minimális challenge elvárás – legyél legalább 3.
- XY-nak 2009-ben meghibásodást jelentettek, mikor vezette a mezőnyt, és már az utolsó körében volt. Feladat – ügyelj a motor forrósodására, ezáltal még beérhetsz a célba
- XY-nak 2009-ben teljesen elkoptak a gumijai, csodával határos módon mégis csak 3 pozíciót esett. Feladat – ismételd meg….
- aztán voltak híres csaták, 1 vs 1 kihívások, manuális váltással győzz, teljes assist OFF győzelem esőben stb.

Szóval sokkal jobb móka volt, mint nekivágni a bajnokságnak. Csak mivel F1 esetében már megint az a „drága jó” DLC került szóba, minden egyes csomagban talán kapunk egy-egy ilyen híres emlékezetes versenyt :-(
1.
1.
valami ... És főleg plusz bevétel vagy ingyen gondolják ? :)

(mert ügye "éssel" nem kezdünk mondatot :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...