Nem sietne az új konzolgenerációval az Epic

  • Írta: InGen
  • 2011. július 21.
  • Érdekesség
Link másolása
A következő konzolgenerációval kapcsolatban látszólag úgy állnak a fejlesztőcsapatok, hogy szeretnék is, meg nem is. Jó lenne már erősebb hardvert kapni, de senki nem akarja sürgetni dolgot, hogy aztán drága gépet kapjunk. Ebbe a sorba állt be Mark Rein, az Epic elnöke is.

Lassan már minden létező, fejlett engine-technológiájáról híres fejlesztőcsapatnak odaszegezik a kérdést: mi a helyzet az új konzolgenerációval? Nos, Mark Rein, az Epic Games elnöke a következőt találta mondani a témában: "Meg szeretném várni azt az időt, amikor a vásárlók teljes szívvel bele tudnak vágni a dologba. Nem kell sietni vele. Inkább várnék, míg olyan hardvert tudnak kiadni, ami elviszi a Samaritant, mindezt viszonylag olcsón."


Rein szerint felesleges lenne a közeli jövőben kiadni egy erős, de drága konzolt, amihez a piac csak lassan, az árcsökkentésekkel tudna alkalmazkodni. Ettől függetlenül persze megnyugtatott mindenkit: bármikor is jönnek az új konzolok, az Epic rendelkezni fog egy ütős technológiával.

Ezzel párhuzamosan Pete Hall, a Crytek egyik fő programozója azt nyilatkozta, szerint a következő konzolgenerációban körülbelül olyan grafikai szintre kell számítani, mint amire most a DirectX 11 képes.

98.
98.
K2 The Highest
#97: Mondtam , hogy csak a hírrel kapcsolatban! Átszerkesztettem a HSZ-ed, de ne legyen benne több ilyen.
97.
97.
Vopesz
Azzal egyetértek, hogy még nem kell elsietni az új generációt, viszont a hír végén a Crytekes csávó meglepett. Én bizony a következő generációban olyat akarok látni, amit ma még nem látok. A jelenleg látott directX11-es játékok nekem kevesek egy következő generációhoz, bár erős a gyanúm, hogy egyelőre nem használták ki a benne rejlő lehetőségek felét sem.

96.
96.
sowsminimal
Amíg mindenki a fő témáról vitázik, addig én észrevettem a háttérben valamit:
"ami elviszi a Samaritant"
Ez vajon elszólás lenne, hogy játék készül belőle, vagy csak a tech demo-ra gondolt?
Remélem az előbbi.
95.
95.
K2 The Highest
Nos...Akkor mostantól nem kell a vita! Kiszelektáltam az olyan HSZ-eket amikkel vitát szítani lehet...Írjatok bátran, de csak, akkor, ha ténylegesen a hírben leírtakkal kapcsolatos.
94.
94.
Qbász
#92: Én a saját játékaimról beszélek. Olyat nem veszek meg PS-re ami van PC-re.
93.
93.
falselight
92.
92.
Quent1n
Érdekes hsz-ek születtek ide. :) Én nem tudom egy konzolos miért van kiakadva a grafikán mikor Halo, GoW, Infamous, GodofWar, Uncharted, Forza, GT, stb. színvonalú játékok jönnek ki. Komolyan, ennyire csak a látvány a lényeg és csak az? Ki a szart érdekel a PS3 hardvere mikor vígan játszok az RDR-el vagy MGS4-el amire PC-n esélyem sincs? Amikor betolok egy RB3-at 200+ zenével és mehet a party? Vagy ott a Move meg a Kinect. Ha most kijönne egy új generáció közel sem lenne akkora ugrás mint a PS2-PS3 közt pl. Egyébként meg én sem tudom min megy itt a CATFIGHT. Aki PC fan az játsszon azon aki meg konzol fan az meg azon. Akinek meg futja rá vegyen meg mindent, ennyi. Attól, hogy itt mindenki egymásnak esik nem lesz holnap PS4 és az Epic igazgatójának személyes véleménye sem változik. De ti azért tépjétek szét egymást :)

Qbász: Amellett, hogy a saját összehasonlításod is pontatlan PS3ra is kint van egy csomó játék ami PC-re is.


91.
91.
shatterhand
#89: OFF
trend alapján 200e körül lehet majd egy nyitóára a köv. generációnak.
Kérdés megérné-e ez bárkinek is?? Van egy határ ami azért nem biztos,hogy jót tenne bármelyik cég imidzsének. Pl kétlem ,hogy látnák üres polcokat (hacsak nem eleve olyan keveset szállítanak ki) vagy tömeges sorrbanállást.
Eddig is veszteséggel árulták a kezdeti gépeket (bár rémlik vmi,hogy a ps3nál ezt el akarták kerülni, ezért is volt sokáig magas az ára)...szal visszatérve: eddig is veszteséggel árulták, de ezután muszáj lesz nekik még többett nyelni. Úgyhogy én azt mondom ennél drágább nyitóár mint ami most volt nem hiszem,hogy lesz.
Máskülönben még többen fognak várni a váltással.

És egy példa arra,hogy a sony esetleg tanult a hibájából (ps1 ára nagyon jó volt, ps2nél megengedhették a magasabb nyitóárat, ps3nál meg szimplán nagyképűek voltak mint anno a MS az első boxxal): a VITA árával mindenkit megleptek. És be is vallották,hogy kénytelenek veszteséggel árulni a gépet már az elejétől. És van is benne vmi, mert ha nem fog elterjedni gyorsan, nem fog sok fogyni belőle akkor ugyanott lesz majd a helyzet mint most a psp-ds fronton.

Jós nem vagyok persze, csak erősen kétlem azt a túlzó árat. Az is lehet kénytelenek lesznek egy aktuális csippel kiadni gépet, ami még mindig többet fog tudni mint a mostani ps3, de azért mégse lesz 2-3szoros nyitóára. Esetleg így a PS4 (ami inkább PS3.5) 100ezres nyitóárral tuti sikeresen indulna.
Nem kell,hogy 100szor többet tudjon a mostaninál, de azért annak is örül majd az ember,hogy 3-4szer erősebb lesz. Az meg kitart lazán 5-6évet. Hisz konzolos piacról van szó.
Csak 1 teóriám. Kíváncsi vagyok mi az elképzelésük a MS/sonynál.
90.
90.
pucu9011
#89: Plussz még kivárni Box-nál a Flasht xD
89.
89.
givi6
#86: pontosan !!! annak elennére hogy a ps3 minőségibb volt, és redring se volt, elég szar volt, ha jól emlékszem még azt is mondták hogy kész csőd volt...
bár a slim óta erőre kapott
az újak gépekről és a sonyról meg annyit, hogy a sonyból már csuklóból tudjuk hogy az új ps sokkal rágább lesz mint az új box, bár a boxsem lesz olcsó !
csakhát mire olyan jó áruk lesz, már annyira elavultak is lesznek...
régen egy box 100000 és 70000 között volt, ma már 40000 ért is belehet szerezni... persze egy ps3 meg 100000 és 170000 között volt ...
88.
88.
falselight
87.
87.
Mr.C
PSfan: most írod, hogy a konzold nem szabad pc-s szemmel nézni. Akkor kapj a fejedhez, és ne írj még 25 sort a konzol meg a pc összehasonlításáról. Szarni bele, hogy ki mit mond az ellent úgyse győzöd meg a saját igazadról akárhogy kapaszkodsz érte. Neked a ps zsír, meg a konzol. Nekem a Box de erről nem fogok vitázni mert értelmetlen. Inkább dőljél hátra, és játsz a God of War-al vagy akármivel és szarjál bele a világba.
86.
86.
mcwolf
#81: Nem koptattad,köszi az infót.
DE csak ismételni tudom magam:
Lásd. 73 hsz. 2-15. sor.
A Sony ha megint bepróbálkozik egy ennyire fejlesztőellenes architektúrával nem biztos , hogy a PS-fanokban lesz még egyszer annyi türelem,mint a PS3 esetében. Mert ott bizony az első 2-3 évben csúnyán verte a PS3-at a box.
85.
85.
Neo1989
#76: Ez a folytonos csipkelödés a pc-sek és a konzolosok között csak szerintem szánalmas ?
Tanúsítsatok már némi nemű empátiát nekem spec mid 2 van és igazából nem ítélem el egyik tábort sem . Söt igazából a 2 fő konzol vitáját (box-ps ) sem értem .
Csak én lennék az aki már belátta hogy nem mindegy hogy min játszik az illető csak jól érezze magát ?
Erre a levélre meg inkább nem mondok semmit .
84.
84.
pucu9011
Az biztos, hogy ha jönnek az új generációs konzolok én beszerzek egyet, majd mikor elfogadható lesz az áruk.
83.
83.
ResidentGabor
Veszekedtek, mint az ovodások.Menjen mindenki gamelni és kész...
Rászálltatok Psfanboyra mert kiáll konzolja mellett, nekem is ps-em van én is ugy látom jobb konzollal tolni, mint pc-vel, De mindenkinek megvan a favoritja minek kell ezen civakodni?
82.
82.
80.
80.
Mr.C
78.
78.
Qbász
#76: Kedves kis fickó PSfanboy és egyáltalán nincs szelektív gondolkodása. :P
77.
77.
falselight
#71: te nyilván azt hiszed, hogy a ps3 csak a cell-ből áll.
76.
76.
falselight
vicces kis levelet kaptam az imént, és mivel hetek óta nem nevettem ilyen jót, gondoltam osztozok a vidámságban másokkal is. íme:

PSfanboy
9 perce
Segg hülye a jó édes anyád, te vadbarom! Bazd meg a szar PC-det,
te hulladékgyerek!

73.
73.
mcwolf
#59: kimoderált üzenet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...