Ultimate Marvel vs. Capcom 3 - ami eddig kimaradt

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Ahogy az várható volt, az Ultimate Marvel vs. Capcom 3 extrái között rengeteg olyan dolog található majd meg, amit a készítők az eredeti játékba szántak. A milliódolláros kérdés a következő: akkor mégis miért adnak egy új változatot miatta? Itt is a válasz: ők nem akartak, de hát így alakult a helyzet.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk a februárban megjelent Marvel vs. Capcom 3 novemberben bővített változatot kap: az Ultimate Marvel vs. Capcom 3 az új karakterek mellett más meglepetéseket is tartogat majd. Mindezek ellenére, ahogy az várható volt, a rajongók kiakadtak, és nem igazán értik, hoyg a Street Fighter IV-hez hasonlóan miért kell erről a játékról is tonnányi rókabőrt lehúzni.

A kérdéseket a cím producere, Ryota Niitsuma próbálta megválaszolni, aki szerint elsősorban a Japánt ért márciusi földrengésnek köszönhető az, hogy a korábban meg nem jelent DLC-ket végül egy lemezen adják ki. A korábbi tervek szerint ugyanis a Capcom letölthető kiegészítőket jelentetett volna meg a játékhoz, csakhogy a természeti katasztrófák alaposan felülírták a cég elképzeléseit, ami a felborult ütemterv miatt a lemezes kiadás mellett döntött.

Érdekesség, hogy az új kiadás extráinak felét még az eredeti játékhoz akarták kiadni, ám ezek - például az új karakterek egy része - technikai okokból is kimaradtak onnan. Ismeretes például, hogy Frank West, a Dead Rising főhőse azért nem volt benne az alap címben, mert a mozdulatainak kidolgozása extra munkát követelt volna meg, Phoenix Wright pedig DLC-ben mutatkozott volna be.

Nem volt kamu a karakterlista

Bár a bejelentés alkalmával csak négy hőst lepleztek le a készítők, ahogy az az eredeti játék esetében is történt, úgy most is kiszivárgott a teljes karakterlista. Niitsuma meg sem próbált mentegetőzni, megerősítette, hogy a felhozatal valódi, de hozzátette, hogy ennek ellenére érdemes lesz figyelni a bejelentéseket, mert ugye most még csak a neveket ismerjük, a harcosok kinézetét, mozgását és támadásait nem.

Niitsuma egyébként azt is megerősítette, hogy a játék kizárólag lemezes formában fog megjelenni PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. Bár tény, hogy az Ultimate Marvel vs. Capcom 3 nyomott áron, 40 dollárért lesz kapható, az mindenképpen furcsa, hogy a Capcom meg sem próbál kiadni olyan "update DLC-t", mint tette a Super Street Fighter IV: Arcade Edition megjelenésekor. Niitsuma szerint eddig egyszerűen nem volt idejük a DLC-hez szükséges adatok kiválogatásához, így egyelőre csak lemezes verzióban gondolkodnak.

4.
4.
TryGun
hát ja meg kiadhatnák PC-re is már mer nem értem hogy miért nem adják ki hisz ugyanúgy lehet hozzá venni kart.
3.
3.
strike19
#2: Nekem is a kedvenc kiadóm volt még elő nem álltak DMC emo kiadással.
Mostanában egyre több bört húznak le a címekről példa a Street Fighter széria.
Én régi capcomot akarok aki tökös japán játékokat csináltak!
2.
2.
keiji maeda
egyre hanyagabb a capcom számomra sokat romlott a cég pedig a kedvenc kiadóim közé soroltam
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...