Electronic Arts helyzetjelentés, tarolt a Portal 2

A várakozásoknak megfelelően teljesített az Electronic Arts az első pénzügyi negyedévében. A Portal 2-ből kétmillió példány ment el, a Crysis 2-ből három, és bíztató a következő hónapok felhozatala is: a Battlefield 3 előrendelései a Bad Company 2 tízszeresére nőttek, a The Old Republic pedig már rekorder.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#13
"az EA olyan sikercímekkel rukkolt elő, mint a Darkspore" - az hol sikercím? A kutyának nem kellett. A demot is kb 20 perc után uninstalláltam, annyira unalmas volt.
#12
na akkor most jol megy az EA-nak.... :)
#11
#6: Gyanítom a marketing budget az EA-tól jött, még tán a fejlesztést is támogatták, szóval nem nevezném a élősködésnek.
#10
#5: akkor félreértetted a kérdésem:D maga az EA, a cikk elején írják, h nyereséges is, de vesztesége is van
96 millió dollár helyett 221 millió zöldhasút könyvelhetett el.
a 78 millió doláros vesztesége pedig 123 milliósra duzzadt, de ez még megfelel a várakozásoknak.
#9
#6: nem vonult ki az EA a Steamről.
#8
fojeszModerátor
#6: Ebben sincs semmi furcsa, és ez nem élősködés. Megállapodtak, mert Valve-nak kellett egy retail kiadó. (Ugyanis a Valve nem foglalkozik retail terjesztéssel.) Az, hogy ebben visszafelé az EA már nem partner, az is érthető.

Griffin: nagyvonalakban arról van szó, hogy a GAAP számviteli szabályokat Amerikában használják, de egyébként mi a nem GAAP számokat szoktuk nézni inkább nézni. Ahogy a cikkben is említettem, azok kicsit jobban mutatják a valós helyzetet. Most azért szerepelt mindkettő, mert sok helyen össze-vissza szerepel mindegyik, így ez volt a legtisztább.
#7
Tulajdonképpen mi is a különbség a GAAP és a non-GAAP eredmények között? Rámentem ugyan a wikipédiára vezető linkre, de továbbra sem értem hogy mi az a GAAP, továbbá azt sem hogy hogyan lehet két féle bevétel?
#6
#3: A furcsa az, hogy az EA szépen kivonult a steam-ről hogy ne kelljen a Valve -el osztoznia a bevételen, ellenben ők élősködnek a Valve retail eladásain.
#5
#4: Szvsz úgy, hogy az egyik címből nem adtak el elég példányt ami fedezné a költségeket a másik címből pedig igen.
#4
sose fogom megérteni hogy most az hogy van, h profitál is és veszteséget is termel:D:D:D
#3
fojeszModerátor
#2: Nincs ebben semmi furcsa: a retail terjesztést az EA végezte, az online-t a Valve. Utóbbi egyébként nyilvánvalóan a retail eladásokkal is keresett.
#2
Furcsa, hogy a Portal 2 Valve cím és az EA sokat zsebelt a retail terjesztés véget. Enne ellenére mégis meg a flémelés a két cég között. Remélem a Dead Space 2 marad még a Steamen, hogy az is onnan legyen meg.
#1
nem rossz időt zárnak a fejlesztők